Hlavní obsah

Hrášková polévka s pórkem, doplněná toastem s ricottou. Kdo by odolal?

Foto: Marcel Rozhoň

Polévka s toastem vás zahřeje i zasytíFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Rychlé jídlo? Připravte si jemnou hráškovou polévku s pórkem, doplněnou křupavým pečivem s ricottou, která je lehká jako vánek. Je to dokonalá kombinace chutí.

Článek

Už naše babičky říkaly, že polévka je grunt, kdo ji nejí, bude špunt. Polévka je jistota pořádné dávky zeleniny, zahřeje i zasytí. Pokud s ní chcete nahradit celý oběd, toast nebo krutony jsou tou nejlepší volbou. A ricotta? Lehounký sýr s minimem kalorií, který si můžete dopřát bez výčitek.

Hrášková polévka a toast s ricottou

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g mrazeného hrášku, 1 cibuli, 1 menší pórek, 1 bramboru, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 lžíci másla, oblíbené pečivo, 200 g ricotty, 1 stroužek česneku, 1 lžíci nasekané petrželky

Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a na másle ji v hrnci opečte. Přidejte na kolečka nakrájený pórek, krátce ještě opečte a zalejte vývarem. Do polévky dejte na malé kousky nakrájenou bramboru a hrášek. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut. Pak polévku pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého krému.

Plátky pečiva opečte na suché pánvi a z jedné strany potřete česnekem. Ricottu osolte, opepřete a natřete na pečivo. Polévku před podáváním dozdobte petrželkou a podávejte s toastem s ricottou.

Tip: Polévku můžete také podávat s toastem se zapečeným sýrem.

Máte rádi krémové polévky? A co hrášek? Máme pro vás skvělé tipy! Hráškové rizoto připravíte během chvilky a těstoviny s kuřecím masem zachutnají všem!

Reklama

Načítám