Hlavní obsah

Vlastnosti dokonalé milenky: ověřte si, zda to platí i na vás

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ďábelsky dobrý sex, na který se nezapomíná, je o nadprůměrnosti. Ale jiné, než si myslíte. Vaše prsa nemusí být velká a pevná, tělo pružné, jazyk hbitý, a přesto v posteli můžete patřit k těm nejlepším. Jak poznáte, že si s vámi milenec užívá?

Článek

Sex působí na stejné oblasti mozku jako nikotin, kofein, čokoláda nebo kokain. Cítíme se po něm skvěle, a to až na 24 hodin po aktu. Co o tomhle slastném pocitu rozhoduje? Známky vašich osobních kvalit, přičemž některé z nich se rozhodně nemusí týkat tělesných proporcí, konkrétních technik a milostných pozic. Vlastně existuje mnoho důkazů, které potvrzují, že jste v posteli třída. A platí to stejně pro muže i ženy. Čím své partnery absolutně dostáváte?

Projevujete nadšení

Pokud se partnera snažíte rutinně uspokojit, je to, jako když ho krmíte dva dny starou pizzou. Sní ji, protože má hlad, ale že by si nějak extra pochutnal, to se říct nedá. Je šokující, že si mnoho lidí neuvědomuje, jakou obrovskou roli v sexu hraje nadšení. Přitom pozitivní přístup a radost z milování patří ke startovním bodům uspokojení. Nikdy nečekejte pochvalu za komentáře typu: „Tak teda pojď, když nedáš pokoj. A pospěš si, v deset mám seriál!“

Máte dobrý vztah ke svému tělu

Váš vztah k sexu je hluboce svázán s tím, jak se cítíte ve svém těle. Řešíte kdejakou strii, v ložnici zhasínáte, nechcete přejít do jezdecké pozice, aby partner nezkoumal vaše velké břicho? To všechno se odráží na celkové pohodě i výkonu. Obecně platí, že ti nejlepší z nejlepších mají sebevědomí a cítí se dobře, když jsou nazí. Jestli to je i váš případ, gratulujte si, muži tenhle dámský postoj zbožňují. I naopak.

Nejedete podle zajetých vzorců

Tak samozřejmě, že se se sexuálními příručkami roztrhl pytel. Kdejaký vědec, sexuolog nebo terapeut má svoji knihu o tom, jak partnera uspokojit, a díky bohu za to. Návodů a inspirace nikdy není dost, ale nic nelze paušalizovat. Co platí na Marka, to Zdeňka nechává chladným. Každý člověk má jiné potřeby, touhy a preference. Skvělí milenci a skvělé milenky nepředpokládají, že se sex obejde bez poznávání, a hledají metody a pozice, které dělají dobře konkrétní osobě. S tím se pojí jistá úžasná vlastnost – ochota ptát se. Zpětná vazbo, dej mi návod!

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Pozornost k druhému, to dělá skvělé milence z něho i z níFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Čtete milencovu tajnou řeč

Věnujete pozornost věcem, jako je ztuhlost svalů, rychlost dýchání, oční kontakt nebo husí kůže. Předpokládáte, že když ještě jednou, dvakrát stáhnete předkožku, milenec vyvrcholí, protože se dostal do bodu, ze kterého již není návratu. Myšlenky sice nečtete (tak ono je to asi stejně lepší), ale je pro vás důležité být s partnerem v souladu. Tohle je lepší než nějaký předem naučený manuál!

Komunikujete

Noční můra pro všechny majitele penisu. Žena ležící na zádech, strnulá, čekající, až ji partner „obslouží“, ovšem bez toho, aby mu podala pomocnou ruku. Neříká, co se jí líbí, v posunkách nenaznačuje, že potřebuje přidat na rychlosti stimulace prstů. Klidně desítky minut vyčkává na zázrak a v duchu si sama sobě říká, jak by bylo fajn, kdyby jí milenec do pochvy kromě ukazováčku vsunul ještě prostředníček. V tomhle máte svědomí čisté, protože radíte a motivujete? Pak patříte k VIP. A platí to samzořejmě i v opačném gardu.

Nepřehazujete zodpovědnost za orgasmus

A zase ten orgasmus! Faktem je, že s jeho dosažením mají ženy větší problém, než muži. Máte-li partnera, v jehož zájmu je přivést vás na vrchol blaha, nicméně vaše tělo se přes cílovou rovinku nějak nemůže dostat, není to jeho chyba. On úsilí vynakládá, nelze ho trestat za něco, co není v mužské kompetenci. V tomto směru je nejdůležitější dokonalé poznání svého těla a reakcí na nejrůznější podněty, stejně jako hledání příčin ve výchově či ve své minulosti.

Nebojíte se zkoušet nové věci

Většina lidí pociťuje úzkost ze zkoušení nových věcí v ložnici, a to i navzdory tomu, že je rutina nudí. Být dobrý v posteli ale znamená vystoupit ze svých komfortních zón a zariskovat. Pokud nvám strach ze selhání či neznámého nebrání překonávat zajímavé výzvy, jste pro milence výjimečná. Přidejte k tomu špetku smyslu pro humor a už vás z postele nikdy nepustí.

Načítám