Hlavní obsah

Tarotový horoskop na leden: Nový rok přináší těžké začátky, miminko i velké drama

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První tarotoskop roku 2024 je tady. Leden vždy představuje nové začátky. Co naznačuje věštba z tarotových karet vašemu znamení ohledně vztahů, zdraví i práce?

Článek

Lednový úplněk přijde až koncem měsíce, konkrétně 25. 1., kdy Měsíc na obloze zasvítí ve znamení Lva. Pokud jde o zdraví, dávejte tedy pozor na srdce a krev: po sváteční náloži dobrot to může být všelijak nahnuté s cholesterolem a bude třeba trochu odlehčit lednový jídelníček. Tento úplněk přinese obecně jakýsi egoismus a touhu být ve středu dění, a to pro všechny jedince citlivější na vliv Luny. Pokud se vám bude zdát, že se všichni až příliš derou do popředí, víte proč. Tak pozor na to! Co přinese leden konkrétně vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – 7 pohárů: S příchodem nového roku máte na nose růžové brýle a tváříte se, že je všechno v pořádku, i když dobře víte, že není, že šálíte sami sebe. Přestaňte si cokoli nalhávat a přistupte ke konfrontaci.

Zdraví – Rytíř pohárů: Pozitivní karta naznačuje, že se věci začínají zlepšovat, nabíráte sílu a organismus vás tlačí pomalu po cestě k dobrému a pevnému zdraví. Dejte sbohem nachlazení, bolehlavu a chřipkám.

Práce – 5 holí: Připravte se na drama. Budete muset ukázat, co ve vás je a že si svoje pracovní postavení opravdu zasloužíte, že jste nejlepší kandidát. Nedržte se zpátky, předveďte se v plné parádě.

Foto: Shutterstock.com

Berani si budou muset sundat růžové brýle, jinak se ve vztazích neposunou dálFoto: Shutterstock.com

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – Královna mečů: Výrazná karta emancipace a osamostatnění – zbavíte se těch, kdo vás jen zatěžují a vysávají. Tihle energetičtí upíři se umějí dobře schovávat, ale nemějte s nimi slitování. Nejste žádná charita.

Zdraví – Král mečů: Posilujte duševní zdraví, tedy mozek a bystrou mysl. Křížovky, sudoku nebo třeba rébusy se postarají o to, že vám to bude pořád skvěle pálit. Na škodu nejsou ani doplňky stravy, které podporují správnou činnost mozku.

Práce – 2 hole: Začátek roku bude náročný. Připravte se na třenice, vyjasňování názorů, dlouhé hádky a nutnost přesvědčovat druhé o svých argumentech. Velmi vyčerpávající, naplánujte si proto dostatečný relax.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – Páže pentaklů: Nový rok začne rozhodně pozitivně, a to dobrými zprávami. Tahle karta může znamenat miminko i nového přítele či kamarádku. Zkrátka někoho, kdo vám přinese do života lásku a rozsvítí ho svým úsměvem.

Zdraví – Spravedlnost: Soustřeďte se na prevenci. I když se cítíte zdravě, starejte se o sebe, dobře jezte, zařaďte ovoce a zeleninu a hýbejte se. Byla by škoda nechat to být.

Práce – Velekněz: Držte se předpisů a zavedených postupů, v lednu na kreativitu a inovace není místo. Snažte se své znalosti sdílet s druhými, získáte tak pro sebe velmi dobrou pozici, ze které se vám bude lépe vyjednávat.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Eso mečů: Čekejte na příležitost dospět k poznání nebo novému rozhodnutí. Na povrch vyplují nová fakta, která vás přimějí poupravit svůj přístup k někomu blízkému. Nezavírejte před nimi oči, i kdyby měla být nepříjemná.

Zdraví – 4 poháry: Začátek roku pro vás bude náročný zejména psychicky, hrozí vám permanentní špatná nálada. Ne vyloženě deprese, ale nepříjemné stavy, kdy se vám nic nechce a vše působí složitě. Nepoddejte se tomu, obklopte se přáteli a vyhledejte psychologickou pomoc, pokud potřebujete.

Práce – Viselec: Bohužel budete muset uznat porážku. Ani nekonečné množství vynaložených sil s tímto projektem nepohne. Poučte se z neúspěchu a naučte se nechat věci být, i to je schopnost, která vás posune dál.

Foto: Shutterstock.com

Špatná nálada sice není deprese, ale i tak dokáže pořádně potrápit. Nepoddávejte se tomu, hledejte na životě pozitivaFoto: Shutterstock.com

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – Eso pohárů: Přichází období naplnění, zvláště co se týká milostného vztahu. Karty ukazují i na početí dítěte, pro nezadané začátek nového a důležitého vztahu, který vás nasměruje na novou cestu.

Zdraví – Královna pohárů: Procházíte velmi empatickým obdobím a berete si na bedra i to, co tíží druhé. Hodně vás to vyčerpává, tak na sebe myslete a občas si dopřejte relaxační večer jen pro sebe.

Práce – Eso holí: Doslova sršíte byznysovými nápady, jste plní energie a sil a po utlumenějším konci roku jste načerpali nápady na další rozvoj a pokrok. Chopte se příležitosti a realizujte se, začněte něco nového.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – 4 hole: Klíčem k úspěchu je upřímnost a přímočarost. Když se vám něco nelíbí, ozvěte se. Nepřetvařujte se, netajte, co ve vás vře, jen tak se budete cítit jistě za všech okolností. I bílé lži jsou lži, vyhněte se jim.

Zdraví – Páže holí: Hrozí vám problém se zády, takže se musíte protahovat a cvičit, jinak to nepůjde. Kromě toho vás nejspíš čeká horečnatá epizodka, nenechte se polekat, půjde o rychlou jednodenní záležitost.

Práce – 8 holí: Nepodléhejte unáhleným impulzům. Reagovat rychle, ale neuspěchaně, všechno si předem promyslete. Flexibilita je pro vás na prvním místě, ukažte, že se umíte přizpůsobit, tato schopnost vám zajistí plusové body.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – Poslední soud: Zatoužíte po novém začátku, chcete za vším udělat tlustou čáru a odstartovat jinde a jinak. Neberte to na lehkou váhu: když už se odhodláte, přesekněte vazby úplně a neprodlužujte to.

Zdraví – Milenci: Tato karta ohlašuje zdravotní problémy týkající se zdvojených orgánů, jako jsou ledviny, vaječníky nebo třeba plíce. Kromě toho pozor na stravovací návyky, ozdravte jídelníček, než se vám nevhodná strava konce roku vymstí.

Práce – 8 pentaklů: Držte se cesty, kterou jste si vytyčili, svědomitě plňte úkoly a buďte pečliví i obezřetní. Plánujte, předvídejte rizika, zkrátka se učiňte nepostradatelnými, protože dokážete všechno předpovědět s nebývalou přesností.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – 10 holí: Když se člověk ocitne ve vztahu, který nemá budoucnost, žádnou perspektivu, nikam nespěje a je plný jen trápení a beznaděje, je třeba si to přiznat. Váš vztah je už nějakou dobu u konce, bez života. Připusťte si to a odejděte.

Zdraví – 6 pohárů: Psychicky na tom nejste dobře, více času trávíte ve vzpomínkách na minulost, ze kterých čerpáte sílu. Dámy, vás navíc ohrožují „ženské problémy“, je načase naplánovat prohlídku na gynekologii, pokud jste tam delší dobu nebyly.

Práce – Spravedlnost: Kariéra by v lednu měla mít přednost, je čas napnout síly a zabojovat. Dejte však pozor i na rovnováhu mezi volnem a povinnostmi, s vybitými baterkami nic nedokážete, navíc byste mohli přijít o svůj zápal a nadšení.

Foto: Shutterstock.com

Karty naznačují, že některé vztahy Štírů už nemají budoucnost… Foto: Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy –8 pohárů: Kdesi hluboko v srdci už dávno víte, že je čas se posunout dál, že vám jeden důležitý vztah už nic nedává a ani vy v něm nic nedáváte. Loučit se s něčím, co pro vás bylo důležité a na co jste zvyklí, nikdy není snadné, ale vy to zvládnete.

Zdraví – Hvězda: Tato karta mluví o těhotenství, pokud je to u vás na pořadu dne, zbystřete. Kromě toho je poslem uzdravení a zklidnění situace, pozor si dejte jen na kotníky – budou náchylné k úrazu.

Práce – 8 mečů: Máte v sobě vnitřní blok, který vás v poslední době nutí uzavírat se před okolím. Tím efektivita vaší práce klesá, protože komunikace je v týmu klíčová. Snažte se o pozitivní přístup a otevřete se světu.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – 2 meče: Čeká vás volba mezi dvěma různými cestami, nebo dokonce konflikt, jenž vyžaduje, abyste se rozhodli, na které straně stojíte. Blízký člověk před vámi něco důležitého skrývá a je třeba se pokusit vidět situaci jasněji.

Zdraví – 4 poháry: Vaše nespokojenost a chmury mohou přerůst i v něco víc, pokud se jim nebudete věnovat. Psychické zdraví je stejně důležité jako fyzické, najděte si pomoc specialisty na duševní pohodu.

Práce – Páže pohárů: Čeká vás pochvala, lichotivá zkušenost, která vás pohladí po duši a na chvíli zažene všechny pracovní problémy. Ze strany starších a zkušenějších kolegů se vám dostane větší důvěry a respektu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – Kolo štěstí: Začátkem roku se vám na poli mezilidských vztahů může stát vlastně cokoli. Věci se budou vyvíjet nepředvídatelně, toto je karta náhody a osudu. Možná vám někoho ze života vezme, ale možná vám někoho přivede do cesty.

Zdraví – 4 hole: Pokud vás něco delší dobu zdravotně trápí, těšte se na zlepšení nebo aspoň nějaký průlom v diagnóze či léčbě. Leden bude pro vaše zdraví rozhodně pozitivní období.

Práce – 4 pentakly: Chcete mít své jisté, odmítáte riskovat a ze všeho nejdřív si kryjete vlastní záda… To není nutně špatně, ale můžete působit dost sobecky. Pocit jistoty posilte spíše šetřením a spořením než hraním na vlastním písečku.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – 8 mečů: Potlačujete své skutečné já a lžete nejen partnerovi, ale také sami sobě. Přestaňte se konečně tak úporně kontrolovat, dělat ze sebe někoho jiného a otevřete se, projevte důvěru ve vaše vztahové pouto.

Zdraví – Král holí: Nesnažte se předstírat, že jste nezranitelní. Každý má svoje limity, a když to přeženete, můžete si to pěkně odstonat. Neriskujte a nehazardujte se svým zdravím, nic za to nestojí.

Práce – 7 pohárů: Vaše očekávání neznají mezí – od sebe i pracovního kolektivu, v němž se pohybujete, chcete maximum, stoprocentní výsledky, a právě to vás paradoxně brzdí. Vraťte se zpátky nohama na zem.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám