Hlavní obsah

Sarah Jessica Parker má mužskou konkurenci! Dan Clay se totiž převléká za Carrie ze Sexu ve městě

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Seriál Sex ve městě a hlavně Carrie Bradshaw miloval Dan Clay (37) od chvíle, kdy se poprvé objevila na obrazovce. Fascinovaly ho její ikonické modely a cítil, že by chtěl být jako ona. Ale přiznat to veřejně? Na to našel odvahu až před pár lety. V ten okamžik se zrodilo jeho alter ego, Carrie Dragshaw, která si s tou pravou příliš nezadá.

Článek

Vše začalo na vysoké škole. V té době běžel na HBO seriál Sex ve městě. Spolužačky Dana Claye se k němu na něj chodily dívat a on předstíral, že ho to nezajímá a životní příběhy čtyř Newyorčanek pokládá za trapné. „Měl jsem pocit, že přiznat se v té době, že miluju Carrie a Sex ve městě, by bylo jako mávat po celém kampusu duhovou vlajkou. A na to jsem tehdy neměl odvahu,“ vzpomíná na dobu asi před patnácti lety, kdy se ještě styděl veřejně přiznat i svou homosexualitu.

Legrace na Halloween

Nicméně v roce 2016 se rozhodl dát průchod své posedlosti hlavní hrdinkou ikonického seriálu alespoň v podobě kostýmu na Halloween. „Měla to být jen taková legrácka, prostě vtipný kostým,“ říká Dan. Jenže reakce byly tak pozitivní, až se začal zabývat myšlenkou, že Carrie do svého života přeci jen pustí.

Naplno se to stalo ve chvíli, kdy se přestěhoval do New Yorku, navíc jen pár bloků od místa, kde seriálová Carrie bydlela. S kamarádem nafotil pár fotek ve stylu Carrie a nakonec jednu z nich sdílel na svém profilu na sociální síti. „Strašně jsem se bál, že budu za hlupáka, že i když už jsem v té době byl hrdým gayem a za svou orientaci jsem se nestyděl, pořád jsem bojoval s tím, že jsem i v civilu příliš ženský, nesplňuju všeobecné normy maskulinity a tímhle vše jen zhorším.“

Jenže reakce byly neskutečně pochvalné (počet sledujících mu narostl během chvilky na více než 700), a tak pochopil, že veškeré obavy jsou zbytečné. A proto začal svoje fotky ve stylu Carrie zveřejňovat pravidelně.

Foto: Profimedia.cz

Carrie Dragshaw má hezké, chlupaté nohyFoto: Profimedia.cz

Danovo druhé já

Dan Clay má tak vlastně dvě osobnosti. Jakožto seriózní muž pracuje ve firmě, která pomáhá velkým společnostem vytvářet dlouhodobé strategické plány. A jako Carrie Dragshaw je hravá, ale zároveň velmi autentická kopie legendární seriálové hrdinky.

Foto: Profimedia.cz

Sluší mu to jako muži i jako ženěFoto: Profimedia.cz

Volný čas věnuje sledování starých dílů seriálu, shánění a výrobě kostýmů, které by co nejvíc odpovídaly těm Carriiným, studuje její pohyby, ale i styl vyjadřování. Daniel si totiž píše i popisky ke svým fotkám a snaží se napodobit typický styl humoru seriálové hrdinky.

Foto: Profimedia.cz

Mezi jeho fanynky patří i opravdová Carrie alias Sarah Jessica ParkerFoto: Profimedia.cz

Odměnou mu jsou reakce sledujících, jejich složení je různorodé. Od postarších žen přes mladé matky až po muže. Jeho sociální sítě jsou plné humoru a hravosti, což pokládá v dnešním světě za velmi důležité. Ale opravdovou poctou pro něj bylo, když jeho styl a vtip veřejně ocenila Sarah Jessica Parker (56), tedy herečka, která v Sexu ve městě ztvárnila Carrie. Ta ho nejen pochválila, ale i se s ním několikrát osobně setkala a vyfotila.

Reklama

Načítám