Hlavní obsah

Halloween pro děti: Upečte jim čarodějnické cupcaky!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná není Halloween váš nejoblíbenější svátek a máte k němu trochu averzi, ale přesto je to fajn příležitost, jak zabavit doma v sychravém počasí děti. Společně si upečte a nazdobte halloweenské košíčky.

Článek

Základem pro dnešní pečení budou muffiny, což je sladké nadýchané pečivo a pravděpodobně ho zná každá kuchařka, která má doma děti či vnoučata. Tentokrát ovšem budeme tvořit halloweenské cupcaky, tedy v podstatě muffiny ozdobené krémem, polevou a stylovými jedlými dekoracemi.

Jak upéct muffiny 

Základ pro halloweenské zábavné pečení představují vláčné muffiny. Ty mohou mít různé příchutě, tak si vyberte svou oblíbenou. Pečete muffiny v papírových košíčcích? Použijte zelené. Pokud máte ovšem silikonovou formu, žádné papírové košíčky nepotřebujete, a tak hotové pečivo do košíčků vložte jednoduše až po upečení čistě z ozdobných důvodů.

Nejlepší krém, který drží tvar

Na zdobení je třeba vymíchat tužší krém, který bude dobře držet tvar. Použít můžete recept na pevný krém z mascarpone a šlehačky, stejně jako jsme to udělali my. Hotový krém obarvěte fialovým potravinářským barvivem nebo do něj klidně rozmačkejte borůvky.

Dále budete potřebovat potahovací hmotu: koupíte ji v potravinách a cukrářských potřebách. Prodává se i různobarevná marcipánová plastelína, což vám ušetří barvení. Ale možná se rozhodnete pro ruční práci a využijete recept na potahovací hmotu ze sušeného mléka.

A při přípravě polevy se vám budou hodit 3 způsoby, jak rozpustit čokoládu.

Co budete potřebovat

  • upečené korpusy -
  • tužší krém obarvený nafialovo -
  • potahovací hmota -
  • zelené papírové košíčky na muffiny -
  • zmrzlinové kornoutky -
  • kulaté slepované sušenky -
  • zelené potravinářské barvivo -
  • čokoládová poleva -
Foto: Tomáš Rubín

Základem pro halloweenské čarodějnice jsou vláčné muffiny a tužší krém na zdobeníFoto: Tomáš Rubín

Jak ozdobit halloweenské cupcaky

Foto: Tomáš Rubín

1. Nejsou-li muffiny v zeleném papírovém košíčku už upečené, vložte je do nich. Poté je ozdobte fialovým krémem a uložte do ledničky. Pak přijde na řadu výroba čarodějnického klobouku: jeho základem je špička zmrzlinového kornoutku – jemně ji odkrojteFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

2. Podstavec klobouku bude tvořit kulatá sušenka. Nejprve ji rozlepte a kolečka oddělteFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

3. Odlepenou sušenku i kornoutek namočte v rozpuštěné čokoládové polevě a spojte. Nechte zatuhnout v ledniciFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

4. Pokud jste si nekoupili přímo zelenou hmotu, obarvěte kousek bílé potravinářským barvivem a vytvořte z ní proužky na stužku klobouku. Z malého množství bílé hmoty můžete vyrobit i kulatou sponu na pásekFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

5. Páskem obtočte ztuhlý slepený klobouk, posaďte na krém na muffinu a je hotovo!Foto: Tomáš Rubín

Zdobíte s dětmi také dýně? Pak zkuste ubrouskovou metodu nebo barvičky a cvočky!

Související témata:

Načítám