Hlavní obsah

Dokonale vláčná čokoládová buchta

Hodnocení:
(83)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jestli máte rádi hříšně čokoládové buchty a koláče, pak jste tu dnes na nejlepší adrese. Se zdravou stravou sice nemá nic společného, o to lepší ale je!

Ingredience pro:
8 forem 15 × 20 cm
  • 100 g másla
  • 100 g hořké čokolády
  • 130 g cukru krupice
  • 35 g mletých mandlí
  • 35 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • máslo na vymazání
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Máslo nakrájejte na kostky, čokoládu nalámejte na kousky a spolu s cukrem dejte do rendlíku a nechte vše rozpustit.

Krok 2: Mleté mandle (nebo klidně jiné ořechy) smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Vejce prošlehejte v misce. Formu vymažte vrstvou másla.

Krok 3: Moučnou směs a vejce vmíchejte do rozpuštěného másla s čokoládou. Těsto nalijte do připravené formy a vložte do trouby. Pečte asi 30 až 35 minut. Na povrchu je výsledný koláč pevný, uvnitř je ale stále lepkavý a dokonale čokoládový. Podávat můžete ještě teplý, je tak nejlepší!

Čokoláda, čokoláda a zase ta čokoláda. Dejte si čokoládové brownies s ořechy nebo čokoládovou pěnu s irskou whiskey!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek