Hlavní obsah

Co muže na ženě zaujme víc než perfektní postava?

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Reklama

Velká prsa, perfektní zadek, prostě dokonalá postava. To je častá představa žen o tom, jak muži vnímají jejich krásu. My ale víme, co pánové skutečně oceňují.

Článek

Myslíte, že muže zaujme především perfektní tělo? Pak vás vyvedeme z omylu. Krom toho, že dokonalost znamená pro každého něco jiného, se většina mužů zaměřuje na jiné aspekty ženské krásy. Víte, co muže na ženách skutečně zaujme na první dobrou? Jsou to detaily a jednotlivosti. Například úsměv.

1. Úsměv

Naprostá většina mužů si na ženě ze všeho nejdřív všímá úsměvu. Anglická studie publikovaná v odborném časopise Neuropsychologia prokázala, že při sledování usmívajícího se obličeje, se v mozku aktivuje část s hormony, která zpracovává odměny. To znamená, že když vidíte usmívajícího se člověka, váš mozek cítí stejné pocity libosti jako po sportovním výkonu, při dobrém jídle nebo třeba při sexu.

Usměvavá žena působí přátelsky, ne jako ledová královna. Toto gesto je navíc známkou jejího pozitivního přístupu k životu, což si cení na svém partnerovi asi každý. Krom toho – oslovit sympatickou ženu je pro muže snazší a příjemnější než riskovat odmítnutí od krásné, ale zamračené a nedostupné neznámé. Ta vysílá svým výrazem jasné signály, že ji jen tak někdo nezaujme. (Víte, jak překonat strach ze seznamování?)

Foto: Izabela Magier, Shutterstock.com

Podle vědecké studie zvyšuje úsměv vaši atraktivitu a vzbuzuje zájem opačného pohlavíFoto: Izabela Magier, Shutterstock.com

2. Vlasy

Naprostá většina mužů na ženě oceňuje vlasy. A nejde o to, zda jsou dlouhé pod zadek, anebo ostříhané na kluka. Každému se líbí něco jiného – ale většinou se pánové shodnou na tom, že je přitahují zdravé vlasy, o které žena zjevně pečuje. Pokud jsou čisté a voňavé, rozhodně s nimi zabodujete! Znáte vlasové trendy na podzim 2019?

3. Oči

Mezi první tři atributy zájmu u mužů rozhodně patří také oči a jejich výraz. Mnohé studie potvrdily, že až 70 % mužů se nejdříve zadívá ženě do očí. Teprve pokud ho v nich něco zaujme, dívá se dál. Proto je neschovávejte v černých brýlích, nekoukejte do země a podtrhněte je vhodným make-upem! Právě pro svůj podmanivý pohled můžete získat pozornost opačného pohlaví velmi snadno.

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

O očích se říká, že jsou okno do duše. Něco na tom budeFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

4. Vůně

Muži vnímají očima hodně, ale ne výhradně jimi. Vůně je rozhodně něco, co je dokáže přitáhnout, ale i odradit. Nejde jen o parfém jako takový, ale i o vůni vašeho těla nebo dechu. Podle několika vědeckých studií mužům voní převážně sladké parfémy, kdežto ženy dávají na mužích přednost spíše ostřejším tónům. Víte, kam parfém nanášet, aby dlouho vydržel?

5. Nohy

Nikoho asi nepřekvapí, že další částí těla, kterou muži často hodnotí, jsou nohy. Pravda je, že lidé s delšíma nohama zajímají opačné pohlaví víc – a to platí u mužů i u žen!

Přišli na to psychologové z Vratislavské univerzity v Polsku, kteří požádali 218 dobrovolníků obou pohlaví, aby ohodnotili přitažlivost sedmi mužů a sedmi žen na digitálně upravených obrázcích. Tým zjistil, že bez ohledu na tvar těla byli lidé s delšíma nohama hodnoceni jako nejatraktivnější. Nesmí být ale zase příliš dlouhé – nejlépe hodnoceni byli ti, kteří měli průměrně o 5 procent delší nohy, než je v Polsku běžné.

Kromě samotné délky je ale hodně důležité i to, aby byly nohy hezky upravené – muži oceňují hebkost pokožky a upravené nehty a chodidla. V otevřených botách proto nikdy nezapomeňte na kvalitní pedikúru!

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Nejatraktivnější jsou podle výzkumů lidé s nohama o zhruba 5 % delší, než je průměr v dané oblastiFoto: puhhha, Shutterstock.com

6. Tvar prsou

Když mají muži říct, co jim na ženách přijde sexy, jen málokdo nezmíní právě prsa. U většiny z nich ale nejde o velikost, jak se může zdát. Mnohem důležitější, než jestli máte jedničky nebo čtyřky, je jejich tvar, plnost a pevnost. (Víte, co dělat, abyste ho vzrušovala i po letech?)

7. Hlas

V neposlední řadě záleží mužům často víc na tom, jaký tón hlasu žena má, než zda disponuje mírami 90-60-90. Sexy hlas dokáže pány dostat přímo do kolen. Mnoho z nich vnímá barvu konkrétního hlasu jako nesmírně silné lákadlo. Možná nebude vědět, co říkáte, ale ten hlas!

Reklama

Načítám