Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Kozorozi šikovně ušetří, Býci sklidí pochvalu v práci, Střelci, pozor na ledviny

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Reklama

Na všechno, do čeho byste se už konečně měli pustit a přestat to odsouvat, vás v úterý 1. listopadu upozorní první lunární čtvrť ve Vodnáři. Zafunguje jako symbolický „maják“ svítící tak intenzivně, že neodkladné už přehlížet nepůjde a vy se do akce bez řečí vrhnete.

Článek

První lunární čtvrť je o soustředění, přehodnocení priorit, vytyčení toho nejdůležitějšího, odhodlání vykročit a dosáhnout stanoveného cíle. Tak přemýšlejte, plánujte a poté konejte, tím si totiž zaručíte, že brzký advent strávíte opravdu v klidu a pohodě. A nejen to… S pomocí této lunární čtvrti se v životě skutečně posunete nebývale vpřed. Nastane totiž ve vizionářském hvězdném pásmu, o němž se z dávných dob traduje, že s jeho pomocí člověk vidí do dálky a všech světových stran, má rychlou mysl i dar předvídavosti a s touto výbavou dokáže zpřetrhat svazující pouta a v konání překonat sebe sama.

To ještě podpoří spoluvládce Vodnáře Uran, který bude v opozici s Venuší, což je úžasná konstelace. Obrací všechno vzhůru nohama, aby se na všecičko vidělo i z opačné perspektivy a vyselektovalo to nejlepší. Zásadně se neřídí tím, co bylo vyzkoušeno v minulosti, ale razí nové cesty. O to, aby nevedly do neznáma či slepé uličky, se postará Saturn, tradiční vládce Vodnáře, a tedy i této první lunární čtvrti. Saturn (omezení) bude jakoby držet na uzdě Uran (kvadratura), což zaručuje, že to v ničem nepřepísknete, zejména ve smyslu svoboda za každou cenu (Uran), ať to stojí, co to stojí (Venuše).

Stranou nezůstane ani Mars. Kupodivu i tento válečník zodiaku je záruka, že se v globálním měřítku nic neuspěchá, ale začne se sázet na jistotu a strategicky plánovat. Započne totiž dlouhodobější retrográdní pohyb a zpomalí všechna rozhodnutí, dokud se neprověří informace a bude nezpochybnitelné, co je pravda a co lež, co potřebuje doladit či upravit i čeho je nutné se vzdát pro dobro věci. Až do poloviny ledna příštího roku bude Mars jakoby couvat v Blížencích a v tomto znamení propůjčuje slovům moc „cestovat“, takže se nic neutají, a proto se dá předpokládat, že v uvedené době dojde ve světě k usvědčujícím odhalením, například kdo rozpoutával psychologickou mediální válku, a tím bude na hodně dlouho dáno, kterým informačním zdrojům se dá věřit.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Když v čemkoli nenajdete podporu rodiny, obraťte se na přátele. Většina se ochotně do akce zapojí, a zejména když půjde o peníze, vyvine se z toho dlouhodobá, velmi lukrativní spolupráce. Všechna ústní jednání se snažte vyřídit do středy, neb další dny budete mít jakoby svázaný jazyk a nenajdete ta správná slova. Ve vlastním zájmu odložte nákup dražších věcí i vánočních dárků na příští týden. Budete mít prapodivný vkus a již v neděli večer byste nevěřícně kroutili hlavou, kam jste dali oči i rozum.

Býk (21. 4.–21. 5.)

V zaměstnání improvizujte. Vaše myšlení bude geniální, a pokud o vás šéf či kolegové pochybovali, chytnou se lidově řečeno za nos a nebudou šetřit chválou. Svým počinem jim totiž ušetříte čas i energii. Nejdůležitější ale bude, že tím sami sobě pootevřete cestičku k lepšímu pracovnímu postu. Pečlivěji si hlídejte, aby vaše výdaje nepřesáhly příjmy. Když tento týden překročíte rozpočet, srovnáte to až v lednu příštího roku. Jste-li single, o víkendu se můžete zamilovat na první pohled, ale hned další týden se stejně rychle odmilujete.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Bez ohledu na to, zda jste vždy a na všechno připravené pečlivky, nebo s oblibou „vaříte z vody“, hvězdy vám hlavně v práci pomůžou vybruslit z každé situaceFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Pokud se s někým marně dohadujete a přitom je jasné, že jste v právu, nikam nevedoucími diskusemi už neztrácejte čas a dotyčnému pohrozte soudem. To zabere. Plánujete-li strávit vánoční svátky mimo domov, zamluvte si pobyt, jinak na vás zbudou „béčkové“ destinace. V druhé polovině týdne vás rozhodí hluk, a dokonce i lidé s exponovaným hlasem. Enormně citlivý totiž budete mít sluch a začne vám připadat, že na vás všichni křičí. Psychicky vás naštěstí zklidní maličkost, třeba procházka o samotě v přírodě daleko od civilizace.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Ze symbolického sevření se vymaníte finančně, a to prostřednictvím peněz z cizích zdrojů. Může to být například vyplacení pojistného či ukončeného spoření. Variant je mnoho, ale v každém případě konstelace naznačují, že to bude obnos, díky němuž se poslední měsíc tohoto roku nezadlužíte, což platí i pro jedince mající více dětí. Nebuďte jako „pověrčivé báby“ a nenechte se vystrašit sny, budou nevýznamné, naprostá fabulace. O víkendu raději zůstaňte doma. Ať vyrazíte kamkoli, všude byste si připadali jako Marťané.

Lev (23. 7.–22. 8.)

První lunární čtvrť se zaměří na vaše mezilidské vztahy a partnerství. Pokud s někým, na kom vám opravdu záleží, nejste poslední dobou „na stejné vlně“, dokážete to napravit jedním upřímným rozhovorem. Jestli jste v minulosti přišli o veřejný, umělecký nebo politický post, ozvou se vaši přívrženci a tím odstartuje de facto boj za znovuzískání vašeho bývalého postavení. Pouze v práci se snažte držet zpátky, a hlavně neoponujte nadřízeným, zapsali by si vás na černou listinu.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Luna si tentokrát posvítí na případná nedorozumění ve vztazích. I když se vám do toho nebude chtít, konečně si o všem promluvte. Uleví se vámFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Pracovně vám startuje nejexponovanější období roku. Aby se z vás nestali workoholici, o to se postarají planetární konstelace. Zpomalí a mnohdy přímo přibrzdí vaše tempo, neb bez toho byste se s velkou pravděpodobností fyzicky „vyšťavili“ a během nadcházejícího adventu možná skončili v nemocnici. Zvolnit by měli i aktivní sportovci, protože jim hrozí přetížení lýtkových kostí. Pokud jste v minulosti změnili profesi, patrně dostanete nabídku vrátit se k té původní. Vzhledem k tomu, že takových nabídek dostanete ještě letos vícero, s odpovědí nepospíchejte, porovnávejte, ať vyberete tu nejlepší.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Frustraci pocítíte kvůli aktivitám, které jste v minulosti „zazdili“, což může být nedokončené studium, stejně tak, když se z vás stali líní peciválové, takže nemáte zážitky z výletů či cestování. Ať už to bude cokoli, připomeňte si rčení: „Lepší pozdě než nikdy.“ A pusťte se do nápravy, neb co si v tomto týdnu vytyčíte, to zrealizujete nejpozději zkraje příštího roku. O víkendu nastane lehčí zemětřesení na vašem bankovním účtu, ale to se vbrzku srovná, tak se nestresujte.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Máte-li doma zastaralé elektrické spotřebiče, je velmi pravděpodobné, že nefunkčnost některého z nich vás přinutí pořídit nový. Sice to bude nečekaný výdaj, ale vzhledem k horoskopu vyberete super moderní špičkový výrobek s tak malou spotřebou, že vám z dlouhodobého hlediska spoustu peněz ušetří. V druhé polovině týdne se radikálně změní atmosféra ve vašich mezilidských vztazích. Nesnesete totiž, aby vás kdokoli omezoval, a lidé, kteří mají ve zvyku organizovat vám život, tvrdě narazí.

Foto: hedgehog94, Shutterstock.com

Horoskop vás nabádá, abyste pečlivě zvážili, kdy je lepší nechat spotřebič opravit a kdy pořídit nový. Důležitým parametrem je samozřejmě i spotřeba energie Foto: hedgehog94, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Máte-li na někoho dopal zejména proto, že vás planými sliby dostal do potíží, už to v sobě neduste a ve dnech do středy mu to pěkně od plic řekněte. Věřte nebo ne, ale zvolíte tak osobitý slovník, že kdyby to bylo možné, dotyčný by se studem propadl do země. V druhé polovině týdne nepodceňujte pobolívání v dolní části zad. S velkou pravděpodobností vám tím ledviny dají najevo počínající zánět, což okamžitě konzultujte s lékařem, jinak v závěru víkendu budete nuceni vyhledat lékařskou pohotovost.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Pozorně si zkraje týdne projděte výdajové položky, což se týká i podnikatelů a jejich nákladů na provoz živnosti. S pomocí první lunární čtvrti v geniálním Vodnáři vymyslíte fintu, na čem ušetříte, aniž by se snížila vaše životní úroveň, a hlavně přestanete zbůhdarma vyhazovat peníze oknem. Jelikož startuje období, ve kterém se vaše dýchací cesty a průdušky stanou symbolickou otevřenou bránou do těla pro viry a bakterie, obloukem se vyhýbejte kašlajícím jedincům.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Co v zaměstnání byť spontánně navrhnete, to dopadne víc než dobře, tak si za svým stůjte. Vylepšíte si profesní kredit, a dokonce vám můžou nabídnout zodpovědnější pozici. Přesně opačná situace ale nastane ve volnočasových aktivitách. Ve sportovním mači vás porazí úplný outsider, případně děti v banálním Člověče, nezlob se! Skvělé je, že si po prohře uvědomíte, kde je vaše slabina, tedy co musíte zdokonalit, a přestože to nedáte najevo, budete hrdí na potomky, že vás dokážou přechytračit.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Opět si připomenete, jakou bohatou fantazii a tvůrčí potenciál vám sudičky nadělily do vínku. Nejenže během diskusí inspirujete spoustu lidí, ale sami sebe názorově osvobodíte od zažitých a omezujících klišé. Změna nastane také ve vaší širší rodině. Pohádáte se zřejmě o průběh jedné události v minulosti. Naštěstí si k tomu všichni bez skrupulí řeknete to, co v sobě dlouho dusíte, vzájemně si doplníte informace, které těm druhým chyběly, a proto jste všichni vyvozovali mylné závěry. Vyhladí se třecí plochy, což rodinu opět stmelí.

Afirmace na tento týden: Přitahuji vše, co potřebuji k životu bez omezování…

Reklama

Související témata:

Načítám