Hlavní obsah

Domácí mazlíčci v posteli. Narušují váš sexuální život?

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají hebký kožich, zvídavé oči a chuť být s vámi. A to nejen při sledování televize, ale i při sexu. Pro psy a kočky je totiž váš milostný život zajímavým zpestřením. Někdy tak lákavým, že se k laškování chtějí přidat. Je drastické vyhodit je z ložnice?

Článek

Dopíjíte skleničku vína, vyzývavým pohledem se zadíváte na partnera a z jeho očí poznáte, že i on má chuť na sex. Napětí mezi vámi stoupá, proto pokývnete směrem k ložnici a cestou do ní ze sebe sundáváte poslední zbytky oblečení. Už už si leháte na postel, když v tom zakňučí váš pes nebo bolestivě zamňouká vaše kočka.

Zalehli jste svého domácího mazlíčka, a pokud se chcete pohodlně pomilovat, musíte ho odsunout stranou. Což ovšem nevylučuje, že vám v nejlepším neolízne nohu. Ne, zrovna tohle nemají sexperti na mysli, když doporučují zkusit v ložnici něco nového.

Pomůže, když němou tvář zavřete do jiné místnosti? Můžete to psa naučit? A patří vůbec domácí mazlíčci do postele?

Berou sex jako hru a chtějí se připojit  

Pokud zvíře postel běžně obývá, dělá si na ni pochopitelně nárok i během toho, co se v ní vy s někým milujete. Navíc ho zcela jistě napadne, že je to zajímavá hra a bylo by fajn se připojit. Pro některé domácí mazlíčky je sexuální intimita mezi lidmi jednoduše výzvou k interakci. Všechny ty zvuky a vzdechy jim přijdou zajímavé a většinou se nezdráhají přiblížit a zkoumat, o co se jedná. Narušují tak předehru a rozptylují vaši pozornost, což si může milenec vyložit i tak, že se o psa nebo kočku zajímáte víc než o něj. 

Foto: SunKids, Shutterstock.com

Doktoři i psychologové mají jasno. Zvíře do postele nepatříFoto: SunKids, Shutterstock.com

Zvíře v posteli a vaše zdraví 

Vašemu sexuálnímu životu tedy zvíře v posteli rozhodně neprospívá. V potaz je však třeba brát i hygienickou stránku věci. Spolu se čtyřnohým přítelem do postele zvete nejen další porci chlupů navíc, ale i roztoče, nejrůznější nečistoty, klíšťata či blechy. Zvířecí srst a kůže jsou domovinou pro různé plísně, pyly a další alergeny včetně prachu. Hrozí pak zhoršené dýchání, ale i infekční onemocnění. Infekcí se konkrétně rozumí proniknutí choroboplodných zárodků ze strany zvířete do vašeho organismu.

Zkrátka sexuologové, virologové a vůbec lékaři všeho druhu se shodují v tom, že domácí mazlíčci do postele nepatří, ta by měla být vyhrazena jen vám a partnerovi.

Místo orgasmu kousnutí  

Psycholožka Bat Sheva Marcus z New Yorku, která se specializuje na ženskou sexualitu, hlásá, že domácí mazlíček v posteli by měl být pouze výjimečnou záležitostí. Zvíře si nesmí nikdy myslet, že má na tomto území nadvládu a volnou ruku v chování. Pokud tomu tak je, s uspokojivým a kvalitním sexem nepočítejte.

Doktor Bradley Smith z australské univerzity v Rockhamptonu, který studuje vztahy mezi lidmi a zvířaty, tvrdí, že dokud se vaše sexuální chování nestane součástí běžné rutiny, která pro zvíře přestane být zajímavá, může také žárlit a být zvlášť na vašeho nového partnera agresivní. Vykázání psa za dveře považuje Bradley Smith za samozřejmost a doporučuje ho na váš sexuální život zvyknout jasnými příkazy (na kočky zapomeňte, jsou příliš svéhlavé).

Při sexu patří mazlíček za dveře

Jakmile se schyluje k sexu, mazlíčka odvelte na jeho osobní místo, které ale není v ložnici. Jestli máte psa, který neustále vyje, štěká nebo se dožaduje vstupu do místnosti, co nejčastěji jej zvykejte na to, aby byl sám. Během sexu se dá rozptýlit i hudbou (například tou z televize) či pamlskem.

Máte-li pocit, že partner psa upřednostňuje před vámi a jeho přítomnost v ložnici mu nevadí, na jeho vykázání z místnosti trvejte a s partnerem si otevřeně promluvte. Konverzace je to sice nepříjemná, ale nutná, v sázce je váš vztah.

Důvodem pro otevření tohoto tématu je byť jen váš špatný pocit, když se na vás zvíře při sexu dívá. Nedejte se, je to váš sex, vaše pravidla. Uvědomte si, že jste člověk s přirozenými potřebami. To, že chcete mít ložnici jen pro sebe, je normální a žádoucí. Zvíře si ve svatyni sexu nechte jen v případě, že mezi sebou a milencem uzavřete oboustrannou dohodu. Ale i to jen v případě, že jeho přítomnost nenaruší vaši intimitu.

Reklama

Načítám