Hlavní obsah

Indoor sporty (nejen) do zimy, díky kterým zhubnete

Foto: Likoper, Shutterstock.com

Foto: Likoper, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se udržet fit i v chladných měsících, ale hory letos nestíháte? Nevěšte hlavu. I přesto můžete zůstat ve formě. Existuje mnoho indoorových sportů, co se dají dělat (nejen) v zimě, a které vám pomůžou zhubnout a získat dobrou fyzičku.

Článek

Veslovat nemusíte jen v létě na rybníku a jezdit na kole výhradně po horách. Díky těmto indoorovým sportům si stihnete do jara zlepšit kondici i shodit nějaké to kilo. A na plavkovou sezonu 2020 budete dokonale připraveni.

Veslování: 800 kcal/hod

Indoorové veslování na trenažéru je skvělý způsob, jak zhubnout a je ohromně zdravé. Nepřetěžujete při něm totiž jen konkrétní svalové skupiny, ale rovnoměrně posílíte celé tělo. Navíc jde o vhodný sport také pro lidi s větší nadváhou, protože je šetrný ke kloubům.

Kromě nohou, rukou a zad při veslování zapojíte také svalový korzet neboli svaly hlubokého stabilizačního systému, který se stará o správné postavení těla. A právě díky zapojení tolika svalových skupin dochází ke spalování velkého množství energie. Za hodinu cvičení na veslařském trenažéru spálíte neuvěřitelných 700 až 800 kcal – započítáno i s občasnými přestávkami, kterých je třeba.

Spinning: 700 kcal/ hod

Spinning neboli jízda na pevném kole je jeden z nejlepších sportů nejen pro posílení fyzičky a hubnutí, ale navíc posiluje srdce a oběhový systém, nezatěžuje klouby. Aby byl tento sport přínosný při shazování kil, je třeba, aby hodinu vedl zkušený instruktor, který vhodně střídá a udává tempo. (Jennifer Aniston nedá na spinning dopustit!)

Při stejném tempu spálíte jen cukry a brzy se vyčerpáte. Navíc hrozí, že vám po čase začnou růst velké svaly na nohou. Proto je tak důležité střídat zátěž a rychlost. Díky spinningu spálíte za jednu šedesátiminutovou lekci až 700 kcal. (Neděláte také tyto chyby na rotopedu?)

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Lekce spinningu jsou při hubnutí skvělým pomocníkem a tvarujete si spodní část tělaFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Svižná chůze: 400 kcal/ hod

Jedním z nejméně náročných sportů na finance, prostor i čas, stále zůstává svižná chůze. Patří mezi nejzdravější druhy pohybu vůbec, nezatěžuje klouby a je skvělá jako prevence proti kardiovaskulárním nemocem. I pomalé procházky jsou velmi prospěšné, pokud ale chcete chůzí zhubnout, měli byste chodit minimálně hodinu v tempu, kdy jste schopni mluvit, ale jste dost zadýchání. Tehdy se pohybujete v takzvaném aerobním pásmu, ve kterém se nejlépe spaluje tuk.

Výhodou svižné chůze je to, že se při ní zapojí a zdravým způsobem posílí kompletně celé tělo. Za hodinu rychlejší chůze či indiánského běhu spálíte kolem 400 kcal.

Squash: 800 kcal/ hod

Ani na raketové sporty nemusíte v zimě zapomínat. Například squash byste si měli užít dosyta právě v chladných měsících. Rozhodně se na něm zahřejete. Během prvních pár minut z vás doslova poteče pot.

Je to velmi náročný sport na výdej energie i kondici. Také zlepšuje hbitost, postřeh a rychlost. Při squashi se často mění klidné a výbušné fáze, což je náročné na srdce, a proto nemusí být tato aktivita vhodná pro každého. Pokud už to takříkajíc „máte v ruce“ a celou hodinu intenzivně hrajete, spálíte bez potíží neuvěřitelných 800 kcal i víc.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Při squashi ze sebe doslova vyždímete tuk. Spálíte až 800 kcal za hodinuFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Plavání: 600 kcal/ hod

Posledním naším tipem na indorové sporty, kterými se dá zhubnout, je plavání. Pokud je správně technicky zvládnuté, rovnoměrně tvaruje postavu a posiluje zádové svaly, které má většina lidí oslabené. (Umíte plavat kraul?)

Plavání je skvělé na srdce a díky vodě, která nadnáší, se hodí i pro lidi s velkou nadváhou nebo bolestmi kloubů. Za hodinu plaveckého tréninku si nejen zlepšíte dechovou kapacitu plic, ale zároveň spálíte až 600 kcal.

Takže konec výmluv. Možností je spoustu, a navíc – pokud vás některý sport opravdu chytne, můžete v něm v klidu pokračovat i mimo halu nebo fitko v létě. A jak jistě víte, postava do plavek se dělá v zimě!

Hubnout se dá různými způsoby. Třeba i sexem  anebo tancem!

Reklama

Načítám