Hlavní obsah

Láska a sex v roce 2021. Jaké jsou prognózy?

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru zahýbala s celým světem, ovlivnila ekonomiku, chování lidí i navazování vztahů – začaly být víc virtuální. Ponese se rok 2021 ve stejném duchu? Co nás čeká a nemine? Připravte se na tyhle trendy!

Článek

Pro ty, kdo v roce 2020 hledali lásku a sex, to bylo letos zvlášť těžké. Fyzické spojení se dostalo do pozadí, emocionální zaznamenalo přesun do virtuální roviny a webové kamery a internet se prakticky nezastavily. S blížícím se koncem roku 2020 se mezinárodní on-line seznamka OkCupid rozhodla odhalit, jak to se seznamováním, vztahy a sexem pravděpodobně bude v roce 2021.

Láska přes internet

Využití seznamovacích aplikací letos dosáhlo nevídané úrovně. 92 procent uživatelů OkCupidu z celého světa uvedlo, že pokračují v hledání lásky přes internet a život a flirtování si bez něj neumějí představit. Videoplatformy, které umožňují konverzaci, vzájemné dráždění i jiné tělesné radosti v přímém přenosu, získávají čím dál víc příznivců.

Experti společnosti tak odhadují, že jak lidé budou i nadále trávit více času u všemožných aplikací (ano, covid-19 tu s námi ještě chvíli zůstane), začne se klást ještě větší důraz na profilové fotografie. Obrázky přírody, karikatury nebo veselé kreslené postavičky postupně vymizí, jedinci se přestanou schovávat a ukážou svoji skutečnou tvář – půjdou tedy, jak se říká, s kůží na trh.

Rozdíly nevadí, stěhování je v plánu

Odborníci také tvrdí, že když lidé tímto způsobem někoho potkají, klidně se pak kvůli němu přestěhují do jiného regionu, nebo dokonce státu. Obecně prý totiž přestávají vadit rozdílné politické názory i náboženství a pravděpodobnost, že v sobě najde zalíbení třeba muslim a křesťanka, v porovnání s dobou před vypuknutím koronaviru stoupla o 15 procent.

Foto: Oleg Elkov, Shutterstock.com

S chytrým telefonem je sex na dálku zábavnějšíFoto: Oleg Elkov, Shutterstock.com

Bezpečí a rozkoš tady a teď

Na základě průzkumů postojů více než pěti milionů zaregistrovaných uživatelů uvedené seznamky je jasné, že s pandemií přišel strach nejen o zdraví, ale i o budoucnost a vlastní blaho. Pocit bezpečí a stability je a bude tématem číslo jedna.

Nezadaní si ochotněji sjednají schůzku s někým, kdo je sice fyzicky nepřitahuje, ale má dobré zázemí a sociální postavení, které podvědomě uklidňuje. Experti také předvídají, že přednost dostane soustředěnost na aktuální okamžiky ve smyslu „několikanásobné vyvrcholení není to hlavní, pojďme si to užít od začátku, včetně dlouhé předehry“.

Výrobci sexuálních hraček si polepší

Jelikož moderní sexuální hračky umožňují partnerům spojení na dálku, čeká se rapidní nárůst prodeje. I vzdálení milenci se tak mohou vzájemně ovládat a dopřávat druhému druh stimulace podle vlastního uvážení. Prostě si jen stáhnete aplikaci a dopřejete partnerovi orgasmus, i když jste každý na jiném konci planety. Virtuálnímu sexu dnes holduje kdekdo a situace tomu jenom nahrává.

Koresponduje to s tvrzením americké sexpertky Annabelle Knight: nedávno se nechala slyšet, že co se týče dlouhodobých vztahů, tak nákup podobných vymožeností působí i jako pojistka, kdyby jeden z páru musel do karantény. Erotické obchody se tak mohou pochlubit nemalými tržbami a trh jim je nakloněn.

Co je doma, to se počítá

S tím, jak mnoho dvojic tráví čas spíš doma, se do obliby dostávají i odvážnější modely, které povzbuzují k něčemu neotřelému a „zakázanému“. Jen ať v ložnici není nuda! Uvedená sexpertka proto na svém blogu uvedla, že se tento trend přenese i do roku 2021. Co bude dál, to ukáže čas.

Načítám