Hlavní obsah

Jak jednotlivá znamení vycházejí o Vánocích s rodinou?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Vánoce jsou období, kdy většina lidí tráví s rodinou a nejbližšími pravděpodobně nejvíc času. Která znamení zvěrokruhu se na to těší a pro koho je to spíš zkouška trpělivosti?

Článek

Čas strávený s rodinou – je to takové vánoční zaklínadlo, že? Ovšem pojďme si připustit, že ačkoli lidé mívají svoje nejbližší rádi, strávit s nimi najednou výrazně víc času než obvykle může být poněkud… intenzivní a náročné. Která znamení zvěrokruhu zvládají rodinná setkání bez mrknutí oka a kdo se na ně musí pečlivě připravit, a stejně je zpětně rozdýchává delší dobu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani se v období Vánoc dost často vracejí do dětských let se vším, co k tomu patří. Jsou velmi závislí na pozornosti druhých a na tom, aby se svět točil kolem nich. A právě to očekávají i při rodinných setkáních. Nutno dodat, že je jim to většinou dopřáno – rodiče i prarodiče jsou na svého jedinečného člena zvyklí a s radostí ho oprašují. Ve výsledku to tak vyhovuje všem, pro partnery a potomstvo však může jít o dost nezvyklou a možná trochu problematickou situaci.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci patří mezi nejspolehlivější znamení a pro rozkvět vztahů, na kterých jim záleží, udělají téměř cokoli. A samozřejmě jim záleží na jejich rodině. O své vztahy pečují, nehádají se zbytečně, pouta, která si vytvoří, přetrvají ledasco a jsou na celý život. Rodinná setkání mají opravdu rádi a můžete se spolehnout, že pomůžou s veškerými přípravami, vyzvednou, dovezou, zajistí, zorganizují... vlastně cokoli. Ačkoli nebývají vyloženě duší společnosti, moc si tato společná setkávání užívají.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Berani i Býci si intenzivní setkání s blízkými užívají, každý ovšem z jiného důvoduFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci milují veškerá společenská setkání s přáteli i s rodinou. Komunikace a poznávání lidí, to je celý jejich život, na tom stavějí úplně všechno. Protože jsou v jiných oblastech poměrně nestálí a přelétaví a není u nich neobvyklé měnit partnery či přátele, rodina pro ně představuje jistotu, na kterou se můžou ve své dobrodružné existenci spolehnout a která tu pro ně vždycky je. Jakkoli jsou občas poněkud rozlítaní, na příbuzné si čas vždy udělají a mají si se všemi co říct.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je rodina vším a na Vánoce se těší celý rok – je to období roku, kdy je přirozené a normální chtít trávit co nejvíc času s nejbližšími. A tak se na rodinné návštěvy pečlivě připravují a opravdu si moc přejí, aby si je všichni zúčastnění užili stejně jako oni. Často to pak sklouzne k tomu, že tráví víc času v kuchyni než s těmi, na kterých jim tolik záleží. Pokud to bude třeba, připomeňte jim, že není důležité napéct třicet druhů cukroví, ale posedět si pěkně v obýváku a probrat všechny novinky.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi si obrovsky cení vlastní nezávislosti a svého prostoru, způsobu existence a svobody. Návraty k rodičům a rodinná setkání, kdy se musejí přizpůsobit a dělat věci tak, jak chce někdo jiný, jsou pro ně poměrně komplikované a představují výzvu, při které musejí ledasco spolknout a překonat. Nesnášejí, když se s nimi nakládá jako s dětmi, což se bohužel při návratu do rodného hnízda často děje. Protože jsou ale ohromně velkorysí a chápou, jak je rodina důležitá, snaží se zatnout zuby.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Co by Lvi neudělali pro rodinu! I když to pro ně není žádné velké potěšení, zatnou zuby a přizpůsobí se požadavkům bližníchFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jakkoli Panny nejsou zrovna pečující znamení, většinou tak stejně fungují a starají se o všechny členy rodiny, kteří to potřebují. Vyplývá to z jejich praktické a organizované povahy – vidí, že někdo potřebuje pomoc, a vědí, jak to nejlépe zařídit. Pomáhají s dětmi, starají se o seniory, jsou vždy k ruce a všichni se na ně obracejí. Zodpovědné pracanty to vyčerpává, přesto si nikdy nestěžují, nikdy nemají špatnou náladu. Jen na to myslete, až jim budete chtít na bedra naložit něco dalšího.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou miláčky celé rodiny, což ale neznamená, že to s nimi není složité. Mají ve zvyku vynořit se jednou dvakrát za rok, všechny rozveselit a okouzlit svou bezprostřední povahou, zahrnout je láskou a nadšením a pak se zase rychle vypařit. Pravidelné setkávání s rodinou je nad jejich síly, zvládají to jen nárazově. Na pár chvil jsou duší společnosti a báječnými urovnávači všech konfliktů – hádky totiž přímo nesnášejí. Ale stačí mrknout a už jsou zase pryč a žijí si po svém.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou záhadní často i pro své nejbližší. Svoje emoce dávají najevo jen velmi neradi a mohou působit odtažitě a chladně. Pravda však je, že jim na blízkých hodně záleží i proto, že nedůvěřují jen tak někomu a vědí, jak je důležité, když je někdo zcela na vaší straně. A to umí jen rodina. Málokdy však toto rozpoložení dávají najevo, na rodinných setkáních spíš mlčí a často se stáhnou, když je toho na ně moc. Nevyčítejte jim to, snaží se. Rodina je pro ně skutečně zásadní.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velmi přímí lidé, a tak blízkým jednoduše vyloží, jak se s nimi cítí. Někdo je svým chováním rozčiluje? Klidně mu to povědí. Potřebují vytyčit hranice? Řeknou to na rovinu. Nic v sobě nepotlačují a nikoho nešetří. A když toho na ně bude při rodinném setkání moc, seberou se a odjedou – a nic je nezastaví. Rodinu sice zpravidla zbožňují a klidně by se pro ni rozkrájeli, ale když na vás nebudou mít náladu, dozvíte se to. Hezky napřímo. A není to vlastně lepší?

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Střelci bývají duší společnosti, ale pokud jim příbuzní začnou lézt na nervy, přemáhat se nebudou a rozhodně si svoje pocity nenechají pro sebeFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi bývají někdy zajatci tradic, které je zejména o Vánocích nutí s rodinou trávit čas – ať už chtějí, nebo ne. Na druhou stranu ale hledají v zavedených zvyklostech útěchu a předem daný režim jim dělá dobře. Rádi opakují, čemu přivykli, rádi se drží vytyčeného schématu a nevyřčených pravidel, nacházejí v tom útěchu. Ačkoli jsou tedy jinak dost rezervovaní a mají rádi svůj klid, Vánoce většinou tráví tak, jak to dělali odmalička, protože jsou na to zvyklí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou svobodné duše a světoběžníci, na jednom místě se nikdy moc nezdrží. Na rodinu a nějaké kořeny příliš nehledí, a proto se může stát, že se s nimi o Vánocích ani neuvidíte. Není to proto, že by vás neměli rádi. Jen pro ně svátky nepředstavují nutnost trávit čas s rodinou. Jsou tam, kde je jim zrovna dobře, a blízké navštíví třeba v únoru. Musíte se u nich smířit s tím, že věci dělají jinak a po svém. Změnit to nejde, ale když jim dáte svobodu, budou se k vám o to raději vracet.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby by se – zejména o Vánocích – pro rodinu rozdaly. Uklízejí, pečou, vaří, připravují, vymýšlejí dárky, a to vše proto, aby všichni kolem nich měli perfektní a do nejmenšího detailu dotažené svátky snů. A na sebe přitom absolutně nehledí. Těžko tedy odhadnout, co by si vlastně přály. Jejich primárním nastavením je ochota a snaha vyhovět všem okolo sebe. Není na tom nic špatného, jen pro ně bývají rodinná sváteční setkání občas víc vyčerpávající, než by být musela.

Ještě nemáte všechno vymyšlené a pořízené? Mrkněte na naši inspiraci na levné i originální vánoční dárky pro muže, ženy i děti.

Reklama

Související témata:

Načítám