Hlavní obsah

Láska jako ze scénáře aneb Když se umělci zamilují v práci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tak jako se do sebe zamilují kolegové z jedné kanceláře, přeskočí často jiskra mezi kolegy na place či na pódiu. Komu předepisoval vášeň scénář a s radostí to trénoval i v zákulisí? Mají takové vztahy šanci vydržet?

Článek

Že by se neměla míchat práce se zábavou a vztah s kolegy na pracovišti by měl být striktně profesionální nebo čistě přátelský, víme všichni a dává to docela smysl. Jenže láska se na poučky neohlíží, zvlášť v showbyznysu: najdeme tu desítky partnerských dvojic, které spolu začaly randit při natáčení či během divadelních zkoušek. Komu to vydrželo déle než do poslední klapky či do derniéry?

Alena Mihulová (54) a Karel Kachyňa (†79)

Film, který oběma změnil život, byly Sestřičky (1984). Jí role začínající zdravotní sestry odstartovala hereckou kariéru a během natáčení se do sebe zamilovali. Kvůli 41letému věkovému rozdílu svůj vztah tajili, ale v roce 1994 se vzali a o rok později, když bylo režisérovi 70 let, se jim narodila dcera Karolína (25). Manželství trvalo jen 10 let, v roce 2004 Karel Kachyňa zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Hrála ve více manželových filmech a po jeho smrti její kariéra stagnovala, ale snímek Domácí péče (2015), za který získala Českého lva, ji vrátil do hryFoto: Profimedia.cz

Veronika Arichteva (33) a Biser Arichtev (42)

Poznali se při natáčení seriálu Vyprávěj (2009–2013) a byla to láska na první pohled. Vzali se po pár měsících a tvoří už roky harmonický pár s velkým smyslem pro humor. A nic si nedělají ani z řečí, že „Bisi“ svěřil roli Magdalény v seriálu První republika (2014–2018) své ženě čistě z protekce.

Foto: Profimedia.cz

Jsou veselí a styloví, rádi cestují a dělají si legraci z toho, že Veroniku moc neužije na vařeníFoto: Profimedia.cz

Lenka Vlasáková (47) a Jan Dolanský (41)

Jsou jedním z nejstabilnějších hereckých párů v českém showbyznysu už skoro 20 let, mají dohromady čtyři děti a funguje jim to i bez svatby. Poznali se na konkurzu k televiznímu filmu Udělení milosti se zamítá (2002) a vytřeli zrak všem, kteří považovali jejich věkový rozdíl za problém. Potkávají se doma, v divadle i před kamerou a skvěle jim to klape. Jejich rodina je alternativní, nemají televizi, nežijí on-line, a když se hádají, tak Jan je ten hlasitý a Lenka ta klidná.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z nejpohodovějších párů českého showbyznysu. Jsme zvědaví, jestli svatba nakonec budeFoto: Profimedia.cz

Marika Šoposká (29) a Petr Čechák (44)

Poprvé se potkali při natáčení, když herečce bylo šestnáct a na vážnější vztah neměla myšlenky. Ale byli si souzeni – o pět let později už to klaplo a láska jako trám byla na světě. Představitelka Bibi ze seriálu Ordinace v růžové zahradě (vysílá se od roku 2005) si filmového zvukaře vzala v roce 2013, mají spolu čtyřletého Benedikta a čekají druhé miminko. Přijde vám Petr Čechák povědomý? Jeho bratr, dvojče Pavel, měl za manželku Tatianu Dykovou (41) a posléze i Bereniku Kohoutovou (28), která patří k nejbližším Maričiným kamarádkám.

Foto: Profimedia.cz

Bublinky na oslavu brzy využijí, protože se jim narodí druhé děťátkoFoto: Profimedia.cz

Ivana Jirešová (42) a Viktor Dyk (50)

Poznali se při práci na muzikálu Excalibur (2003) a herečka, velká milovnice jógy, vzpomíná, že ten kluk v kšiltovce se jí líbil a věděla, že budou potíže. Žila s novinářem Ondřejem Höppnerem (53), a když se ho rozhodla opustit, zjistila, že je těhotná. Čekal ji nepěkný rozchod a následné soudní tahanice o dceru Sofii (14). Viktor Dyk jí stál po boku, vzali se, a i když sem tam médii probleskl náznak skandálu, dlouho drželi při sobě. Ukázalo se ale, že křehká jogínka a živelný rocker spolu dlouhodobě žít nedokážou. Před čtyřmi lety potvrdili rozchod, ale jako expartneři spolu vychází.

Foto: Profimedia.cz

Ač už pár netvoří, stále o sobě vědí. A když měl Viktor Dyk úraz, Ivana jej i s dcerou navštívilaFoto: Profimedia.cz

Jada Pinkett Smith (47) a Will Smith (50)

Patří k párům, kterými nic nehne. Jsou svoji od roku 1997. Jiskra přeskočila při natáčení show Fresh Prince (1990–1996) a herec prý hned věděl, že ta krásná mladá žena má magickou energii. On se tedy musel nejdřív rozvést, ale dnes spolu mají dvě děti, a třebaže se občas v médiích objeví náznaky skandálu (podezření z Jadina poměru s exmanželem Jennifer Lopez), o krizi nemůže být řeč.

Foto: Profimedia.cz

Že je mezi nimi velký výškový rozdíl a média spekulují o záletech? Tomu se jen smějíFoto: Profimedia.cz

Rachel Weisz (49) a Daniel Craig (51)

Ji známe z filmu Mumie (1999) a Oscara získala za roli v Nepohodlném (2005). On se proslavil jako agent 007. Poznali se při práci na snímku Dům snů (2011) a po natáčení se vzali. Mají spolu holčičku, kterou „drsný James Bond“ nosil v nosítku. Když to jeden novinář označil za zženštilé, zvedla se otcovská vlna solidarity a tátové slavní i neznámí slavného herce podpořili.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Craig v současné době natáčí dalšího Bonda a manželka jej chodí s dcerkou podpořitFoto: Profimedia.cz

Kaley Cuoco (33) a Johnny Galecki (44)

V seriálu Teorie velkého třesku (2007–2019) hráli Leonarda a Penny, brýlatého vědce a blonďatou servírku. Zakoukali se do sebe v seriálu i ve skutečnosti a nikomu to neřekli, aby nekazili vnímání svých postav. Stejně tak se později nezmiňovali o rozchodu. Nyní jsou přátelé, ona je vdaná za miliardáře Karla Cooka (28) a on čeká dítě s mladinkou modelkou Alainou Meyer (22).

Foto: Profimedia.cz

Je obdivuhodné, že jejich vztah i následný rozchod nijak neohrozily natáčení populárního seriáluFoto: Profimedia.cz

Které slavné páry se také seznámily v rámci showbyznysu, ale nevyšlo jim to?

Reklama

Načítám