Hlavní obsah

Skromné svatby slavných: Kdo na svém dnu D ušetřil?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mnohé slavné páry, které se rozhodnou vzít, si užijí den D v luxusu a za mediální pozornosti. Zdaleka ne všichni se ovšem vydají touto cestou. Existují i celebrity, které se vzaly ve skromných podmínkách, bez všeho okolního pozlátka.

Článek

Honosná veselka za účasti stovek hostů, nebo malá svatba ve čtyřech či v úzkém kruhu těch nejbližších? Celebrity to mají různě a najdou se mezi nimi i mnohé, které o pompézní svatbu nestály. O kom je řeč?

Rachel Weisz (50) a Daniel Craig (52)

Čtyři. Takový byl počet hostů na svatbě agenta 007 a jeho vyvolené herečky. Vzali se v roce 2011 v New Yorku a kromě oddávajícího přihlížela spojení jejich životů hercova dcera Ella (28), hereččin syn Henry (14) a dva dobří rodinní přátelé. K podrobnostem se pár vyjadřovat nechce a tento moment má prý zůstat jejich tajemstvím. (Co víte o Danielu Craigovi?)

Foto: Profimedia.cz

Daniel Craig se svou skutečnou bondgirlFoto: Profimedia.cz

Amanda Seyfried (34) a Thomas Sadoski (44) 

S minimálními náklady se provdala hvězda filmového muzikálu Mamma Mia! za svého vyvoleného, rovněž herce. O tom, jak proběhl v roce 2017 jejich svatební den, se herečka svěřila magazínu Porter.

V té době už byla v pokročilém stádiu těhotenství. Pár si řekl ano pouze za účasti oddávajícího v Los Angeles. Po obřadu se navečeřeli ve své oblíbené restauraci, vyvenčili psa a zbytek dne strávili doma.

Foto: Profimedia.cz

Pár společně vychovává dceru Ninu (3)Foto: Profimedia.cz

Ellen DeGeneres (62) a Portia de Rossi (47) 

Ušetřil i lesbický pár, který tvoří americká komička Ellen a australská herečka Portia. Své zásnuby oznámily pouhý den poté, co byly v Kalifornii legalizovány sňatky lidí stejného pohlaví. Skromný svatební ceremoniál se odehrál na zahradě za jejich domem a přítomno bylo asi jen třicet lidí. Podávalo se veganské občerstvení a dort z místní pekárny. (Zrušené zásnuby aneb Kdo to místo svatby odpískal?)

Foto: Profimedia.cz

Věkový rozdíl v lásce nehraje roliFoto: Profimedia.cz

Melanie Griffith (63) a Don Johnson (70) 

Když chtějí celebrity svatbu s minimem hostů a minimálními náklady – dobrou volbou je pro ně Las Vegas. V roce 1976 měla malý obřad ve Vegas i tato herecká dvojice. Jenže v manželství dlouho nesetrvali a už po šesti měsících následoval rozvod. Následně k sobě ovšem znovu našli cestu a druhý intimní obřad proběhl v roce 1989 na jejich ranči v Aspenu. Ten samý rok se jim narodila dcera Dakota Johnson, hvězda erotické filmové série Padesát odstínů (2015–2018). Manželství trvalo do roku 1996. (Kteří slavní si vzali stejného partnera dvakrát?)

Foto: Profimedia.cz

Tento pár už je dávno minulostíFoto: Profimedia.cz

Iveta Bartošová (†48) a Josef Rychtář (62) 

Zatímco herce a producenta Jiřího Pomeje (†54) si blonďatá zpěvačka vzala v roce 2008 ve velkém stylu na zámku Hluboká nad Vltavou, Rychtářovi řekla ano za podstatně skromnějších podmínek. Bylo to v roce 2013 ve všední den na radnici v Praze v Uhříněvsi. Nevěsta na sobě měla svatební šaty z půjčovny a hostů bylo jen pár. (Milovaná, ale nešťastná: taková byla Iveta Bartošová)

Foto: Profimedia.cz

Manželství si zpěvačka dlouho neužila. V roce 2014 spáchala sebevražduFoto: Profimedia.cz

Vendula Pizingerová (48) a Josef Pizinger (32) 

Svatba prezidentky nadačního fondu Kapka naděje a jejího o šestnáct let mladšího sportovce byla v roce 2015 nejen skromná, ale i velmi tajná. Hosté si mysleli, že jdou na obyčejnou grilovačku k nim na zahradu a teprve na místě zjistili, že součástí je i svatební ceremoniál. Nevěsta měla velmi jednoduché košilové šaty a její partner se obešel bez obleku. Stačily mu hnědé kalhoty a modrá košile. (Když věk je jen číslo aneb Slavné ženy s mladšími partnery)

Foto: Profimedia.cz

Pizingerovi se těší na nový přírůstek do rodiny. Vendula je totiž těhotnáFoto: Profimedia.cz

Dagmar Havlová (67) a Václav Havel (†75)

Vzhledem k tomu, že druhá svatba bývalého prezidenta se odehrála krátce po smrti jeho ženy Olgy (†62), je pochopitelné, že se obešla bez pompéznosti. Herečku Dagmar Veškrnovou si tehdejší prezident vzal v roce 1997 (týden po propuštění z nemocnice kvůli operaci nádoru plic), aniž by to předem oficiálně oznámil, na žižkovské radnici Prahy 3.

Hostů bylo jen pár, kromě svědků také hereččina dcera Nina (44). Dagmar oblékla střídmý kalhotový kostým a vše bylo velmi prosté, neproběhla ani klasická svatební hostina. Pouze bylo přichystané menší pohoštění. (Které slavné ženy přišly o manžela?)

Foto: Profimedia.cz

Veřejnost nejprve Dagmar Havlovou nepřijala, pak si ji ale lidé oblíbiliFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám