Hlavní obsah

Hrůza v oblacích: Do zpěvaččina letadla udeřil blesk, Harrison Ford strávil týdny v nemocnici

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože patří letecká doprava k nejbezpečnějším, neznamená to, že se pasažéři nemohou ve vzduchu dostat do nepříjemné situace, a někdy může skončit i tragédií. Blízko tomu byly i některé celebrity. Kdo mohl zahynout při letecké havárii?

Článek

Letadla jsou pro slavné lidi, kteří pracují v různých částech světa, vyhledávanými dopravními prostředky. Cesta se některým z nich ovšem v minulosti dramaticky zkomplikovala a oni měli velké štěstí, že z ní vyvázli živí.

Travis Barker (46)

Děsivou nehodu letadla přežil bubeník kapely Blink 182 a čerstvý manžel podnikatelky a hvězdy reality show Kourtney Kardashian (43). Došlo k ní v roce 2008, kdy se malé tryskové letadlo hned při startu zřítilo. Čtyři lidé zemřeli a dva byli převezeni do nemocnice s vážnými popáleninami. Jedním z nich byl i populární hudebník, který se nakonec zotavil, ale z létání má od té doby trauma. Blok mu pomohla překonat až jeho láska ke Kourtney, se kterou vyrazil v loňském roce letecky na dovolenou do Mexika.

Foto: Profimedia.cz

Láska hory přenáší a v tomto případě dokázala vyléčit trauma z létáníFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrence (31)

Americká herečka, která v únoru porodila své první dítě, před časem v rozhovoru zavzpomínala na chvíle, o kterých si myslela, že jsou její poslední. Když v roce 2017 cestovala z Kentucky do New Yorku soukromým letadlem, přestal mu fungovat jeden z motorů. Herečka se domnívala, že letadlo nemůže doletět a že v jeho troskách zahyne. Začala vymýšlet poslední zprávy, které by napsala členům rodiny. Jakmile ale uviděla ranvej, raději se modlila. Nakonec se podařilo úspěšně přistát a herečka vyvázla bez jediného škrábnutí. Před příští cestou leteckou dopravou se ovšem musela posilnit alkoholem.

Foto: Profimedia.cz

Herečka je přesvědčena, že se tehdy podruhé narodilaFoto: Profimedia.cz

Ljuba Krbová (64)

Dramatické momenty si prožila i česká herečka a nadšená cestovatelka spolu se svým manželem spisovatelem Ondřejem Neffem (77). V rozhovoru zavzpomínala na hororový zážitek při přeletu malým cestovním letadýlkem mezi Laosem a Kambodžou. Během letu překvapila skupinku cestovatelů silná bouřka, která s malým letadlem příšerně házela. Spolucestující americká rodina se začala okamžitě modlit. Děsivé okamžiky ještě prodloužila skutečnost, že pilot dvacet minut kroužil nad letištěm a nemohl přistát. Nakonec si ale s živly dokázal poradit.

Foto: Profimedia.cz

Manželé jsou nadšení cestovatelé a fotografovéFoto: Profimedia.cz

Daniela Šinkorová (49)

Slovenská herečka a zpěvačka se také podruhé narodila. V roce 2017 se vydala z Říma do Prahy letadlem, které muselo nouzově přistát. Po patnácti minutách letu se nejprve ozval hlasitý zvuk, pak byla vyhlášena pohotovost a na cestující vypadly dýchací masky. Kvůli podezření na dekompresi v kabině musel pilot klesnout a vrátit se do Říma. Pro herečku, která se už předtím bála létat, to byl hodně nepříjemný zážitek, ale od cestování ji neodradil. Kvůli pobytům na milované Sardinii prý svůj strach překonává.

Foto: Profimedia.cz

Hrůzný zážitek herečku od cestování neodradilFoto: Profimedia.cz

Miley Cyrus (29)

Cesta americké zpěvačky a herečky letos v březnu z Bogoty do Paraguaye se neobešla bez děsivých komplikací. Obě zastávky byly součástí jejího turné, ale stačilo málo a fanoušci by svou hvězdu oplakávali. Po cestě letadlo, ve kterém byla spolu se členy týmu, rodinnými příslušníky a přáteli, zastihla silná bouře, a dokonce do něj udeřil blesk, což se Miley Cyrus podařilo natočit na video. Letadlo muselo nouzově přistát, ale nikomu se naštěstí nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Bouře herečku asi tolik nevyděsila, když si ji zvládla i natočitFoto: Profimedia.cz

Harrison Ford (79)

Zatímco řada lidí se létaní bojí, americký herec to má přesně naopak. Je to jeho koníček, který dokonce, coby amatérský pilot, provozuje i aktivně (letadlem svezl do školy i syna). Jenže v březnu 2015 havaroval s malým historickým letadlem na golfovém hřišti v okolí Los Angeles. Poslední, co si pamatuje, je, že přestal jít motor a dostával nějaké pokyny z řídicí věže, které ale nemohl splnit. Několik týdnů byl pak hospitalizován s poraněním hlavy, ale strach z létání se u něj nerozvinul a už v květnu se zase vznesl do vzduchu.

Foto: Profimedia.cz

Jakmile se uzdravil, usedl do kokpituFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:
Ljuba Krbová

Načítám