Hlavní obsah
3,4
(41)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Aktualizováno

Proč vyrábět domácí nugetu, když ji koupíte v téměř každém obchodě? Protože neobsahuje nic navíc (třeba palmový olej a emulgátory), hotová je během chvilky a božsky chutná! V pěkné skleničce navíc poslouží jako prima jedlý dárek pro všechny čokoholiky.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
  • 300 g pražených nesolených arašídů
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce kakaa
  • 600 g mléčné čokolády
Článek

Postup

01.

Arašídy nasucho v troubě či na pánvi zahřejte, budou se pak snáze mixovat. Přesuňte do mixéru a co nejjemněji rozmixujte.

02.

Přilejte slunečnicový nebo arašídový olej a pokračujte v mixování. Postupně zapracujte i vanilku, sůl a kakao a na závěr přilejte rozpuštěnou čokoládu. Rozdělte do sterilizovaných sklenic a dobře schovejte, aby se vůbec dožila Vánoc!

Foto: Eva Malúšová

Krémová čokoládovo-arašídová pomazánka je (bohužel :-)) nejlepší na bílém pečivuFoto: Eva Malúšová

03.

V lednici pomazánka vydrží asi měsíc.

A co takhle domácí nutella, co chutná snad ještě lépe než ta kupovaná?

Reklama

Související témata:

Načítám