Hlavní obsah

Gumové boty jsou hit: Kdo za tím stojí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím ošklivější, tím lepší... Když přišly do módy ugly sneakers, mnozí si ťukali na čelo, ale brzy je nosil celý svět. Stejné to bylo i u bot připomínajících školní přezůvky nebo kozaček s masivní platformou. Ovšem gumové nazouváky Kanyeho Westa předčily i ta nejšerednější očekávání.

Článek

Známý raper, kterému krachlo manželství s Kim Kardashian (40), fušuje do módního odvětví už více než deset let. Síly spojil s takovými giganty, jako je Nike nebo Adidas, a výsledkem byly kolekce vyprodané do posledního kousku. Kanye West (44) zkrátka táhne. Jeho nejnovější počin budí přinejmenším rozpaky, ale rozhodně není jedinou osobností, která se zamilovala do podivných bot. Představujeme vám nejslavnější gumové spolupráce..

Kanye West a Adidas 

Model s názvem Yeezy Foam Runner představil umělec ve spolupráci se sportovní značkou Adidas už loni v létě, letos jim však pořídil nový kabátek. Boty nyní seženete v barvě písku i měsíční šedi, a pokud vás děrované nazouváky ve futuristickém vzhledu oslovily, připravte si pořádný balík peněz. Ačkoliv se začaly prodávat s cenovkou přibližně 1 700 Kč, nyní už je pořídíte pouze v multibrandových obchodech – a podstatně dráž. Dali byste za ně 18 tisíc korun?

Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Kanye West je skvělý obchodník. Po jeho botách je taková sháňka, že jsou téměř nesehnatelné. V internetových obchodech se jejich cena vyšplhala hodně vysoko. Yeezy Foam Runner zakoupíte například na stránkách Farfetch za 17 768 Kč Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Jeremy Scott a Melissa 

Na gumové boty značky Melissa narazíte často i u nás. V roce 2016 se firma spojila se známým americkým návrhářem Jeremym Scottem (45), který současně pracuje i jako kreativní ředitel módního domu Moschino, a nabídli světu pořádně hravou kolekci. Její součástí byly například sladce růžové lodičky. Zábavný detail ventilku, který jinak můžete nalézt na nafukovacím kruhu do vody, neušel žádnému pozorovateli.

Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Jeremy Scott si libuje v kontroverzních kostýmech a ani jeho návrhy nejsou usedlé. Růžové lodičky jste za zhruba 4 360 Kč mohli sehnat třeba na stránkách Asos, nyní jsou už vyprodanéFoto: Profimedia.cz, archiv firmy

Justin Bieber a Crocs 

Značku Crocs netřeba představovat. Ať už patříte mezi její příznivce, nebo vám gumové pantofle s ikonickými dírkami nesmějí přes práh, jejich popularitu popřít nelze. A pravidelně ji přiživují i spolupráce s hvězdnými osobnostmi. Svou tvář crocsům propůjčil v poslední době třeba raper Post Malone (26), modelka Priyanka Chopra (38) nebo zpěvák Justin Bieber (27), který fialové nazouváky poslal jako dárek i Victorii Beckham (47). Odpověděla, že by raději zemřela, než by si je obula, ale stejně prý moc děkuje.

Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Značka Justina Biebra Drew House vytvořila ve spolupráci s firmou Crocs veselé pantofle v lila odstínu, pár vyšel přibližně na 1 550 Kč Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Saint Laurent a Havaianas 

Ani brazilská značka plážových žabek Havaianas se nenechala zahanbit a ke spolupráci vyzvala rovnou jednu z nejluxusnějších značek světa. Módní dům Saint Laurent vytvořil v roce 2019 pantoflíčky s zebřím potiskem, o rok později pak na trh přišly boty s motivem leoparda. Žádná extra divočina to nebyla a žabky si s čistým svědomím mohly pořídit i milovnice minimalismu, navíc za přijatelnou částku 1 100 Kč.

Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Yves Saint Laurent zemřel v roce 2008, spolupráce s Havaianas se tedy nedočkalFoto: Profimedia.cz, archiv firmy

Stella McCartney a Hunter 

A co by to bylo za představování gumových modelů, kdyby v ní nefigurovaly alespoň jedny opravdové gumáky? S britskou značkou Hunter spolupracovala britská návrhářka Stella McCartney (49). Udržitelná kolekce holínek je vhodná i pro vegany, protože žádná část výrobku nepochází z živočišných složek. Nabízí modely v řadě barevných odstínů, černá je ale přece jen klasika, nemyslíte?

Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Kolekce Hunter ve spolupráci s návrhářkou Stellou McCartney je vážně povedená. Pár černých holinek pořídíte za 10 320 Kč Foto: Profimedia.cz, archiv firmy

Reklama

Načítám