Hlavní obsah
3,1
(18)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Aktualizováno

Připravte si hovězí pečínku provoněnou skořicí a zázvorem. Výborná je jak teplá s chutnou přílohou, tak studená například v salátu či s dipem a pečivem.

5 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g zadního hovězího
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1 lžička soli
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml hovězího vývaru
Článek

Postup

01.

Do misky dejte tři lžíce oleje, skořici, lžíci najemno nastrouhaného zázvoru a sůl. Vše důkladně promíchejte a nechte stranou.

02.

Maso opláchněte a důkladně osušte. Pak ho na oleji opečte ze všech stran. Opečené maso potřete zázvorovou směsí a přendejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, lžíci rajského protlaku a podlijte trochou vývaru. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.

03.

Hotovou pečínku vyndejte z trouby a nechte chvíli stát, než ji nakrájíte na tenké plátky. V opačném případě by z masa zbytečně vytekla cenná šťáva. Kořenovou zeleninu spolu s výpekem rozmixujte, podle potřeby nařeďte vývarem a osolte. Podávejte s masem a bramborovou kaší. Plátky masa můžete také přidat k zeleninovému salátu nebo podávat s různými dipy (zkuste třeba banánový) a čerstvým pečivem. 

Reklama

Načítám