Hlavní obsah

Nejstarší britská Barbie: Kolik operací má za sebou?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Je jí 48 let a prodělala 150 nejrůznějších plastických operací a zákroků. Další jsou v plánu. Rachel Evans je totiž nejstarší živou Barbie v Británii a má jediný životní cíl: Než oslaví padesáté narozeniny, chce být nejplastičtější ženou na světě!

Článek

V dětství, pubertě i v dospělosti trpěla Rachel Evans (48) nízkým sebevědomím. Připadala si tak ošklivá, že ji to vedlo až k myšlenkám na sebevraždu. „Byla jsem bledá, hubená, ve vlasech jsem nosila mašle. Děti ve škole se mi posmívaly, že vypadám jako čínská panenka,“ svěřila se Rachel britskému magazínu The Sun.

Po ukončení studia pak dělala vše, aby svůj holčičkovský vzhled zamaskovala. „Oblékala jsem se jako kluk. Nosila jsem volné tmavé oblečení, jen abych skryla, že jsem dívka. Necítila jsem se ale vůbec dobře, nesnášela jsem sama sebe,“ vzpomíná Rachel, která prý v té době byla na dně a uvažovala o sebevraždě. Změna přišla, když se jí narodil syn Rees (18): „V tu chvíli dostal můj život smysl, byla jsem máma.“

První zákrok a osudové rozhodnutí

Zhruba v pětatřiceti letech se Rachel, která nyní pracuje v obchodě s módou, rozhodla, že zkusí vylepšit svůj vzhled: „První zákrok byl botox a z výsledku jsem byla nadšená.“ Hned po něm si obarvila tmavé vlasy na blond – a to byl nejspíš okamžik, kdy započala její transformace na živou Barbie. (Která ikonická blondýnka je vaše favoritka?)

Za posledních 13 let Britka podstoupila cca 150 nejrůznějších plastických operací, úprav a zákroků a dohromady za ně zaplatila asi 35 tisíc britských liber (v přepočtu téměř milion českých korun). Nechala si například upravit nos, zvětšit rty a samozřejmě i prsa – a to rovnou o čtyři čísla. „Předtím jsem byla úplně plochá. Většina lidí si vybírá implantáty ve tvaru slzy, protože vypadají přirozeně. Já jsem si ale cíleně zvolila kulaté implantáty, chtěla jsem, aby vypadaly jako přilepené, přesně jako to má panenka Barbie,“ vysvětluje.

Foto: Profimedia.cz

Teď se Rachel Evans s úpravami zaměří především na obličej. Chce se zbavit každé malé vráskyFoto: Profimedia.cz

Tělo dobré, obličej prochází úpravami

Nyní se žena soustředí především na obličej, naposled podstoupila (už potřetí) miniinvazivní liftink nitěmi. „Jde o nitě, které vám pomocí jehel vpraví pod kůži a ony vám krásně vypnou pokožku,“ popisuje nadšeně.

A jak si udržuje perfektní barbínovskou postavu? Pravidelným cvičením (v posilovně je minimálně třikrát týdně) a striktní dietou – jí jen zeleninu a ryby. „Mám mladě vypadající pevné tělo, ale na obličej žádná tělocvična neexistuje. Tady mi musejí pomoci plastičtí chirurgové,“ vysvětluje blondýnka, která nosí konfekční velikost 34 a váží asi 50 kilo.

Během roku plánuje přibližně sedm zákroků. Co tři měsíce chodí na botox, každé čtyři měsíce si nechává „přifouknout“ rty a jednou za rok obnovuje výplně ve tvářích. (Které celebrity to přehnaly se zvětšením rtů?) K tomu si hodlá nechat vyhladit krk, ještě jednou upravit nos a zopakovat niťový liftink obličeje. „Moje tělo vypadá na třicet. V kombinaci s vrásčitým obličejem a podbradkem by to vypadalo hrozně,“ vysvětluje Britka.

Foto: Profimedia.cz

Jako opravdová Barbie... Co myslíte?Foto: Profimedia.cz

Muži po ní šílí

Rachel Evans chce dokázat, že v padesáti může vypadat na třicet. „Už teď se mnou flirtují dvacetiletí muži, a když jim řeknu, kolik mi je, nevěří,“ chlubí se živá barbína, která například za umělé nehty, prodloužení vlasů či umělé opálení utratí měsíčně 200 liber (v přepočtu asi 5 600 korun).

Na nezájem mužů si prý stěžovat rozhodně nemůže, přesto žije sama. S otcem svého syna se rozvedla, už když byla těhotná, a před sedmi lety se rozešla i s tehdejším dlouholetým partnerem. „Od té doby jsem sama. Hledala jsem svého Kena, ale upřímně – už jsem to vzdala,“ říká žena, která se chce stát nejznámější a nejplastičtější živou Barbie na světě.

Foto: Profimedia.cz

S postavou je Rachel spokojená, ale obličej musí udržovat plastikamiFoto: Profimedia.cz

Je to životní styl

Jako Barbie chce nejen vypadat, ale také „žít“. Svůj třípokojový byt v Londýně proto předělala na domeček pro panenky. Vše je tam růžové a i nábytek je menší než obvykle. „Je to můj životní styl. Navíc nejde jen o vzhled, ale o to, co panenka Barbie reprezentuje. Je milá, pozitivně naladěná, inspirativní. A taková chci být i já,“ tvrdí Rachel.

Přiznává ale, že se setkává i s negativními reakcemi: „Občas mi lidé říkají, že jsem odporná. Ale já se na ně vždy jen usměju a jdu dál, přesně jako panenka Barbie. Navíc, lidé utrácejí peníze za designové kabelky, tak proč já bych nemohla utrácet za designový obličej.“

Foto: Profimedia.cz

Miluje růžovou barvu a všechno, co patří k BarbieFoto: Profimedia.cz

Panenka Barbie je fenomén, ať už jste, nebo nejste jejím fanouškem. Koneckonců kdo v Hollywoodu něco znamená, má svoji barbínu!

Reklama

Související témata:

Načítám