Hlavní obsah

Lednový úplněk přináší žhavou vášeň i něžnou romantiku. A nabídne lásku i těm, kdo na ni už nevěří!

Foto: Hrecheniuk Oleksii, Shutterstock.com

Foto: Hrecheniuk Oleksii, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se první letošní úplněk, který nastane ve velmi příznivém a společenském znamení Lva. Jeho energie by vás mohla zbavit zimních splínů, vytrhnout vás z letargie a podpořit v pracovních i osobních činnostech. Bude ho doplňovat silná energie planety Uran, která mnohým dopřeje zažehnout jiskru lásky.

Článek

První letošní úplněk se na obloze rozzáří 25. ledna v 18:53 hod na 5° 14‘ znamení Lva. Jeho vliv mohou pociťovat zejména citlivější jedinci již tři dny před ním a tři dny poté. Po předchozím úplňku v citlivém vodním znamení Raka přinese ten lednový pod vládou Lva veselou, optimistickou a vřelou atmosféru.

Ve znamení Lva

Energii Lva astrologie považuje za vášnivou, temperamentní, tvořivou a vitální. Lvi jsou stejně jako další ohnivá znamení (Berani a Střelci) plní energie, nadšení a touhy po osobním úspěchu. Provází je štědrost, velkorysost a také láska. Lev tradičně vládne lidským srdcím, a proto by nikoho nemělo překvapovat, že pod jeho vlivem se lidé zamilovávají, vášnivě milují a pro lásku hory přenášejí.

Účinek znamení Lva bude při tomto úplňku posilován působením planety Uran, která do života vnáší vzruch, do citů novou jiskru, do lidských příběhů překvapení. Do dějů může zasáhnout i Pluto, ale jelikož jeho vliv je velmi pomalý a skrytý, účinky si uvědomíme mnohem později. Přesto, pokud se někomu bude zdát zvláštní nebo naléhavý sen, měl by si ho zapamatovat jako malou nápovědu časů příštích.

  • Podle starých indiánských tradic se tomuto úplňku říká VLČÍ, protože právě v této době bývala velká zima, často i hodně sněhu, Měsíc jasně zářil a vlčí smečky hladově vyly kolem indiánských vesnic. Vlci žijí ve smečkách tvořených obvykle vedoucím rodičovským (alfa) párem a několika potomky. Podobně jako Lvi jsou v přírodě přirozenými autoritami. Očekávejte proto, že úplněk ve znamení Lva může podněcovat i střet s autoritami.

Koho lednový úplněk ovlivní nejvíc

Čas úplňku je doba sklizně: co kdo zasel, to sklidí. A nejvydatněji budou sklízet znamení LvaVodnáře, ale také BýciŠtíři. Vzhledem k tomu, že úplněk nastane v ohnivém elementu, ovlivní i další ohnivce zvěrokruhu – BeranyStřelce - a zejména ty, kdo se narodili v prvních dnech těchto znamení.

Kvůli své citlivosti a vnímavosti zaznamenají účinky úplňku i zrozenci znamení Ryb. Kozorohům se zase v tomto čase může ukázat zajímavá příležitost, o které by rozhodně měli uvažovat. Účinkem lednového úplňku mohou být také víc ovlivněni lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 5° znamení Lva a Vodnáře anebo se za úplňku narodili.

Vlčí úplněk a zdraví: Na co dát pozor?

Lev ovlivňuje srdce, krevní oběh, krevní tlak, ale i záda a bránici. Tyto orgány jsou v době kolem úplňku citlivé, proto se o ně snažte pečovat, příliš je nezatěžujte. Uděláte-li pro tyto části těla něco prospěšného, bude to působit dvojnásob dobře. Je vhodné vyhýbat se stresu, doplnit tělu hořčík, dělat cviky na záda, poprosit partnera o masáž zad a také pečovat o vlasy. I lev je hrdý na svou hřívu! Pokud vlasům nemůžete dopřát péči kadeřníka, poskytněte jim alespoň nějakou kúru či masku. Uvidíte, jak se to pozitivně odrazí na jejich kvalitě a kráse.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Lví úplněk přeje lásce romantické i vášnivé. Milostnými city budou nejvíc zasaženi Lvi, Býci, Kozorozi a RybyFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Žhavá láska v době úplňku

Lvi milují romanticky i žhavě. Jsou ze všeho nejšťastnější, když jsou zamilovaní a mohou dávat lásku tomu, kdo je obdivuje a kdo si jejich výjimečný cit zaslouží. Překypují půvabem, vzrušením a osobním kouzlem. A takoví mohou být v době lvího úplňku všichni. Láska by mohla překvapit i ty největší škarohlídy. Bude to čas náhlých milostných schůzek a mámení. Láskou mohou být nejvíce zasažení paradoxně ti, kdo na ni již nevěří.

Vliv lednového úplňku na znamení horoskopu

  • Beranům energie úplňku přeje, do jejich života může pod jeho vlivem vstoupit někdo nový, kdo je okouzlí a především rozveselí.
  • Býkům dopřeje úplněk překvapení silného kalibru: mohou náhle a bez varování propadnout milostným citům v práci. A na některé čeká partnerské vyznání, na které se nezapomíná.
  • Blíženci mohou čekat spíš neutrální energii úplňku, ale i je znamení Lva vyzve k většímu zájmu o druhé pohlaví. Dobře udělají, když se nebudou věnovat jen pracovním povinnostem a dopřejí si zábavu v podobě, kterou mají rádi.
  • Raci možná jako jediné znamení mohou pociťovat menší zasmušilost nebo přecitlivělost. Přesto i oni budou energii úplňku snášet lépe než obvykle a možná jim v tomto případě prospěje i určité soustředění na sebe samotné.
  • Pro Lvy je to samozřejmě významný úplněk, který může posílit jejich zdravé sebevědomí a pomoct urovnat partnerské vztahy. Nic by však neměli přehánět.
  • Panny si mohou dopřát jakékoliv rozptýlení, cokoliv, co mají rády a z čeho se umějí těšit.
  • Váhy úplněk pobídne ke společenským aktivitám, mohou si splnit i nějaké soukromé přání nebo se pustit do něčeho, na co si zatím netroufaly.
  • Pro Štíry je tento úplněk důležitý. Jejich vládce Pluto bude v konjunkci se Sluncem ve Vodnáři a odsud je bude pobízet k zásadním rozhodnutím v kariéře. Změny se mohou dotknou i jejich domova. Měli by naslouchat své intuici, ta jim napoví, která cesta je pro ně ta pravá.
  • Střelcům dopřeje novou energii a zbaví je případné zimní melancholie. Těm, kteří studují, nadělí příjemnou odměnu za jejich úsilí v uplynulém období.
  • Kozorozi z tohoto úplňku mohou vytěžit nejvíc ze všech, jejich sklizeň může být nejbohatší a také nejpřekvapivější. Osud jim do cesty může přihrát nějakou skvělou příležitost, o které by měli začít uvažovat.
  • Pro Vodnáře může být tento úplněk obtížný, ale jen když přestanou komunikovat se svými partnery a stáhnou se do sebe. Pokud dokážou o svých pocitech, přáních a tužbách mluvit, čeká je naopak skvělý čas.
  • Ryby poznají cenu věrné lásky. Ony samy mohou i výrazně přispět k prožívání štěstí u svých partnerů. Měly by být jen opatrnější na své zdraví a nikde neprochladnout.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám