Hlavní obsah

Filmy a seriály nejen pro ženy, na které se letos těšte

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhled do roku 2022 přináší i několik filmů a seriálů, na které se mohou těšit zejména ženy. Na plátno by se měla vrátit Pravá blondýnka Elle Woods a svého pokračování se dočká i Cizinka. Na co dalšího se můžete těšit?

Článek

Jak se bude vyvíjet situace v republice Gileád? Jak to vypadá s Pravou blondýnkou po devatenácti letech od druhého dílu? Bude druhá řada Bridgertonových stejně odvážná jako ta první? Nejen na tyto otázky snad dostaneme odpovědi už v letošním roce.

Šťastný nový rok 2: Dobro došli

Na pomezí starého a nového roku vstoupilo do kin pokračování česko-slovenské komedie Šťastný nový rok (2019), tentokrát s podtitulem Dobro došli. Děj se opět točí kolem vztahových peripetií party kamarádek. Ve filmu mimo jiné hraje Táňa Pauhofová (38), Zuzana Norisová (42) nebo Jiří Bartoška (74). Pozadí v podobě zasněžených Vysokých Tater z prvního dílu ovšem vystřídalo prosluněné Chorvatsko.

Foto: Falcon

Filmového partnera Táni Pauhofové hraje Ján Koleník (42)Foto: Falcon

Vem si mě

Romantická komedie v hlavních rolích s Jennifer Lopez (52) a Owenem Wilsonem (53), která bude mít premiéru v únoru, je ideální film na dámskou jízdu. Zpěvačka Kat se v něm má vdávat v přímém přenosu před svým početným publikem, jenže zjistí, že její snoubenec jí byl nevěrný. Náhradou se má stát Charlie, cizinec z davu, hraný zmíněním Owenem Wilsonem.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez se ve filmu předvede v krásných šatechFoto: Profimedia.cz

Pravá blondýnka 3

Blonďatá Elle Woods je role, kterou už herečce Reese Witherspoon (45) nikdo neodpáře. Dívka, která se snažila v růžových kostýmcích dobýt šedý právnický svět, okouzlila diváky ve filmu Pravá blondýnka (2001) i v jeho dvojce (2003). Pokračování by si tedy bez Reese Witherspoon nikdo nedokázal představit. Co se týče uvedení filmu do kin, zatím se mluví o květnu 2022. Ve snímku by měla být Elle znázorněna jako úspěšná právnička a matka.

Foto: Profimedia.cz

Naivní, ale pořád pozitivní Elle Woods by se měla vrátit do kin v květnu 2022Foto: Profimedia.cz

Příběh služebnice

Zatím poslední čtvrtá řada měla premiéru v loňském roce. Seriál o dystopické budoucnosti se odehrává v republice Gileád, kde velitelům a jejich manželkám rodí děti zotročené služebnice. Odvážná June v podání Elizabeth Moss (39) se tomu ovšem odmítá jen tak snadno podvolit. Datum vydání páté řady, která by mohla být i řadou poslední, zatím nebylo oficiálně odhaleno, spekuluje se ovšem o letošním létě nebo podzimu.

Foto: Profimedia.cz

Dramatický seriál je plný zvratů a Elisabeth Moss podává skvělé herecké výkonyFoto: Profimedia.cz

Bridgertonovi

Velké popularity dosáhla v roce 2020 seriál ze života anglické smetánky inspirovaný stejnojmennou osmidílnou knižní sérií. Diváky šokovalo hlavně velké množství realisticky ztvárněných sexuálních scén, zejména mezi vévodou Simonem Bassetem, kterého hrál Regé-Jean Page (33), a Daphne Bridgerton v podání Phoebe Dynevor (26). Pohledný vévoda se nicméně v pokračování, které by mělo mít premiéru během letošního roku, neobjeví. Děj se bude více točit kolem nejstaršího sourozence z rodu Bridgertonových Anthonyho, kterého hraje Jonathan Bailey (33).

Foto: Profimedia.cz

Hlavní role se v pokračování zhostí Jonathan Bailey Foto: Profimedia.cz

Cizinka

Seriál o zdravotní sestře Claire Randall, kterou hraje irská herečka Caitriona Balfe (42), má zatím pět řad. Fanoušci hlavní hrdinky, která se prostřednictvím magických menhirů přenesla z roku 1945 do roku 1743, se letos dočkají dalších osmi epizod. Šestá řada by měla být do éteru vypuštěna letos v březnu a děj se bude odehrávat těsně před americkou válkou za nezávislost. Seriál vychází z knih Diany Gabaldon (69) a první byla vydána už v roce 1991.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotní sestra Claire se musela naučit žít v jiné doběFoto: Profimedia.cz

První dáma

Na rok 2022 je v plánu také premiéra seriálu o bývalých prvních dámách USA, které byly inspirativními personami pro miliony žen po celém světě. První řada odvypráví příběh Eleanor Roosevelt (✝78), kterou si zahrála Gillian Anderson (53), Betty Ford (✝93) v podání Michelle Pfeiffer (63) a Michelle Obamy (57), pro jejíž ztvárnění byla vybrána herečka Viola Davis (56).

Foto: Profimedia.cz

V seriálu se můžete těšit například na Michelle PfeifferFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám