Hlavní obsah

Kritický Zvon i romantická Koruna. Poznejte, jakou osobnost máte podle cikánského horoskopu

Foto: Zolotarevs, Shutterstock.com

Foto: Zolotarevs, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cikánský horoskop vznikl ve středověku mezi kočovnými Romy na jihu Francie. Podobně jako jiné horoskopy má i tento dvanáct znamení. Jeho zvláštností je, že je reprezentován předměty každodenní potřeby, které symbolizují astrologická znamení.

Článek

Magie, věštění z karet či křišťálové koule, čtení z ruky. To všechno patří po staletí k romské historii. Tyto výjimečné schopnosti byly darem, který zejména romské ženy využívaly ku prospěchu komunity, zejména schopnost uzdravovat a provádět ochranné rituály. Horoskop se dvanácti znameními údajně nejlépe vystihuje naše povahové vlastnosti. K jakému patříte vy podle data narození?

Kalich (od 21.1. do 19. 2.)

Pokud jste se narodili v tomto znamení, máte podle cikánského horoskopu dar spojení a vnímavosti. Jste kreativní, originální a trochu váhaví, ale zároveň velmi šťastní lidé. Míváte tendenci prohrávat, ale nakonec vždy dojdete šťastně do cíle. V životě hledáte štěstí a snažíte se ho předat lidem kolem sebe. Zvláštní význam pro vás má skořice a akvamarín, které vám dodají sílu.

Kaple (od 20. 2. do 20. 3.)

Kaple symbolizuje zbožnost a víru. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste vážnější a často nedůvěřiví. Máte ale také schopnost navazovat snadno kontakty a přátelství. Oplýváte velkou duchovní silou a milujete tichá místa, kde se cítíte pohodlněji. Máte nadprůměrnou intuici a empatii. Vaším kouzelným kamenem je ametyst.

Nůž (od 21. 3. do 20. 4.)

Dýka symbolizuje rychlý a přímý způsob řešení situace. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste jistě praktický člověk, trochu impulzivní a soutěživý. Máte skvělou intuici, což jsou vlastnosti, které z vás dělají dobrého vůdce. Dýka je spojována se zeleným jaspisem a levandulí.

Foto: Yoshimura98, Shutterstock.com

Levandule přinese také zklidněníFoto: Yoshimura98, Shutterstock.com

Koruna (od 21. 4. do 20. 5.)

Symbolizuje čistotu a eleganci, a pokud jste se narodili v tomto znamení, jste věrní, citliví a romantičtí. A kromě toho jste hrdí. Máte rádi pohodlí a luxus, ale rádi pracujete, abyste získali to, po čem toužíte. Nečekáte, že vám někdo něco daruje. S korunou se pojí vlčí mák a modrý safír.

Svícen (od 21. 5. do 20. 6.)

Svícen symbolizuje moudrost, kreativitu a touhu po vzdělání. Jste zřejmě trochu tvrdohlaví, i když velmi inteligentní a komunikativní, díky čemuž si získáváte snadno přátele. Ti vás většinou obdivují a vzhlížejí k vám. Moc dobře víte, jak se stát oblíbenými. Můžete upadat do depresí nebo melancholie, zvláště když se vám nedaří v lásce. Se svícnem se pojí magnezit a růže.

Kolo (od 21. 6. do 21. 7.)

Toto znamení z cikánského horoskopu symbolizuje příchod a odchod života. Domorodci z kola jsou citliví, emotivní, rezervovaní a trochu nejistí, ale intenzivně milují, což je vede k přehnané ochraně. Mají vrozenou schopnost vést projekty a také zajímavou schopnost koncentrace. Stejně jako pro Korunu je růže jeho optimálním parfémem, zatímco jako magický kámen má smaragd.

Foto: Victor Moussa, Shutterstock.com

Smaragd je symbolem očisty a regeneraceFoto: Victor Moussa, Shutterstock.com

Hvězda (od 22. 7. do 22. 8.)

V souladu s romskými tradicemi představuje hvězda rovnost mezi zemí a nebem. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste optimističtí, okouzlující a rádi se za všech okolností předvádíte. V životě je vám štěstěna nakloněná. Pokud jde o zdraví, vaší Achillovou patou jsou klouby. Hvězda je spojována se santalovým dřevem a rubínem. Ten noste jako talisman.

Zvon (od 23. 8. do 22. 9.)

Zvon symbolizuje přesnost a disciplínu. Pokud jste narození v tomto znamení zvěrokruhu, jste organizovaní, ambiciózní a milujete dokonalost. Kritizujete rádi každého, i když jste ochotni konstruktivně pomáhat ostatním, aby rostli a zdokonalovali se. Většinou zastáváte funkce, kde můžete ukázat, v čem jste dobří. K zvonu patří gardénie a achát.

Mince (od 23. 9. do 22. 10.)

Mince symbolizuje spravedlnost a rovnováhu. Pokud jste narození ve znamení mince, jste citliví a máte schopnost vyřešit jakýkoli konflikt díky své empatii. Jste optimisté a máte talent pro obory, kde uplatníte schopnost vyjednávat. Míváte umělecké sklony a milujete pěkné věci. Jako talisman se pro vás hodí diamant a levandule a hluchavka.

Foto: Ihor Hvozdetskyi, Shutterstock.com

Hluchavka má i léčivé účinkyFoto: Ihor Hvozdetskyi, Shutterstock.com

Dýka (od 23. 10. do 21. 11.)

Nepleťte si to s nožem, protože dýka symbolizuje změnu, učení a evoluci. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste lidé s analytickou myslí a silným charakterem. Ostatní přitahujete svou osobností, lehkostí a elegancí a díky tomu vás lidé milují a respektují. S dýkou se pojí pižmo a topaz. Ten vám dodá energii.

Sekera (od 22. 11. do 21. 12.)

Sekera symbolizuje svobodu, a pokud jste se narodili v tomto znamení, jste lidé, kteří milují dobrodružství. Jste trochu lehkomyslní, ale s velkým přehledem se dokážete s lehkostí přizpůsobit každé situaci. Jste ostražití a umíte překonávat překážky. Vaším charakteristickým znakem je optimismus. Se sekerou se pojí jasmín a tyrkys.

Podkova (od 22. 12. do 20. 1.)

Podkova symbolizuje úsilí a pracovitost. Pokud jste se narodili v tomto narození, jste oddaní a perfekcionisté ve všem, co děláte, takže téměř vždy dosáhnete úspěchu. Jste vždy ochotni pomoci těm, kteří to potřebují. Někdy máte tendenci utrácet víc, než je nutné. Málo důvěřujete druhým, ovšem ve vztazích hledáte stabilitu. Nejvíc ze všeho toužíte po rodině. S podkovou se spojuje citron a onyx.

Načítám