Hlavní obsah

Děti podle znamení zvěrokruhu: Co vás čeká s malým Lvem?

Foto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

Foto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní den dětí je pro všechny rodiče důvodem k oslavě. Ať už mezi ně nějaký ten pátek patříte, nebo se vaše ratolesti teprve klubou na svět, přečtěte si, co dostanou do vínku. Vědma Helen Stanku (43) ušila malým uličníkům horoskop přímo na míru.

Článek

Astrologie tvrdí, že postavení planet při narození hraje v povahových rysech člověka důležitou roli. Ověřte si, jestli sedí nebeské předpovědi i na vaše potomky. Mějte ale na paměti, že každé dítě samozřejmě dokresluje i jeho ascendent, který ukazuje, jakým způsobem bude věci řešit.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Je prvním z dvanácti znamení zvěrokruhu a vše, co je počátkové, mívá největší energetický potenciál. Začátek je vždycky nejtěžší. Vaše ratolest potřebuje nabírat jistotu a také bude vyžadovat pozornost. To vás může stát docela dost sil. Beránek je neobvykle pohyblivý. Prostě neumí sedět na jednom místě. Polední klid ve školce není jeho oblíbenou aktivitou, ve škole má problém sedět v lavici do konce hodiny, zato v tělocviku může být za hvězdu.

Děti v Beranu milují všechny druhy zábavy. Vynikají rychlostí a do rizik jdou přímo po hlavě. Baví je hry na vojáčky. Možná je to tím, že jejich planetárním patronem je Mars, který bývá spojován s řeckým bohem války Areem. Krom toho jsou v temperamentním živlu ohně. Často chtějí diktovat podmínky zábavy a poštuchovat se o lepší bábovičku. Nejvíc jim rodiče pomohou, když je naučí zvažovat věci do důsledků a brát si ponaučení z minulosti. Pro Berany je totiž minulost něco, co přestalo existovat.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Malý Býček nepotřebuje být první. Na to je příliš flegmatický. Jeho pozornost se bude točit hlavně kolem toho, co má materiální hodnotu. Potřebuje vlastnit, a proto si bude hlídat to, co má. Často uslyšíte – to je můj hrníček, můj míč, moje stavebnice. Jak roste, začíná doceňovat hodnotu peněz. Bude mít vždycky schované nějaké kapesné, zatímco sourozenci ho utratili za nanuky.

Je vhodné dítě naučit, jaké radosti mu může přinést dělení se s druhými. A také ukázat, že peníze jsou v životě důležité, ale ne nejdůležitější. Býk disponuje uměleckými talenty. Ty mu dala do vínku jeho patronka Venuše, bohyně krásy, lásky a harmonie. Abstraktní obrazy nečekejte, ale oděvní návrhářství, modelařinu, architekturu, řezbářství či umělecké kovářství ano. Také bude dobré vést ho k pohybu, aby příliš netloustl. A učte ho diplomacii. Když se totiž postaví na zadní, nic s ním nepohne.

Foto: Oksana Kuzmina, Shutterstock.com

Malí Býčci mají rádi harmonii, klid a ukrývají v sobě umělecké talenty Foto: Oksana Kuzmina, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou všudybýlci. Zajímá je všechno, co se dá přečíst, poslechnout a vidět. Hlavně v prvních letech života vyžadují speciální dozor. Právě tyto děti vyjdou nejčastěji ze zvědavosti ven na ulici nebo vyšplhají na okno, aby se podívaly, co se za ním ukrývá. Mohou vás kdykoliv zasypat lavinou otázek, naštěstí si ale vystačí s krátkým vysvětlením. Rychle chápou a stejným tempem zapomínají, co je před chvílí zajímalo.

Se školním prospěchem si starosti dělat nemusíte. Všechno okecají. Nastudují základ, zbytek obstará jejich rétorika a pak to vypustí z hlavy jako obláček. Velké tajnosti před vámi mít nebudou, jednoduše na sebe všechno řeknou. Jejich koníčky se často mění, a tak je výběr povolání vhodnější nechat na pozdější dobu. Jedno je jisté, nemůže to být práce, která vyžaduje dlouhodobé sezení a mlčení.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Je věrný, jemný, citlivý, důvěřivý a vázaný na rodinu. Většina dětí z toho časem vyroste, ale u Raků zůstanou tyto rysy do konce života. Potřebují mnohem víc lásky než ostatní a budou čekat na každý náznak zájmu ze strany rodičů. I proto je potřeba mluvit na Ráčka tichým a klidným hlasem již od prvních dnů jeho života. Nevadí, že nerozumí, Rak všechno cítí. Žádné jiné znamení nepotřebuje tak silný pocit bezpečí jako on.

Před realitou často prchá do světa fantazie. Proto miluje pohádky. Hlavně klasické, ve kterých je šťastný konec. V práci bude mít rád věci, které již dobře zná. Nestojí o novoty, trochu se jich bojí. Bude sběratelem starých hrníčků či kamínků, vzpomínek na dávné chvíle. Uděláte mu radost deníčkem nebo památníkem, kam si bude psát či malovat. U Raka je vhodné podpořit jeho víru v to, že i on může něco dokázat. Možná to jenom nebude tak rychle.

Lev (22. 7. – 22. 8.)

Od malička kralují svému okolí, jako skuteční králové. Považují za samozřejmost, že jsou středem dění. Nicméně vyžadovat po něm pořádek znamená nekoukat se pod postel, jinak riskujete mrtvici.

Ačkoliv je malý Lev egocentrik, není egoista. Je upřímný, otevřený, štědrý ke svým přátelům a někdy až dobrohloupý. Nemá problém sponzorovat zmrzlinu pro přátele a utratit tak své měsíční kapesné. Ano, spořivost není jeho silnou stránkou. Rád vystavuje na odiv přepych s tím, že mu přece všechno patří. To mu často přivádí falešné kamarády.

Abyste ho ochránili před rozčarováním, musíte mu ukázat, že svět se neskládá jenom z lidí stejně přímých, jako je on, ale že jsou také lidé křiví jako vývrtka. Těžko snáší porážku. Počítejte s tím, že dobrou známku ve škole odprezentuje se stejnou pýchou, jako kdyby získal Pulitzerovu cenu. Za to každá sebemenší bolístka, úraz nebo bolení bříška bude v jeho podání těžkou chorobou, kterou bude přehrávat s dokonalým procítěním.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Lvíčci jsou inteligentní, bystří, lehce se učí a k tomu ještě rádi velíFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 23. 9.)

Malá Panna má velmi bystré oči, jež bedlivě sledují všechno kolem, a vypozorované si ukládá v hlavě do logického celku. Vidí a slyší o mnoho víc, než by chtěla, a neříká to hned. Musí si všechny vydobyté informace poskládat v hlavě, a teprve až jí něco nesedí, začne se ptát. Aby se to dozvěděla, často sahá pro nářadí a snaží se prozkoumat třeba vnitřek hračky.

Miluje tajemství mechanizmu a dokáže s trpělivostí věci opět poskládat v celek. Tyto děti ve škole nemívají problémy, jsou zodpovědné, puntičkářské a co pochopí, to si pamatují dlouhá léta. Jejich oblíbeným předmětem bývají různé praktické aktivity, na kterých mohou ukázat, nakolik jsou zručné. Možná neoplývají velikou fantazií, ale zato jsou pilné a pracovité. Nejvíce laureátů Nobelových cen prý má Slunce v Panně. Odpusťte jim tedy nepořádek v pokoji, důležité je, že mají pořádek v hlavě.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Jejich povaha je krásná, plná vděku a dobré manýry mají doslova v krvi. Od malička budou všechny zdravit a zřídkakdy se vrátí zvenku s válečnými šrámy. Stát se to může, když vystoupí k něčí obraně. Hluboce totiž věří ve spravedlnost a staví se proti bezpráví. Mějte to na paměti, až je budete trestat za eventuální prohřešky. Malá Váha očekává slušné jednání a nic ji více nezabolí, než když ji někdo nespravedlivě potrestá.

Tyto děti jsou vnímavé ke kráse. Vše kolem sebe hodnotí buď jako krásné, nebo ošklivé. Ať už je to holka, nebo kluk, chtějí být hezké a moderně oblečené. Peníze jim doslova protékají mezi prsty. Milují společenský život a umí zapříst rozhovor na jakékoli téma. Jsou inteligentní a rychle se učí. Povolání a jeho výběr jim nebude dělat problémy, protože paleta jejich zájmů je velmi široká. Můžete narazit až tehdy, když po Váhách chcete, aby něco konkrétního rozhodly. To je jejich Achillova pata.

Štíři (24. 10. – 22. 11.)

Štírek ukazuje už od samého začátku, jak je nezávislý. Nic si nedělá z poučování a nařizování dospělých, a když něco chce, nehledí na prostředky. Má silnou vůli, proto získává své. Rád pozoruje, ale na tváři neuvidíte žádnou reakci. To svědčí o neobvykle silné vnitřní koncentraci. Všechno se děje uvnitř, ale jen málo toho vychází ven. Pokud ho chcete nadchnout pro něco nového, představte mu to jako těžko dostupnou věc plnou tajemství. Miluje věci, které jsou přístupné pouze vyvoleným.

Stále cítí hlad po vědění, a když nalezne svůj obor, zůstává mu věrný po celá léta. Zajímá se o svět dospělých, včetně třeba kouření či pití alkoholu. Zákazy rodičů příliš nedosáhnou. Pomocí může být jedině upřímná a rovnocenná domluva. Nesnese slabost, respektuje silné, takže když mu ukážete člověka, který špatně skončil, a potom člověka, který naopak dokázal ovládnout své slabosti, přinese vám to mnohem lepší výsledky.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)    

Malý Střelec je prostě všude. Potřebuje hodně prostoru a je potřeba ho pečlivě hlídat. Miluje pohyb, cesty a zábavu. Nebude jen tak sedět doma, ale není problém zjistit, kde byl a co dělal. Je otevřený a nedrží jazyk za zuby. Zásady diplomacie nejsou jeho silnou stránkou. Řekne, co se mu honí hlavou, a je jedno, zdali se vám to líbí, nebo ne. Je plný humoru a víry ve své štěstí, které mu skutečně dělá společnost.

Přesvědčení o přízni osudu způsobuje, že má rád riziko a je si jistý, že se mu nemůže nic stát. Střelci tak mají nejvíce polámaných nohou, rozbitých nosů a odřených kolen. Patří živlu Ohně, proto často jednají bez rozmyslu, rychle a neopatrně. Uvažují idealisticky a touží poznávat svět. Naštěstí časem zmoudří a začínají chápat, že je všechno potřeba se naučit. Střelec je rozený cestovatel, když spí, má batoh pod postelí, vždy připravený na nějakou výpravu. Patronem Střelců je Jupiter, který je obdařil loajalitou a filozofickými zájmy. Mohou být dobrými sociology, psychology i geografy.

Foto: Sergey Spritnyuk, Shutterstock.com

Střelci jsou typem dítěte, které má každou chvíli nějakou odřeninu. Řídí je totiž zvědavostFoto: Sergey Spritnyuk, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nebývá typicky dětinský, méně se směje, ale to neznamená, že se neumí bavit. Jen disponuje menší živelností a spontánností a raději se připojí do již probíhající zábavy, než aby ji sám inicioval. Dítě Kozoroh je spíše samotář, umí plánovat a své plány dokáže realizovat. Důležité závazky bere velmi vážně, a proto ho můžete s klidem zaúkolovat. Je výjimečně cílevědomé a udělá všechno proto, aby ukázalo, že je nejlepší. Kozorozi ve škole nemívají problémy, spíše mohou být někdy nesmělí.

Na rozdíl od ostatních se učí pomaleji, ale více si zapamatují. Důležitý je pro ně čas a preciznost. Nedávají najevo své emoce a neradi žádají o pomoc. Vypadají vážněji než jejich vrstevníci a jsou polichocení, když jim lidé přisuzují, že jsou starší. Chybí jim ale diplomacie, a když mají něco říct, říkají to většinou bez okolků.

Vodnář (21. 1. – 19. 2.) 

Je futuristický a originální. V jeho pokoji naleznete spíše plakáty Hvězdných válek než klasické reprodukce či rodinné fotografie. Malý nebo větší Vodnář je ideovým demokratem. Nemá rád rutinu, dogmata, předsudky a omezení. Je myslitelem, který uvažuje dlouho dopředu a na budoucnost má poněkud revoluční názory. Podle toho se i chová. Nejčastěji bude vynálezcem. Potřebuje přijít věcem na kloub.

Miluje science fiction a vůbec nic mu nepřijde divné. Se zaujetím smontuje nový nábytek podle plánků, čímž někdy udivuje dospělé, kteří si s tím nevědí rady. Talentovaný Vodnář bude vybočovat ze zajetých vzorů. V jeho optice mohou být pampelišky větší než dům. Pokud půjde na maškarní bál, těžko bude hrát princezničku či rytíře. Klidně se převlékne za satelit či raketoplán. Práci si vybere takovou, aby ho neorganizovala. Proto své dítě nepřesvědčujte, aby drželo rodinné tradice, pokud se neshodují s jeho zájmy.

Ryby (20. 2. – 20. 3.)

Slunce, které Rybami končí svou roční pouť po zvěrokruhu, zanechalo u předešlých znamení spoustu energie. Nelze se tedy divit, že už není moc kde brát. Dítě v Rybách bývá klidné a rádo spí. Po ránu potřebuje čas na navázání kontaktu s venkovním světem, což může iritovat rodiče, kteří jsou ve spěchu. Rybám se často stírá hranice mezi sněním a bděním. Vidí kolem sebe imaginární postavy a povídají si s nimi. Jejich jemná a citlivá duše může způsobit, že budou využívány průbojnými vrstevníky.

Ve škole mají raději předměty zaměřené humanitárně, kde mohou popustit uzdu své fantazii. Lítání v oblacích je pro Ryby tak přirozené, že napsat dlouhé pojednání o všem a o ničem jim nebude dělat žádný problém (jak se naučit ve spánku létat). Horší je to s fakty. Často však umí ze situace vyplout. Nesnáší jakýkoliv nátlak a pokud si něco budete vyžadovat silou, odplavou jako skutečná ryba. Lehce se dají stáhnout k různým sektám. Je dobré je jemně kontrolovat, a přitom zůstávat jejich přáteli a dát jim jistotu, že s vámi mohou v každé situaci počítat.

Reklama

Načítám