Hlavní obsah

Dva příběhy zakázané lásky. Může někdy skončit dobře?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamilovat se můžete do kohokoli, ale přesto existuje něco, co se dá nazvat zakázanou láskou. Zbláznit se do šéfa, do kamarádčina ex nebo do jejího otce? To se většinou nevyplácí. Nebo ano? Přečtěte si skutečné příběhy dvou žen, které si to prožily.

Článek

Víte, že by se to nemělo, že to není správné, ale nemůžete si pomoct. Nikdo totiž nemá rád, když se mu říká, co smí či nesmí, zakázané ovoce pak chutná o to líp. A v oblasti lásky a sexu to platí snad dvojnásob, protože chtíč a vášeň posiluje vše, co je takzvaně za čárou, mimo povolené hranice. Navíc tajemství posiluje intimitu. Když ho s někým sdílíte, spojuje vás to, jste si blíž a blíž. A ten omamný pocit, že můžete být kdykoli odhaleni. Že možná tenhle polibek, tenhle dotek, tohle milování je to poslední. To je až děsivě sexy!

Proto se občas stane, že jste přitahováni někým, kdo by se vám líbit jednoduše neměl. I tyhle dvě ženy, které vyzpovídala britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox, si prožily zakázanou lásku. Jak to skončilo?

Vzala si muže, který zlomil srdce její kamarádce

Znaly se 17 let a byly skvělé kamarádky. Ty nejlepší! „Jenže pak jsem si začala s kamarádčiným ex. A ne jen tak s nějakým ex, ale s mužem, který jí zlomil srdce, s mužem, se kterým plánovala strávit zbytek života a kterého asi stále miluje,“ líčí Sarah (38).

Nutno říct, že příčinou jejich rozchodu nebyla ona, ke sblížení s Johnem (40) došlo o něco později. Přesto – Sarah byla ta, která svou kamarádku Kate utěšovala, když se s ní přítel rozešel, měsíce jí pomáhala vrátit se k normálnímu životu, byla prostě s ní. „Ale pak jsem jednou na Johna náhodou narazila na koncertu. A zapovídali jsme se. Vždy mi byl sympatický, líbil se mi, ale nikdy mezi námi nebyl ani náznak čehokoli. Tentokrát to ale bylo jiné. Pili jsme, povídali a skončili u mě doma,“ vzpomíná Sarah.

Když se ráno probudila, byla zděšená. Zaplavil ji pocit viny a byla přesvědčená, že i John to bude cítit stejně. „Jenže z něj vypadlo, že tohle je to, po čem už dlouho toužil, ale neudělal to, aby mě nedostal do nepříjemné situace vůči Kate,“ říká Sarah. Té najednou došlo, že tohle není jen sex na jednu noc, ale rodící se vztah.

Ocitla se mezi dvěma mlýnskými kameny. Na jedné straně bylo v ohrožení letité přátelství s Kate, na straně druhé možnost konečně být s mužem, který se jí líbí a ona jemu. „Jako rozumné se nám zdálo nejdřív zjistit, jestli to mezi námi může opravdu fungovat. A tak jsme spolu pár měsíců randili, aniž bychom to komukoli řekli. Čím víc jsme spolu byli, tím víc nám bylo jasné, že jsme spřízněné duše, že bez sebe být nechceme,“ popisuje Sarah.

Pořád svůj vztah drželi v tajnosti, ale už nebyli tak opatrní. Přišlo to, co přijít muselo. „Jednoho dne se u mě stavila Kate bez ohlášení, Johnovo auto parkovalo před domem a my byli přistiženi v podstatě při činu. Všichni jsme na sebe jen zírali. Nikdy na její výraz nezapomenu. Bylo v něm tolik emocí – šok, zmatek, nedůvěra, zlost, zhnusení, zrada,“ vzpomíná Sarah. Kate pronesla směrem k Sarah jedinou větu: „Už tě nechci nikdy vidět.“

A i když se Sarah snažila (volala, psala, mluvila s její matkou i kamarády), Kate už s ní nikdy nepromluvila. „Ztratila jsem kamarádku, ale získala manžela. Jsem šťastná, ale pocit viny a ztráty je se mnou pořád,“ dodává Sarah.

Foto: Marina Fedosova, Shutterstock.com

Za muže svého života zaplatila vysokou cenu – stálo ji to ztrátu nejlepší kamarádkyFoto: Marina Fedosova, Shutterstock.com

Aférka se ženatým kolegou

Jane (35) nevěru vždy nesnášela, měla s ní osobní zkušenost. Když jí bylo deset, její matka měla aférku a jejich rodina se kvůli tomu málem rozpadla. Jenže nikdo si asi dobrovolně nezvolí, že se do takové situace dostane,. A tak se v ní nakonec ocitla i Jane.

Přitom to začalo nevinně, jen si dobře rozuměla s kolegou, který měl ale manželku a dvě malé děti. „Dan byl jediný, kdo měl v našem kolektivu smysl pro humor. Posílali jsme si vtipné emaily, nosili si vzájemně kávu, chodili spolu na oběd. Nic víc, jen kolegové, co si rozumí,“ vypráví Jane.

Jenže si byli pořád blíž a blíž, a když se Jane rozešla s přítelem, věci nabraly nový směr. „Svěřovala jsem se mu a on mě utěšoval. A večer mi napsal, zda jsem ok a že na mě myslí. Bylo to poprvé, co mi napsal mimo pracovní dobu,“ říká Jane.

Věděla, že by neměla odpovídat, ale nedokázala odolat. „Ještě ten den mi napsal, že na mě myslí vlastně pořád. A tak to začalo. Nejdřív čistě platonicky, nic fyzického. Pak jsem ale svolila k letmému polibku, pak k více a nakonec to skončilo sexem,“ popisuje Jane.

Takhle to spolu měli asi osm měsíců. „Nic nenaznačovalo, že by se chtěl rozvést, i když o svém manželství nemluvil nejlépe. Na druhou stranu, jeho dětem byly tři a pět let, jak by mohl? Kdyby to udělal, vlastně by tím ztratil mou úctu,“ říká Jane s tím, že po čase to skrývání, strach a obavy začala nesnášet. Cítila se strašně, jako zloděj.

Její trápení ukončil až koronavirus. „Přišla pandemie, začali jsme pracovat z domova, možnosti, jak se setkat, skončily. Vím, že je to tak správné, ale je mi smutno, cítím se osaměle, navíc uprostřed pandemie je skoro nemožné někoho potkat, seznámit se a tu prázdnotu zahnat,“ dodává Jane.

Když do vztahu přijde někdo třetí, bývá to problém. Ovšem ne neřešitelný. Tohle jsou signály, že můžete překonat nevěru.

Reklama

Související témata:

Načítám