Hlavní obsah

Nejvíc trendy účes současnosti? Velké vlny na stranu jako Julia Roberts v Pretty Woman. Objem je zpátky!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěšinka na stranu, co největší objem, velké vlny, popřípadě ofina nebo podtočené vzdušné mikádo. Současné trendy velí jasně: styling účesu musí být trochu retro, aby byl moderní. Popadněte natáčky, kulatý kartáč a tupírovací hřeben a jdeme na to!

Článek

Představte si dokonale objemné vlasy, jako měla Julia Roberts v roli okouzlující Vivian v komedii Pretty Woman. Přesně tak vypadá styling, který vévodí vlasovým trendům roku 2024. A když to tak nosí i šestadvacetiletá Kylie Jenner, je to potvrzené.

Projevuje se v tom hned několik aktuálních proudů, které se prolínají: jednak estetika old money neboli quiet luxury (styl podle elit) a nejaktuálnější mob wife (mafiánská manželka, nóbl dámička). Jejich společným jmenovatelem je, že váš styling – a to jak módní, tak i vlasový – musí křičet: „Luxus!“ a „Glamour!“ A jestli nepatříte mezi zaryté minimalistky, pak si tenhle trend (možná) zamilujete.

Frčí foukaná a natáčky

Vyžehlené vlasy sice budou vždycky vypadat dobře, ale právě teď na žebříčku trendů dost propadly. Vezměte si raději k ruce fén a kulatý kartáč a vytvořte si pěknou foukanou. Potom prameny naviňte na natáčky s větším průměrem, ideálně použijte ty na suchý zip, a o retro look máte postaráno. Velké glamour vlny můžete získat i díky šňůře od županu. A když se rozhodnete natočit vlasy kulmou, pak jednotlivé prameny navlňte až do konečků a nenechávejte je rovné.

Vlasy přehoďte na stranu

Otěže přebírá pěšinka na stranu. Několik posledních let ji válcovaly vlasy rozdělené uprostřed, ale trend se mění. Při úpravě je klíčové vyfoukat přední partie směrem dozadu a poté vytvořit velkou vlnu na stranu ve stylu už zmiňované Julie Roberts. Ženy s přirozeně vlnitými vlasy mají v tomto případě velkou výhodu, protože jim objem drží ochotně sám.

Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts měla jako Vivian ve filmu Pretty Woman úchvatné vlasy!Foto: Profimedia.cz

Pomocníci pro objem

Co dělat, když máte spíš jemnější vlasy, které navíc rády plihnou? Vašimi nejlepšími pomocníky jsou laky a tužidla, právě díky nim dosáhnete vzdušného objemu, který vydrží. Tužidlo patří do vlhkých vlasů – dodá jim texturu a podpoří výdrž stylingu. Nadzvednout účes u hlavy pomůže vlasový pudr, suchý šampon či texturizační sprej. Patří na závěr úpravy a díky nim vlny a objem jen tak nezplihnou.

  • Stojíte o objem? Pak myslete na to, že nejvíc ho dokáže podpořit správný střih. A sestříhané vrstvy alias butterfly cut jsou v kurzu!

Příprava objemu vlasů začíná už ve sprše

Podívejte se na všechny objemové vychytávky a na správné foukání vlasů ve videu:

Jak na objem: 3 způsoby, jak vytvořit bohatý účesVideo: Proženy.cz

Načítám