Hlavní obsah

3 zlatá pravidla plánovaného milování

Foto: Drpixel, Shutterstock.com

Foto: Drpixel, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Že je spontánní milování lepší? Nutně to tak nemusí být. Stačí se řídit třemi zlatými pravidly, která i z plánovaného romantického setkání udělají nezapomenutelný zážitek plný vášně. Kdy začít s flirtováním a proč si nehrát jenom v ložnici?

Článek

V ideálním světě vás vůbec nic nerozhází. Chuť na sex máte v kteroukoli denní i noční dobu a navíc si ho báječně užíváte. Realita? Když děti, které by mohly být svědkem hrátek pro dospělé, konečně usnou, padáte na gauč únavou a přemýšlíte, jestli jste zvládly všechny nutné domácí práce. A v tom to přijde…

Ústní dohoda, nebo noční můra?

„Vždyť dneska je pátek. Domluvili jsme se s partnerem, že se spolu strávíme večer. Dám si skleničku vína, třeba to zabere,“ honí se vám hlavou. Z jedné sklenky jsou dvě (nebo tři?), sedíte v tichu a uvědomujete si, jak moc milujete chvíle, kdy po vás nikdo nic nechce. Až na partnera. Jak si užít něco, co je předem domluvené, plánované, ale přichází to v pro vás nevhodnou dobu? Radši s tím dopředu počítejte a vždy, když se s milencem dohodnete na setkání ve dvou, dodržujte tři zlatá pravidla.

1. Těšte se a udržujte kontakt

Očekávání vás udrží ve střehu. A stupňování vzrušení se zase postará o to, že se na večer skutečně začnete těšit. Už ráno u snídaně mějte dvojsmyslné narážky, partnera pohlaďte po zádech a pošeptejte mu, jak moc po něm toužíte.

Později zapomeňte na to, že jste matkou dvou dětí, po delší době vyndejte hezké spodní prádlo určené pro speciální příležitosti (to je takové, kdy barva kalhotek výjimečně sedí s odstínem podprsenky) a nažhavte ho několika chlípnými zprávami. Nebo mu okolo oběda zavolejte – jen tak. Svěřte se mu, že na něj myslíte. Obnovíte tak kontakt nejen s ním, ale i s vlastní sexualitou.

Foto: Yuriy Maksymiv, Shutterstock.com

Podle odborníků je plánovaný sex pro dlouhodobý vztah lepší než spontánní, tak se ho naučte pořádně užívatFoto: Yuriy Maksymiv, Shutterstock.com

2. Přepněte se

Většina žen obvykle nedokáže odhodit pánev s večeří a ihned se pomilovat na kuchyňské lince, aniž by se přepnula z módu hospodyně do režimu milenka. Dopřejte si mezi domácností a postelí aspoň hodinu regenerace, která podpoří vaši erotickou snahu z rána. Partnera požádejte, aby připravil jídlo nebo uklidil prádlo.

Vy si dejte vanu, pusťte si oblíbenou hudbu, přihlaste se o masáž ztuhlého krku, pozornost si ale zaslouží i zadek, a resetujte se do továrního nastavení (přestaňte myslet na práci nebo povinnosti). Aktivnějším se bude hodit informace, že opodstatnění má i jógová sestava či jízda na rotopedu: při fyzické aktivitě se uvolňují endorfiny, hormony štěstí, které se mohou postarat o podporu pozitivních vibrací plánovaného sexu. Navíc pohyb zvyšuje průtok krve – i do genitálií, tedy je dělá vnímavější vůči stimulaci. To se hodí vždycky a všude.

3. Změňte prostředí

Děti odcházejí spát a vy máte konečně chvíli jen pro sebe. Začít se dá zajímavým filmem a lehkým občerstvením, vyhněte se sýrům a mléčným výrobkům a také zvažte, zda nestojí za to, přesunout se z obvyklého gauče (či postele v ložnici) někam jinam. Co říkáte třeba na koupelnu, předsíň, částečně zakrytý balkon, zahradu nebo třeba garáž?

Tohle koření vnese do vašeho milostného života novou jiskru a probudí vás ze zajetého stereotypu. Nenásilně totiž donutí mozek, aby si vzpomněl na vaše milostné začátky. Aspoň už k plánovanému sexu nebudete přistupovat jako k návštěvě zubaře. Nutné zlo zapsané v diáři? Tak s tím je konec!

Nezapomeňte však, že sex nikdy nikomu nedlužíte. A pokud se vám do toho nechce, máte právo partnera něžně odmítnout a přeložit milostné hrátky na později. Co dělat, když se do sexu nechce jemu? 

Reklama

Načítám