Hlavní obsah

Ideální Vánoce podle znamení

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Každý člověk si ideální Vánoce představuje jinak: někdo se těší na cukroví, jiný na hosty a příbuzné, další by svátky nejradši oslavil bez zbytečných návštěv. Jak vypadají nejlepší Vánoce podle znamení a čím byste mohli své blízké mile překvapit?

Článek

Naplánovat Vánoce tak, aby si je užili všichni zúčastnění, není jednoduché. Každý má totiž trochu odlišné představy a pod pojmem vánoční idylka ho napadne něco jiného. Prozradíme vám, jak si jednotlivá znamení zvěrokruhu představují svůj nejvánočnější ideál, čemu se raději vyhněte a jaké překvapení připravit, aby byly svátky opravdu nezapomenutelné úplně pro každého.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani ke svému životu potřebují akci. Nenuťte je vysedávat s cukrovím u pohádek. Jejich ideální Vánoce zahrnují sporty a dobrodružství – bruslení, výpravu s nadílkou pro zvířata do krmelce, dopolední výběh pro zlepšení kondice nebo aspoň adrenalinové nákupy na poslední chvíli. Zkrátka ať se něco děje. Překvapíte, když jim nachystáte vánoční „bojovku“. Dejte jim nápovědu, která je nasměruje k další nápovědě. Zabavíte je na celé dopoledne a budete mít klid na přípravy.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci si ideální Vánoce představují v klidu a pohodě, s nohama nahoře a kupami dobrého jídla. V jejich představách jsou všechny přípravy hotové a na Štědrý den si člověk prostě jen vychutnává atmosféru a odpočívá. Nenuťte je do činností, do kterých se jim nechce, zbytečně jim pokazíte náladu. Překvapte je něčím dobrým, to na ně funguje nejlíp. Anebo kupte novou vůni do aromalampy, případně vonnou svíčku – Býci to hned poznají a ocení, vůně jsou pro ně velkou součástí vánočního zážitku.

Foto: Halfpoint_, Shutterstock.com

Beranům přichystejte na Štědrý den pořádné dobrodružství, zato Býci potřebují klidFoto: Halfpoint_, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Ve stresovém období kolem Vánoc se v Blížencích probouzí jejich dvojakost. Nevědí, co jim vyhovuje nejvíc: na jednu stranu se chtějí setkávat s lidmi, na druhou stranu chtějí mít klid a pohodu... Nejlépe je překvapíte, když jim dáte volnou ruku. Ať se sami rozhodnou, jestli chtějí být uprostřed dění, nebo nikoli. A ještě jeden tip pro nestálé znamení: vymyslete/sežeňte jim deskovku plnou zajímavých informací o Vánocích. Zahrají si, pobaví se a ještě se něco dozvědí. Pro Blížence ideál!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou o Vánocích jako v sedmém nebi, pokud se můžou obklopit svými blízkými a hnízdit. Nenuťte je jezdit na návštěvy, nechte, ať sami sezvou příbuzenstvo a zahrnou je vánoční pohodou a jídlem. Rakům skutečně nevadí, když budou kolem druhých pobíhat a dělat jim radost – neumějí ale vždycky odhadnout své síly, tak se nabídněte a pomozte jim. Ideálním vánočním překvapením bude vaše nadšení a prosté díky za to, co pro vás dělají. To je nadchne a potěší nejvíc.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ačkoli to na Lvech asi nepoznáte, Vánoce nejsou jejich šálek čaje – jen jsou prostě moc zdvořilí a velkorysí, aby to dali najevo. Nemají z nich žádnou velkou radost. Nejraději by je strávili po návštěvách, s přáteli a zábavou, což jde letos dost komplikovaně. Naplánujte jim nějaké štědrodenní videohovory s jejich partou, ať se pobaví a odfrknou si. Budou pak ochotně pomáhat a všechno si užijí daleko víc. A slibte, že příště vyrazíte na svátky někam s bandou přátel, to je nadchne a budou se těšit celý rok.

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Lvi potřebují společnost i u stromečku. Když to nejde, naplánujte jim videohovory s kamarádyFoto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jaké jsou ideální Vánoce pro Panny? Přece ty naprosto dokonalé, kdy dům vypadá jako z katalogu, jídlo jako z kuchařky a všichni nad dárky óchají a áchají, protože jim perfektně padly do noty. A vůbec, vůbec nic se nepokazí. Jakkoli je taková představa nereálná, největším překvapením pro ně bude, že budete ochotně spolupracovat při jejich snaze vytvořit perfektní oslavy. A možná je to zaskočí natolik, že se přestanou o dokonalost snažit a nakonec si s vámi sednou s talířem cukroví k pohádce.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Ideální Vánoce si Váhy představují tak, že někdo luskne prsty a přenese je do vánoční říše plné světýlek, nazdobených stromečků a chlupatých dek. Milují vánoční estetiku, všechno huňaté, zateplené a sváteční. Letos jim chybějí pořádné vánoční trhy. Chcete jim dopřát velké překvapení? Uspořádejte jim soukromou náhradu: improvizovaný stánek na zahradě nebo v obýváku s nejlepším svařákem, kde si zazpíváte koledy, ďobnete pečené kaštany a všechno budou zdobit nekonečné řetězy světýlek.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři Vánoce zrovna nezbožňují, vadí jim jejich umělé veselí a kýč, stres kolem toho všeho a touha najednou všechno načančat a stihnout. Ideální Štědrý den je podle nich poklidný, kdy si dají třeba trochu vaječného likéru a kus vánočky, ale rozhodně nestráví celý čas přípravou opulentní večeře a celý večer povinnými konverzacemi s rodinou. Nechte je nasadit vlastní poklidné tempo, nenuťte je do přílišného nadšení ani focení a překvapte je brzkou propustkou „do normálu“, to je potěší nejvíc.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Dopřejte Štírům klid a svobodu. Sice vám nepomůžou, ale zase od nich bude pokojFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Kliďasi Střelci chtějí od Vánoc jediné – příjemnou atmosféru a zábavu, kterou si všichni užijí. Nepotřebují výzdobu, nepotřebují dokonalou hostinu ani závěje dárků, ale dobrou náladu a legraci. Největší radost jim uděláte, když je překvapíte dárkem, který opravdu nečekali a který hned zabaví nejen je, ale všechny, s nimiž Vánoce tráví. Ideální bude nějaká hra. A jestli večer skončí tím, že budete všichni vesele pět vánoční karaoke nebo sbírat kvarteto se štěňátky, budou opravdu spokojení.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mají rádi „ty svoje Vánoce“, na které jsou zvyklí – a to může znamenat ledacos. Důležité proto je, abyste je skutečně poslouchali a snažili se zařídit podle toho, co vám říkají. Nic je nepotěší tolik, jako když přesně trefíte bramborový salát, který dělávala jejich babička, nebo když stromek ověsíte tradičními rodinnými ozdobami, jež se dědí z generace na generaci. Samozřejmě jim nemusíte ustupovat ve všem, stačí i maličkosti. Věřte, že si toho všimnou a že je to opravdu potěší.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři nesnášejí chaos a stres kolem nákupů a uklízení, které Vánocům předcházejí. Stejně tak jim nevyhovuje vánoční kýč a zavedené tradice – chtějí oslavovat po svém. Ideální svátky tak budou vypadat pokaždé jinak a pro někoho možná bláznivě. Jeden rok navrhnou, že si všichni koupí dárek do hodnoty padesáti korun, jindy naplánují velkolepý výlet na Maledivy. Jestli je chcete překvapit, dejte jim volnost – a taky je překvapte. Kupte jim něco, co absolutně nečekají. Čím šílenější, tím lepší.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby milují poklidnou atmosféru vzájemného souladu a jejich ideální Vánoce jsou jí plné – a také jsou plné českých pohádek, které tohle zasněné znamení prostě miluje. Výlety do jiných světů, vánočních říší, navíc všechno s dobrým koncem, to je jejich. Nejlepší vánoční překvapení jako dělané Rybám na míru je závazek, že se u vás letos na Vánoce nikdo nepohádá a nikdo na sebe nebude štěkat a všechno proběhne v klidu a míru. Ryby tohle rozhodně zaznamenají a uděláte jim obrovskou radost.

Reklama

Načítám