Hlavní obsah

Přátelé i Sex ve městě aneb Seriálové návraty roku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2021 se nesl ve znamení seriálových návratů. Diváci se dočkali mnohých pokračování a nechyběly mezi nimi ani takové legendy, jako je třeba Sex ve městě. Co v roce 2021 potěšilo seriálové našence?

Článek

Když je seriál úspěšný, tvůrci se z toho mnohdy snaží vytěžit co nejvíc. Jenže návraty oblíbených kusů na obrazovky jsou také riskantní. Když je totiž laťka nasazena příliš vysoko, je riziko, že pokračování nedosáhne takové kvality a diváci k němu budou kritičtější. Které seriály se vrátily v roce 2021?

Přátelé

O návratu kultovního seriálu (1994–2004) se spekulovalo docela dlouho. Natěšení fanoušci byli ale přeci jen trochu zklamaní, když se dozvěděli, že se nakonec natočil jen vzpomínkový speciál s podtitulem Zase spolu. Na samotný pořad ale nakonec byly vesměs pozitivní ohlasy. Na natáčení zavzpomínali všichni hlavní protagonisté – Jennifer Aniston (51), Courteney Cox (57), Matthew Perry (52), David Schwimmer (55), Lisa Kudrow (58) i Matt LeBlanc (54). Kromě toho nechyběla ani řada speciálních hostů. Třeba zpěvačka Lady Gaga (35) si se seriálovou Phoebe zazpívala slavnou píseň Smraďochu (Smelly Cat).

Foto: Profimedia.cz

Přátelé se vrátili do bytu i oblíbené kavárny a nezapomněli ani na společné selfieFoto: Profimedia.cz

Sex ve městě

V prosinci se vrátil také legendární seriál (1998–2004) o čtyřech kamarádkách z New Yorku. Natáčení pokračování s názvem A jak to bylo dál se ovšem nezúčastnila seriálová Samantha ztvárněná herečkou Kim Cattrall (65), ta kvůli špatným vztahům s herečkou Sarah Jessicou Parker  (56) alias Carrie nabídku nepřijala. HBO Max zveřejňuje díly postupně, zatím jsou k vidění jen čtyři. Už ten první ovšem diváky nepříjemně překvapil. Jedna z postav se totiž vrátila jen proto, aby mohla hned zmizet. S nepříliš nadšeným přijetím se setkala i snaha tvůrců propašovat do seriálu všechna témata, která se v USA řeší – menšiny, nebinární osoby, sociální sítě apod. To je sice záslužné, ale v seriálu provedené poněkud křečovitě a na sílu.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu ale opět nebude nouze o překrásné módní kreaceFoto: Profimedia.cz

Emily v Paříži

O loňských Vánocích řadu divaček pobláznil romantický seriál, který byl přirovnáván k novějšímu Sexu ve městě. A deset nových dílů přistálo na Netflixu právě dnes. Marketingová manažerka Emily v podání Lily Collins (32) v něm dál řeší svůj vztah s kuchařem Gabrielem, kterého hraje Lucas Bravo (33), ale na obzoru se objevuje i další pohledný muž hraný Lucienem Laviscountem (29). Kromě Paříže se část děje odehrává i v nádherném pobřežním městečku Saint-Tropez. A opět není nouze o stylové, ale dost bláznivé outfity.

Foto: Profimedia.cz

I ve druhé řadě řeší Emily vztah s šéfkuchařem GabrielemFoto: Profimedia.cz

Lajna 3

Diváci se dočkali také třetí řady seriálu z hokejového prostředí, v němž si despotického trenéra zahrál Jiří Langmajer (55) a jeho naivní partnerku a bývalou striptérku Hana Vagnerová (38). Scenárista Petr Kolečko (37) si tentokrát vzal na paškál Slovensko a slovenský hokej. Bratia si vysloužili řadu nekorektních vtipů na svůj účet, ale nakonec byli za neobvyklé metody trenéra Hrouzka vděční.

Foto: Profimedia.cz

Ze striptérky je ve třetí řadě maminka dvojčat a uvědomělá partnerkaFoto: Profimedia.cz

Super drbna

Starý seriál v novém kabátě – taková je dvanáctidílná Super drbna, kterou letos zveřejnilo HBO. Opět sleduje studenty střední školy a intriky, které mezi nimi existují, a opět to všechno komentuje Kristen Bell (41) z pozice vypravěčky. Děj je ovšem jiný než v původním seriálu, který se vysílal mezi lety 2007 a 2012, a v němž si zahrála například Blake Lively (34). V nové Super drbně se například hodně řeší konflikty mezi učiteli a studenty. Snaha se sice cení, ale na klasickou Super drbnu prostě novinka nemá.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu hraje například herečka Savannah Lee Smith (21)Foto: Profimedia.cz

Ty

Přibližně po dvou letech vydali tvůrci třetí sérii dramatického seriálu v hlavních rolích s Pennem Badgleyem (35) jakožto Joem Goldbergem a Victorií Pedretti (26), která ztvárnila Love Quinn. Kdo by si snad myslel, že bude třetí řada alespoň trošku normální, mýlil by se. Vraždí se stejně jako v předchozích sériích a místy je to už docela absurdní podívaná. Tvůrci v podstatě nepřišli s ničím novým, opakují stále stejný vzorec, ale člověka to stejně nutí hltat jeden díl za druhým, protože zkrátka musí vidět, co bude dál.

Foto: Profimedia.cz

Hra na spokojenou rodinku se brzy zvrtneFoto: Profimedia.cz

Dexter

Comeback letos oslavil i seriál o vrahovi, který má políčeno na padouchy. Hlavní postavu Dextera si zahrál Michael C. Hall (50) a osm sérií se vysílalo mezi lety 2006 až 2013. Další řada s podtitulem Nová krev sleduje hlavního hrdinu deset let po událostech, kdy se ztratil v hurikánu. S koncem v roce 2013 nebyli diváci příliš spokojení, a tak se tvůrci rozhodli, že jim to vynahradí. A zdá se, že to vyšlo, nový Dexter má na zájmových webech vysoká hodnocení.

Foto: Profimedia.cz

Přestože je Dexter vrah, mnozí diváci s ním sympatizujíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám