Hlavní obsah

Blíží se růžový nebo též jahodový úplněk. Jeho mimořádná síla slibuje lásku i splnění tajných přání

Foto: zoff, Shutterstock.com

Foto: zoff, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je červnový úplněk, který nastane v optimistickém a radostném znamení Střelce. To je v astrologii obvykle spojováno s velkou nadějí na pozitivní změnu. Posiluje naši touhu po dobrodružství a poznávání nových věcí. Pod jeho vládou se nám také mohou plnit sny a přání. Koho z nás zasáhne nejvíce?

Článek

Červnový úplněk, šestý úplněk v letošním roce, nás čeká v neděli 4. června 2023 v 5:41 hod. v ohnivém znamení Střelce. Říká se, že Střelci mají v životě štěstí a kousek jejich štěstíčka čeká na nás všechny. Toto znamení nám přihraje nové příležitosti, nová přátelství, lásky a nové zážitky. Nejsilněji jeho vliv pocítíme dva až tři dny před úplňkem a také jeden až dva dny po něm, ale jeho mimořádná síla nás může provázet po celý lunární měsíc – tedy až do dalšího úplňku.

Střelecká energie je plná a bezstarostná

Po dobu skoro celého června můžete žít naplno, užívat si radostí života plnými doušky. Měli byste si ale dávat pozor na přehánění a sklony k velikášství, které jsou pro znamení Střelce typické. I proto není vhodné v těchto dnech dělat vážná životní rozhodnutí, spíše byste se měli nechat unášet proudem událostí a přijímat věci tak, jak přicházejí.

Někteří se zamilují, jiní realizují své nápady

Červnovému úplňku se někdy říká růžový, snad proto, že v jeho době začínají kvést růže, ale možná také proto, že je prvním příslibem blížícího se léta, které je pro většinu časem prázdnin a sladkého nicnedělání. Pro koho bude tento úplněk nejpříznivější a komu se začnou zdát růžové sny? Nejvíce by se mělo dařit Býkům, protože vládce znamení Střelce planeta Jupiter se nachází právě v jejich znamení, ale Býci to nebudou mít zas tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Měli by se vyhnout přehánění, budou muset překonávat i své vrozené sklony k pohodlnosti. Růžový úplněk je vyzve k větší aktivitě, donutí je k pohybu duševnímu i fyzickému.

Dařit se rozhodně bude Rybám, kterým se mohou plnit tajné sny a přání. A právě Ryby mohou prožít své růžové dny, zamilovat se láskou romantickou i nesmrtelnou. Velmi příznivá energie zasáhne i Raky, kteří okusí sladkost teplých romantických nocí plnými doušky. Lvům úplněk nabídne novou energii, nové cíle i skvělé nápady a tvůrčí fantazii. Střelci zase pochopí, že budoucnost, která se před nimi otevře, mají plně ve svých rukou.

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Ryby mohou prožít opravdu romantické chvíleFoto: dekazigzag, Shutterstock.com

Pro koho může být růžový úplněk osudový?

Jelikož úplněk nastane na 13° Střelce, tedy ve druhém dekanu tohoto znamení, tak svým účinkem nejvíce ovlivní lidi, kteří se narodili v prostředních deseti dnech znamení Střelce, BeranaLva, ale také znamení Blíženců, pro které bude tento úplněk obzvláště důležitým. Blíženci budou hledat rovnováhu ve svých partnerských a rodinných vztazích, je možné, že budou vystaveni nějakým zkouškám, budou překonávat těžkosti ve svém zaměstnání. Dobrou zprávou pro ně však je, že pokud budou přičinliví a usměje se i na ně pověstné „střelecké“ štěstí, ze všeho nakonec vyváznou bez ztráty kytičky. Účinkem tohoto úplňku mohou být ovlivněni i lidé, kteří mají ve svém osobním horoskopu zdůrazněný 13° znamení Střelce a Blíženců anebo se narodili za úplňku.

Zaměřte se na své zdraví

Střelec ovlivňuje játra, stehna, boky, křížovou kost, kostrč, kyčle, bederní svalstvo a pohyblivost. Uděláte-li během těchto dnů pro tyto části těla něco prospěšného, působí to dvojnásob dobře. Hýčkejte své tělo, dopřejte mu masáž nebo koupel. Pod vlivem energie Střelce bývají lidé odvážnější a trochu bláznivější, nebojí se riskovat. Dávejte si proto při sportu pozor na různé úrazy hlavy nebo končetin. Dbejte na správný a dostatečný pitný režim. Vyhýbejte se však většímu množství alkoholu, který játrům rozhodně neprospívá.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám