Hlavní obsah

Co dělat s odrostlými nehty, řasami a prodlouženými vlasy?

Foto: Babok Natallia, Shutterstock.com

Foto: Babok Natallia, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě, marnivost a krása není nad zdraví, ale co dělat, když jste nové obnovení gelových nehtů, umělých řas nebo vlasů nechaly na poslední chvíli a kvůli karanténě to nestihly? Zeptali jsme se za vás, co s tím lze a nelze doma udělat!

Článek

Prodloužení vlasů, umělé řasy nebo nehty. Když je to čerstvě a dobře udělané, vypadá to krásně. Jenže když se k takovéhle výpomoci vzhledu upíšete, je důležité docházet na pravidelné doplnění. Co dělat, když se teď ke své manikérce nebo kadeřnici nedostanete včas?

Prodloužené vlasy

Prodloužené vlasy můžete mít pomocí keratinových spojů, nebo pásku, tzv. tape-in. Pokud máte první variantu, o nějaké sundavání se nepokoušejte. „Pročesávejte se speciálními kartáči bez kuliček na prodloužené vlasy. Je důležité si hlídat, aby se vám nezamotávaly dohromady a nevznikaly dredy,“ radí kadeřnice Markéta Bučková. Ideální doba posunutí spojů je maximálně po třech měsících.

„Některé ženy mají tendence si sundavat spoje samy doma například rozpálenou žehličkou nebo nevhodnými kleštěmi. Jenže výsledkem může být to, že si poškodíte vlastní vlasy,“ varuje. Je tedy lepší vlasy jen rozčesávat.

U metody tape-in je to o mnoho snazší. Pásky se posouvají za jeden až tři měsíce blíže k hlavě, aby nikde nevykukovaly. K jejich rozlepení stačí mít doma speciální odstraňovač ve spreji, který seženete na e-shopech. „Sprej nastříkáte na pásek, necháte chvíli působit, a pak pásek sundáte i s lepidlem dolů. Každá to zvládne sama doma,“ radí Kateřina Měchurová ze salonu Vlasové pásky.cz. I tady zapomeňte na sundavání pomocí žehličky. Hrozí, že si vlasy poškodíte a lepidlo si zanesete i do vlastních pramenů.

Foto: Liz Tracy Photography, Shutterstock.com

Takto vypadají pásky zvané tape-in, které se připevňují na vaše prameny vlasů co nejblíže k hlavěFoto: Liz Tracy Photography, Shutterstock.com

Umělé řasy

Pokud máte prodloužené řasy, víte, že na doplnění musíte docházet jednou za tři týdny. „Doporučuji nechat spíš odrůst, než s tím něco neodborně doma dělat. Pokud ale už některé řasy překáží, jediná možnost je opatrně je ostřihnout,“ radí odbornice na řasy Kris z Krisbree lashes (@Krisbree_lashes_prague). Nezapomeňte nůžky před použitím vydezinfikovat.

Máte už odrostlé všechny řasy a nemůžete s nimi vydržet? Máte dvě možnosti. „Některá lepidla na řasy rozpustíte pomocí olejů. Vezměte si tamponek a na něj naneste kokosový nebo bambucký olej. Z obou stran zmáčkněte řasy se zavřeným okem a počkejte 15 až 20 minut. Poté můžete zkusit jemně odstranit umělé řasy z vašich vlastních,“ doporučuje Kris. Nezapomínejte však, že oční okolí je velmi citlivé a vy byste si měly být jisté, že na olej nebudete mít alergickou reakci.

Na různých e-shopech je také k dostání speciální krémový remover. S tím by vám měl ale někdo pomoci. Pod řasy je třeba dát podložku, aby se přípravek nedostal do očí. Pomocí vatové tyčinky remover nanášíte na řasy, počkáte deset minut a pak je můžete opatrně sundat. Řasy můžete dočistit micelární vodou. Tohle ale doporučujeme v krajních případech, spíš bude lehčí řasy zastřihnout a vydržet.

Foto: Parilov , Shutterstock.com

Detail na proceduru nandavání nebo případně sundavání umělých řas metodou řasa na řasuFoto: Parilov , Shutterstock.com

Gel-lak, nebo gelové nehty

S gelovými nehty není taková potíž, když odrůstají. Vždycky si je můžete doma zapilovat. „Klientkám doporučujeme, aby si nehty zkrátily, čím budou kratší, tím je menší riziko zlomení. Zkracujte pod úhlem ideálně 60°, aby nehet nepůsobil tak silně. Je možné nehet spilovat i z horní části, aby vypadal přirozenější,“ doporučuje manikérka Martina Dušková ze Salonu Matýsek. Nehty poté přelakujte, ideálně třpytkatým lakem, který je pevnější a lépe schová nerovnosti.

Foto: Salon Matýsek

Návod, jak si správně zapilovat gelové nehty doma, nejdřív hranu, poté můžete i seshora, a zmenšit tak přechod mezi gelem a nově narostlým nehtem u lůžkaFoto: Salon Matýsek

Pokud nosíte gel-lak, doporučení zní: „Gel odstraňte odlakovačem s acetonem, který naneste na vatový tampon. Nehet pak zabalte alespoň na 15 minut do alobalu,“ radí Martina Dušková. Lak povolí a lze jej lehce sundat manikurním dřívkem.

Může se hodit: Top krémy podle redakce pro vysušené ruce z dezinfekce a mytí.

Reklama

Související témata:

Načítám