Hlavní obsah

Z bývalých pařmenů abstinenti: mezi slavné, kteří sekli s pitím, patří Třeštík i Blake Lively

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suchej únor se pomalu blíží k závěru. A pokud už jen těžko hledáte motivaci, proč to bez alkoholu ještě minimálně pár dnů vydržet, možná vás nakopnou následující slavné osobnosti, které nepijí.

Článek

Zatímco někdo se vzdává alkoholu jen jednou ročně u příležitosti akce Suchej únor, existují lidé, kteří se rozhodli s touto návykovou látkou skončit úplně. Najdeme je i v řadách slavných osobností. Kdo inspiruje?

Tomáš Třeštík (43)

Známý český fotograf, který mimo jiné proslul svými balkonovými fotkami, alkohol nekonzumuje už přes čtyři roky. Ve své životopisné knize Po povrchu prozradil, že jednu dobu pařil až moc, tak si prostě řekl, že je načase přestat. A aby nemusel řešit, kdy si dá velkého a kdy malého panáka, vzdal se veškerého alkoholu. Mít pořád střízlivou hlavu mu začalo vyhovovat natolik, že prý nemá důvod se ke skleničce vracet.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Třeštík s manželkou procházejí rozchodem, ale zůstávají přáteliFoto: Profimedia.cz

Honza Dědek (49)

Přestože ve své show 7 pádů Honzy Dědka novinář rád hostům nabídne třeba orosený půllitr s pěknou čepicí, sám si nedá. Už je to totiž víc než rok, co se rozhodl nepít, a prý ještě nepřišla situace, kterou by měl nutkání řešit právě skleničkou. Včas si totiž uvědomil – a pomohla mu k tomu i knížka Zápisník alkoholičky –, že kdyby býval nezbrzdil, možná by časem musel využít služeb odborníků na léčbu závislostí.

Foto: Profimedia.cz

S pivem ani jiným alkoholem Honzu Dědka neuvidíteFoto: Profimedia.cz

Blake Lively (34)

Krásná a obdivovaná herečka je matka tří dětí, a aby se o ně mohla dobře starat, potřebuje k tomu čistou hlavu. To ale není hlavní důvod jejího nepití: nemá totiž ráda, jak alkohol působí na její smysly a jaké jsou účinky alkoholu na její tělo. Na druhou stranu ale ráda žije společensky, a tak na akci nepohrdne skleničkou nějakého zdravého nealkoholického drinku. Možností je naštěstí celá řada.

Foto: Profimedia.cz

Blake Lively se ráda osvěží nealko drinkem – svědčí to jejímu zdraví i kráseFoto: Profimedia.cz

Xindl X (42)

Český zpěvák, vlastním jménem Ondřej Ládek, prošel v posledních dvou letech úžasnou proměnou. Prospělo mu zejména prostředí Kanárských ostrovů, kde s rodinou tráví hodně času. Zdravotní problémy spojené s nadváhou a také přání manželky ho donutily, aby se pustil do hubnutí. Jenže jeho progres zpomalovalo pravidelné pití vína, a tak se rozhodl, že s alkoholem končí. Sice neprozradil, jestli napořád, ale má dole třiadvacet kilo. A vypadá úžasně!

Foto: Profimedia.cz

Xindl X změnil prostředí i životní styl a nemůže si to vynachválitFoto: Profimedia.cz

Václav Noid Bárta (41)

Už pátým rokem má čistou hlavu také český zpěvák (a dnes už i režisér a kameraman) a nemůže si to vynachválit. Proč přestal Noid pít? Motivací pro něj byl sport, protože rád poměřuje svoje parádní svaly v nejrůznějších fitness kláních, ale nejen to. Roli sehrála i rodina – jako zodpovědný otec nechtěl, aby se za něj děti musely někdy stydět kvůli vymetání večírků a tropení skandálů. Všechno je prý s čistou hlavou krásnější a zpěvák označil abstinenci za nejlepší rozhodnutí svého života.

Foto: Profimedia.cz

Václav Noid Bárta je nadšený sportovec a také nechce, aby se za něj děti stydělyFoto: Profimedia.cz

Anne Hathaway (39)

V roce 2019 oscarová herečka v rozhovoru prozradila, že se rozhodla nepít alkohol, dokud nebude jejímu synovi Jonathanovi (5) osmnáct let. Kocovina se prý příliš neslučovala s péčí o dítě a také se ranní stavy po večírku zhoršují s věkem. Koncem roku 2019 ovšem herečka porodila syna Jacka (2), takže je možné, že se její abstinence ještě prodlouží. Na otázku, jak jí to bez alkoholu jde, odpověděla, že ji až dráždí, jak dobře. Až ale syn odejde na vysokou, má v plánu se přestěhovat na vinici a všechno dohnat.

Foto: Profimedia.cz

Anne Hathaway abstinuje kvůli dětem – chce být co nejlepší matkaFoto: Profimedia.cz

Lucie Bílá (55)

Před pěti lety se od alkoholu odklonila také několikanásobná zlatá slavice. Prý zjistila, že k dobré náladě a pohodě už ho nepotřebuje a dokáže si je navodit i bez něj. Pravděpodobně se na tom podílela i skutečnost, že přibližně před pěti lety začala chodit s Radkem Filipim (38), který působí jako fitness trenér. A zdravý životní styl a alkohol nejdou moc dohromady. Víno i panáka něčeho ostřejšího zpěvačka vyměnila za kávu, kterou pod vlastní značkou dokonce i prodává.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Bílá dává přednost kvalitní kávě před alkoholem a rozdává okolo sebe milé úsměvyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám