Hlavní obsah

Efekt malého penisu ve studené vodě

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Někdy je celým jeho světem a vaší velkou rozkoší. Pohlavní úd muže je plný překvapení a nelíbí se mu kde co. Proč vstává, kdy nemá, a jak je to s jeho vztahem ke studené vodě?

Článek

Americký sexuální poradce a mentor Paul Joannides s lehkou nadsázkou říká, že když je život plný zoufalství, pak jediné, v čem muž obvykle nachází útěchu, je jeho penis – pokud ovšem situace není vyhrocená natolik, že je nutno sáhnout po něčem silnějším, jako je třeba sklenka tequilly nebo modlitba. My samozřejmě víme, že ne pro každého a vždy je penis středobodem vlastního života. Ale je fajn o něm vědět alespoň tyhle čtyři základní věci!

1. Penis má vlastní hlavu

Sedí v metru, vzpomene si na předchozí bouřlivou noc nebo ta velká prsa kolegyně z vedlejší kanceláře, a penis se mu postaví. V ten moment si toho všimnete zrovna vy. „Prase jedno,“ proběhne vám hlavou. To si to nemůže nechat do soukromí? No, nemůže. Kdyby samec aspoň z poloviny ovládal penis tak jako svoje ruce a nohy, byl by nesmírně šťastný!

Jenže jeho přívěsek řídí autonomní nervový systém, který zároveň reguluje srdeční frekvenci a krevní tlak. Něco mu přikazovat je nemožné. A to se týká i nočních erekcí, které v porovnání s erekcemi denními bývají pozoruhodně spolehlivé, byť jsou reflexním procesem těla. Věc se má tak, že existují dva nervové systémy: parasympatický, jež řídí uvolnění těla, a sympatický, který spravuje jeho aktivitu. Oba systémy si pak neustále oponují.

Ohon – bůh chaosu

Takže muži v metru se sice nedobrovolně postaví, ale sympatický systém erekci zanedlouho zruší (to se děje, když podmínky pro vzrušení nejsou zrovna vhodné). Ve spánku pak zrozenci z Marsu penis klidně vstane i tři až pětkrát za noc, a to během hluboké REM fáze spánku (více o jednotlivých fázích spánku si přečtěte zde). Jelikož jeden cyklus REM trvá zhruba 20 minut a penis opravdu může být ztopořený celou tuto dobu, pak – vynásobeno pětkrát – nám to dává takových 100 minut erekce během jedné noční regenerace!

Kromě nežádoucích erekcí, při nichž se obtížně močí, je tu i další problém. Vrcholně vzrušený muž je na sex sice nabuzený, ale ztopoření se nemusí dostavit vůbec, případně panáček zvadne v tom nejméně vhodném okamžiku. Ještě pořád si myslíte, že to v posteli máte jednodušší?

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Studená voda je pro tělo stres, miláčku!Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

2. Ve studené vodě se zmenšuje

Partner skočí do studeného bazénu nebo si dopřeje chladnější sprchu. Tak on s tím počítá, že se mu nádobíčko „srazí“, ale co vy? Opět se jedná o práci sympatického nervového systému, který reaguje na stres. Zkrátka a dobře, je-li muž v teple a v pohodě, je v klidu i jeho penis. V opačném případě se svalstvo a tkáň penisu (dočasně) smrští a krejčovský metr může při kontrole ukázat až minus šest centimetrů! Při oteplení se ale všechno vrací do normálu. Uf.

3. Velký ptáček už nepřekvapí

Když po zahradě lítá holub nebo vrabec, rozdíl bezpečně poznáte. Vrabčák je oproti holubovi o dost menší. V tom vás nejspíš opeřenci nepřekvapí, ale co se týče penisů, tak u nich je to jiná písnička. Už jste slyšela o tom, že nemáte posuzovat velikost mužského přirození v klidovém stavu? Malý vrabčák se totiž může pěkně vytáhnout!

Analýza více než tisíce měření provedených americkým sexuálním výzkumníkem Alfredem Kinseyem (†62) ukázala, že kratší penisy v klidu mají při ztopoření tendenci získat přibližně dvakrát větší délku než delší a robustnější „modely“. V překladu řečeno, dlouhé penisy často jen ztvrdnou a zvětší se jen o nezbytné minimum.

4. Penilní fraktura není jen mýtus

V penisu není žádná kost, ale přesto jej můžete zlomit, například při divokém sexu v krkolomných pozicích. Když k tomu dojde, ozve se slyšitelný zvuk nebo prasknutí, poté se penis zbarví do černé a modré. A pochopitelně hodně bolí, neboť i když nejde o klasickou zlomeninu, přetržení šlach a vaziva není nic příjemného, navíc v důsledku této kalamity může nastat vnitřní krvácení, jež penis nenávratně poškodí. Urologové v takové situaci doporučují ihned kontaktovat lékaře, a to do několika hodin od úrazu. Počkejte den a chystejte kapesníky. Kdo z vás dvou tuhle ztrátu ponese hůř?

Reklama

Načítám