Hlavní obsah

Teplý salát z červené čočky

Hodnocení:
(76)
Foto: Ksenija Toyechkina, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Výživová poradkyně Jiřina Mačková vidí jako ideální zimní potravinu červenou čočku, která je výborně stravitelná a nemusí se namáčet, její příprava je tedy jednoduchá a rychlá. Připravit si z ní můžete nejen polévku, ale také výborný teplý salát.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 250 g červené čočky
  • 100 g červených kapií
  • 1 ks cibule
  • 100 g mražené kukuřice
  • 100 g cherry rajčátek
  • 2 lžičky řepkového oleje
  • 1 lžička kari
  • 1 g soli a pepře
  • 1 hrst nasekané petrželky
Článek

Postup

Krok 1: Čočku nejprve propláchněte a ve vodě uvařte do poloměkka, nesmí se rozvařit. Zeleninu nakrájejte na menší kousky.

Krok 2: Na řepkovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte kousky papriky, po chvíli i mraženou kukuřici a cherry rajčátka.

Krok 3: Okořeňte a dochuťte solí a pepřem. Ozdobte čerstvou petrželkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek