Hlavní obsah

Frittata s novými bramborami, fazolkami a mozzarellou

Hodnocení:
(32)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Znáte frittatu? Je to vlastně taková omeleta, ale po italsku. Nic se nemíchá a neposouvá, vejce jen nechají hezky zatuhnout a na závěr se vše opeče v troubě. Zní vám to skvěle? Přidejte nové brambory, fazolky a mozzarellu a bude to ještě lepší!

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 3 nové brambory
  • sůl do vody na vaření
  • 1/2 cibule
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej
  • 100 g zelených fazolek
  • 4 vejce
  • 1 mozzarella v nálevu
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Brambory důkladně operte od zbytků hlíny, nakrájejte podle velikosti na čtvrtiny až osminy a dejte vařit do osolené vody. Uvařte je téměř do měkka, 10  minut varu bude stačit.

Krok 2: Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte na jemné proužky, případně místo ní použijte 2 jarní cibulky i s natí. Rozmarýn nasekejte nadrobno a oboje dejte zpěnit na olivový olej do hluboké pánve, kterou pak můžete dát i do trouby. Přidejte zelené fazolkové lusky (čerstvé nebo mražené) a nechte rovněž napůl změknout.

Krok 3: Vejce důkladně prošlehejte a podle chuti je osolte a lehce opepřete. Zeleninu v pánvi promíchejte s předvařenými brambory. Vejce nalijte k zelenině do pánve, plotnu stáhněte na poloviční výkon a nechte je tuhnout.

Krok 4: Mezitím mozzarellu vyndejte z nálevu a nakrájejte ji na kostičky, podle chuti použijte polovinu, ale klidně i celou porci sýra (jedno balení mívá kolem 120 g). Sýr rozprostřete na frittatu a nechte ještě asi 23 minuty tuhnout.

Krok 5: Když jsou vejce téměř pevná, vložte pánev do vyhřáté trouby a omeletu nechte ještě dozlatova shora zapéct. Podávejte jako hlavní chod nebo přílohu.

Vaječná jídla jsou skvělá! Jsou rychlá, levná a navíc nabitá cennými bílkovinami. Vyzkoušejte třeba cuketovou omeletu nebo jarní frittatu. Vynikající je i omeleta s rukolou, špenátem a slunečnicovými semínky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek