Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Do těstovin na asijský způsob můžete použít kromě hub enoki také hlívu, shitake nebo i jiné druhy hub, podle vaší chuti a dostupnosti.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
    6
  • 2 dl zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce sezamového oleje
    11
  • 2 ks mrkve
  • 200 g hub enoki
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky, mrkev na tenká kolečka nebo ji nahrubo nastrouhejte. 

02.

V hlubší pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém zprudka orestujte mrkev a papriku, přidejte houby enoki nebo jiné asijské houby a ještě chvíli restujte. 

03.

Zakápněte sójovou omáčkou, podlijte zeleninovým vývarem, promíchejte a dochuťte sladkou chilli omáčkou a solí. Směs prohřejte a promíchejte s těstovinami a nasekanou bazalkou.

Načítám