Hlavní obsah

Flirtování nařízeno! Jak udržovat ve vztahu stále lehké elektrizující napětí

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Žijete spolu na psí knížku, nebo jste dokonce manželé? Pak byste měla se svým partnerem pokračovat ve flirtování a nemyslet si, že už máte „své jisté“. Koketování je totiž pro páry, které jsou dost vytížené a vedou poněkud monotónní život, dost zásadní. Máte ho ve svém vztahu dost?

Článek

Jo, jo, láska dělá divy. Když jste se poznali, vše šlo tak nějak hladce a přirozeně. Chichotala jste se jeho vtípkům, prsty si smyslně sahala do žlábku mezi ňadry, a když vyprávěl něco poutavého, odhalila jste krk – tím dávají ženy najevo, že se jim muž líbí. Nic z toho už ale neděláte.

Večer se oba svalíte k televizi, jeden druhého se zeptáte, jestli má náladu na sex, a v závislosti na odpovědi si buď užijete pár minut rozkoše, nebo jdete spát. Kam se podělo všechno to napětí mezi vámi a erotická fascinace? Ukradl je zub času, respektive máte za sebou  bod, kdy se ze vztahu vytrácí vášeň. Ten je na hranici jednoho roku od začátku vztahu. Přitom stačí jen trocha snahy a flirtování se vrátí zpátky!

I manželé potřebují flirtovat

Flirtování je romantické nebo sexuální gesto, jenž lze vůči osobě, o kterou máte zájem, vyjádřit verbálně nebo fyzicky. V dlouhodobých vztazích omlazuje a nabourává zajeté stereotypy. Díky flirtování se muži i ženy cítí dobře a žádoucí. Koketerie také zahání nudu a posiluje láskyplné pouto. A dobrou zprávou je, že klidně snese i trochu toho amatérismu. Rozhodně nemusíte být profík.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Zkuste se na partnera podívat každý den jakoby novými očimaFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Zabírá pochvala a pohled novýma očima

Mezi prosté a zároveň účinné metody, jak na partnera udělat dojem, patří upřímná pochvala. „Líbíš se mi úplně stejně jako kdysi. Možná ještě víc!“ Kdykoli se váš partner svléká, řekněte mu: „Mám štěstí, že mám tak krásného chlapa.“ Něco tak kýčovitého se nikdy nemůže oposlouchat! Zároveň neberte partnera jako někoho, koho máte přečteného, ale zkuste se na něj aspoň občas podívat jako na neznámého člověka a objevujte, co se vám na něm líbí.

Ve společnosti si hrajte na krále a královnu

Nenechte svého partnera žárlit, spíše mu dodávejte pocit, že je středobodem vašeho vesmíru. Přijměte úsměv od toho fešáka naproti, ať partner ví, že je o vás zájem, ale pózu roztažených koutků vůči cizinci neopětujte. Radši pohlaďte svého muže a zašeptejte něco ve smyslu: „Někdy pořád nemůžu uvěřit, že nám to takhle skvěle klape.“ Citlivé ušní lalůčky tohle moc rády slyší. I o tomhle je flirtování.

Provokujte se a škádlete

Když jste s partnerem v dlouhodobém vztahu, možnost flirtování nebo škádlení je nekonečná, jen vyžaduje trochu kreativity, námahy a ochoty vyjít z komfortní zóny. Kreslete konečky prstů po jeho hrudníku, mírně zaryjte svoje nehty do partnerových zad, dotýkejte se jeho erotogenních zón. Mimochodem, jedna je na krku kousek nad klíční kostí. Šimrejte ji, hlaďte a líbejte. Taky svého muže občas chytněte za pas a přitiskněte k sobě jeho pánev. V neverbální komunikaci to znamená touhu po sexu.

Říkejte nahlas své fantazie

Umění flirtování spočívá také ve fantazírování a zhmotňování intimních myšlenek. „Mám chuť ti teď a tady roztrhnout košili a pomilovat se s tebou. Přemýšlím, co bys ty ze mě strhl jako první.“ Intimnosti tohoto charakteru vyslovujte nenuceně, pokud se mu navíc zadíváte do očí, jiskra (znovu) zažehne.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Vzrušujte ho slovy, popisujte svoje sexuální fantazieFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Buďte spontánní

Překvapujte improvizovanými polibky, objetím zezadu, přisednutím si na jeho klín, přivoněním k vlasům, poplácáním po zadku. Spontánnost je jednou z předností, kterých si muži na ženách cení stejně jako projevovaného zájmu o ně. I ve dvoumetrovém habánovi, který u ostatních budí respekt, dřímá romantik!

Využívejte moderní technologie

Asi není nutné připomínat, že v dnešní době telefony, tablety a počítače neslouží jen k práci, ale i k flirtování. Vědci z Kalifornské univerzity hlásají, že sexting není pouze forma dvoření, ale u partnerů, kteří spolu žijí už nějaký ten pátek, může být známkou oddanosti. Proto koketujte i prostřednictvím SMS nebo během telefonního hovoru. Dokazujete tím, že vaše láska nezmizela ani po dlouhé době.

Reklama