Hlavní obsah

Sex: Proč se muži nejdřív leknou, když po nich něco chcete?

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Když v posteli něco chcete, máte o tom milence informovat. Není totiž vševědoucí, takže každá rada pro něj má cenu zlata. Nečekejte ale, že když se mu svěříte se svými potřebami, nebude v šoku. Co stojí za jeho první udivenou reakcí?

Článek

Roli v tom hrají zajeté stereotypy a představa, že žena je tou, která se trochu vyděsí, pokud se jí partner vyzná ze svých tužeb. Podle britské sexpertky Tracey Cox je to ale přesně obráceně. „Ve skutečnosti jsou nejvíce ohroženi muži. Jakmile toho svého požádáte, aby trochu změnil svůj milostný styl, udělal něco navíc nebo jinak, obracíte tradiční sexuální role, což v něm může vyvolat úlek či zděšení.“

Nic však není tak zlé, jak to na první pohled vypadá. U zdravě sebevědomého muže je prapodivná reakce jen chvilková. To, že samec není sexuálním predátorem a „neřídí kokrhání“, si obvykle záhy a sám uvědomí. Navíc se mu uleví, že na péči o blaho pod peřinou jste dva. Upustí páru a spadne z něj tíživý balvan!

Zakomplexovaný muž

Sluší se však uvést, že skutečně existuje určitý typ muže, který bude reagovat na jakékoli náznaky okořenění vašeho sexuálního života nesouhlasem. Tenhle prototyp zakomplexovaného suchara zastává názor, že žena je křehkou květinou, která nemá vyžadovat nezbedné věci – a taky je s každou vaší chlípnou myšlenkou hned hotový. Chováte se jako děvka a dost jste ho zklamala!

Nechuť se v posteli o trochu víc rozjet je v tomhle případě tím nejmenším problémem. V tomto případě je spíš problematický váš výběr partnera. Nikdy si od nikoho nenechte namluvit, že nemáte právo vyjádřit svůj názor a přání. Jen nebuďte moc hrr, má to svá pravidla.

Foto: Standret, Shutterstock.com

Navrhnete změnit polohu a hned jste proto děvka? Navrhujeme změnit mužeFoto: Standret, Shutterstock.com

Musí si myslet, že je to jeho nápad

„Každý dobrý vyjednávač vám řekne, že je člověk mnohem otevřenější něco udělat, pokud si myslí, že nápad pochází od něj,“ říká Tracey Cox. „Pamatuješ, jak jsi říkal, že ten párový vibrátor z reklamy vypadá dost dobře? Co kdybychom vyzkoušeli jeho funkce? Třeba klidně hned!“ Nevadí, že nic takového nikdy neřekl. Klidně použijte malou lež, už předem ji máte odpuštěnou. Lidé si totiž většinou nepamatují, co řekli včera, natož před týdnem, měsícem, rokem. Díky tomuhle triku otevřete konverzaci a usnadníte vplutí do erotických vod.

Často se stává, že v této fázi partner zbystří a zajímá se, zda už zkušenost s vibrátorem, bičíkem, sexem ve třech, svazováním a dalšími pikantnostmi máte za sebou, popřípadě s kým. „Pro všechny je lepší, když se zatváříte, že do akce jdete poprvé. Vlastně se snažte zahrát, že ve vás milenec až teď probudil vaši dobrodružnější stránku. Uklidní ho, že bude první, s kým to podstoupíte,“ dál doporučuje sexpertka. V žádném případě ale nikdy nezmiňujte jeho nevalné postelovém umění, i kdyby to byla stokrát pravda!

Připravte si diplomatickou odpověď

Mužské ego nápad na ložnicové zpestření často nenechá být. „Ty se se mnou nudíš? Už ti nestačím? Dělám něco špatně?“ Radši se na podobné otázky předem připravte a mějte nachystanou odpověď. Jistěže diplomatickou. Řekněte milenci, že se vám „jeho“ návrh líbí, protože chcete mít ten nejlepší možný sexuální život. Vždyť přece znáte všechny ty statistiky o nevěrách, vyčpělých vztazích a tak dále. Často totiž podvádějí i spokojení lidé.

„Zlato, nechci, aby se něco takového stalo nám dvěma. Společně se pokusíme zajistit, aby náš sexuální život zůstal co nejvíc vzrušující. Ani jeden tak nebude mít potřebu hledat jiskru mimo vztah.“ No a je to, nehledejte v tom vědu, ale hlavně si své erotické plány skutečně nenechávejte pro sebe. „Většina mužů nadšeně uvítá, když prozkoumají vaše sexuální fantazie. Potřebují se jen zbavit původních obav a uvolnit se. Nic víc,“ uzavírá Tracey Cox.

Reklama

Související témata:

Načítám