Hlavní obsah

Nejlepší objevy v kosmetice za rok 2020 podle redakce

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Foto: popcorner, Shutterstock.com

Reklama

Chystáte se na nákup nových kosmetických produktů nebo hledáte inspiraci na dárky? Jste tady správně. Daly jsme totiž dohromady osm beauty favoritů z oblasti pleťové péče i dekorativní a vlasové kosmetiky. Podívejte se, co jsme si letos v redakci nejvíc oblíbily.

Článek

Rok 2020 se blíží do finále a je čas sumarizovat, jaké skvělé kosmetické produkty jsme objevily. Pod kůži se nám vryly jak novinky, tak i některé stálice na trhu. Tuhý šampon, růžový olej, ranní maska, řasenka pro maximální objem, primer pro retušovanou pleť nebo odličovací houba a produkty proti pupínkům. To jsou naši letošní finalisté a také adepti na vánoční dárky.

1. Tuhý šampon

Letos se ve vlasové kosmetice konala revoluce – alespoň u nás v redakci. Objevily jsme kouzlo tuhých šamponů, tedy šampuků. A některé z nás by už neměnily: šampuk vydrží přibližně stejně dlouho jako 300ml lahvička tekutého šamponu.

„Pro mě byly objevem tuhé šampony na vlasy zvané šampuk či šampík. Od chvíle, kdy jsem je vyzkoušela, je pořád chválím. V mém případě jde o výrobky značky Flos přírodní mýdla. Jsou ručně vyráběné z bylinek, krásně voní, pohodlně se s nimi pracuje. A hlavně, vlasy jsou po nich bohaté a jiné než po jakémkoli šamponu, který jsem kdy vyzkoušela – a že jich bylo,“ pochvaluje si redaktorka Renata.

Foto: Archiv firmy

Kopřivový šampon Flos se spirulinou a zeleným jílem, 245 Kč (50 g), prodává e-shop Látky KonvalinkaFoto: Archiv firmy

2. Zabiják pupínků

Tenhle produkt se hodí jako SOS pomoc, když se vám začne na obličeji tvořit nějaká nedokonalost. A o ty teď v zimě a pod rouškami není nouze.

„Pubertu už mám opravdu dávno za sebou, moje pleť se ale občas ráda vrací v čase. Jakmile se mi na obličeji objeví pupínek, stačí ho vatovou tyčinkou potřít tímto zázrakem, nechat přes noc působit a do rána je pryč!“ doporučuje redaktorka Karin.

Foto: Archiv firmy

Čisticí a rozjasňující lotion Sephora Collection, 330 Kč (15 ml)Foto: Archiv firmy

3. Ranní maska na pleť

Masky patří na vyčištěnou pleť nejlépe večer. První část platí, druhá není tak úplně pravda. Můžete si dopřát masku i ráno a užívat si krásnější pokožku během celého dne. Takové pomocníky najdete třeba u české značky Organická apoteka (dříve Havlíkova).

„Tato maska změnila můj ranní pečující rituál. Přece jen už jsem ve věku, kdy pleť není, co bývala, vrásky, povadlost, někdy si ráno přijdu taková zmačkaná a šedivá. A ranní maska mě dokáže nakopnout – jednak moji pleť, ale tím pádem i mě. Vstanu, přijdu do koupelny, aplikuju masku, pak vařím čaj a chystám snídani, následně omyju. Nijak mě to nezdržuje a výsledek prostě vidím (jestli i jiní, to je otázka). Vyzkoušela jsem už čtyři druhy z nabízených 77, všechny určené pro zralejší citlivou pleť a všechny mi dělaly to samé – pocit vyhlazení, šťavnatější pleti, rozzáření,“ říká šéfredaktorka Monika.

Foto: Archiv firmy

Krémová ranní maska Kokos, Organická apoteka, 198 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

4. Tonikum pro dokonalou pleť

Tonikum značky Garnier pro smíšenou až mastnou pleť slibuje zbavit pokožku nadměrného mazu, zmenšit póry, předcházet vzniku akné a celkově zkrášlit a barevně sjednotit pleť. Potvrzeno!

„Za svůj letošní objev považuju tohle tymiánové tonikum. Na pupínky nějak extra netrpím, ale mám smíšenou pleť, a proto mě občas nedokonalosti potrápí. Rouška dala mojí bradě zabrat a nic mi nepomáhalo. Přidala jsem do péče opět tonikum, které jsem poslední dobou flákala, a pleť se vylepšuje každý den. Používám ho na ranní čištění a večer k dočištění,“ vysvětluje redaktorka Lucie.

Foto: Archiv firmy

Zkrášlující toner Bio Thyme Garnier, 139 Kč (150 ml)Foto: Archiv firmy

5. Dvoufázová řasenka

Dvoufázové řasenky byly hit už před pár lety, ale poslední dobou nějak zapadly. Opravdu nechápeme proč. Teď si ji oblíbila redaktorka Kateřina:

„Řasy nejsou v mém případě koruna krásy, jsou slabé a nikterak výrazné. Celý život se snažím najít TU řasenku. Už vím, že není třeba platit vysoké částky, často je to naopak. Za mě top řasenka, ke které se vždy pokorně vrátím, je L’Oréal Paris False Lash Superstar. Nejdříve nanesete bílou vrstvu, ta řasy obalí, následně druhým štětečkem černou, která je krásně zvýrazní. Navíc má štěteček ten správný tvar a řasy i protáhne.“

Foto: Archiv firmy

Dvoufázová řasenka False Lash Superstar L’Oréal Paris, 226 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

6. Primer pro vyhlazenou pleť

Báze pod make-up neboli primer. Umí vyhladit vrásky, vyrovnat strukturu pleti a prodloužit trvání celého líčení. Nanáší se na vyčištěnou a nakrémovanou pokožku.

„Mám suchou a citlivou pleť a primery jí nikdy moc nevyhovovaly, i když se mi jejich efekt většinou líbí. Tenhle produkt je ale úplně jiný: vytvoří velice jemný a hlavně příjemný film, který působí zároveň trochu kluzce a zároveň trochu napudrovaně. Efekt je skvělý: ať už se primer použije samostatně, nebo pod barevný podklad, vždy obličej nenásilně zmatní, rozpije vrásky a nenápadně schová různé nedokonalosti – například mi velice intenzivně a zcela přirozeně schová vrásky na čele,“ popisuje editorka Barbora.

Foto: Archiv firmy

Báze pod make-up Hyalu Liss Matis, 969 Kč (15 ml), prodává Fann parfumerieFoto: Archiv firmy

7. Odličovací houba

Odličovací houba je eko varianta ke klasickým vatovým tamponkům a podle výrobce vydrží při denním používání až rok. Jednu takovou si oblíbila redaktorka Karin:

„Vatových odličovacích tamponků se zatím vzdát nehodlám, ale ráda je střídám s hedvábnou mořskou houbou. Z čištění pleti se díky ní stal příjemný rituál, a to hlavně v létě, kdy pokožku dokonale osvěží. A jak to funguje? Houbu necháte nasáknout pod proudem vody a jemným masírováním odstraníte z obličeje veškeré nečistoty včetně make-upu. Když jsem nalíčená výrazněji nebo mám řasenku, kápnu na houbu ještě trochu odličovacího přípravku, ale většinou se obejdu bez něj.“

Foto: Archiv firmy

Přírodní mořská houba Grass, 99 Kč, prodává ZemitoFoto: Archiv firmy

8. Růžový olej 

Multifunkční olej na tělo, obličej i vlasy okouzlil redaktorku Pavlu. Čím? „Jednak krásně voní, a přestože moc nemám ráda květinové vůně, tak tahle je nevtíravá a příjemná a hlavně vydrží celý den. Zadruhé se skvěle vstřebává a vůbec nemastí oblečení. A zatřetí je univerzální, takže je ideální na tělo, ale mohu si jím rovnou po sprše natřít i obličej.“

Foto: Archiv firmy

Multifunkční zkrášlující suchý olej na obličej, tělo a vlasy Huile Prodigieuse Florale Nuxe, 399 (50 ml)Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám