Hlavní obsah

Led, make-up a korektor: Jak dokonale zakrýt pupínek?

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Reklama

Zná to každý. Ráno vstanete a vaše čelo místo zlaté hvězdy zdobí červený pupínek. Jak ho fikaně zamaskovat tak, aby skoro zmizel? Vrstvit, vrstvit a vrstvit. Přinášíme vám podrobný návod, jak postupovat při líčení.

Článek

Někdy se stane, že i ten nejlepší korektor otravný pupínek nezakryje. Přesto je dobré se o jeho maskování pokusit. Chce to jen dodržet správný postup. Co většinou funguje, na to jsme se zeptali vizážistek Soni Šajdákové a Lindy Chudomelové.

„S pupínky se nyní potkáváte asi všichni, hlavně v okolí úst, kde nosíte roušky. Doporučuju pravidelnou péči, odličování, peeling, dopřát si masku a využívat hojivé mastičky lokálně na problematická místa. Když prevence selže a pupínek se objeví, nejlépe ho zakryjete postupným vrstvením,“ radí Soňa Šajdáková. Jak na to?

1. Ledujte proti zánětu

„Když se ráno vzbudíte s pupínkem, doporučuju ho hned zaledovat. Led zastaví – nebo alespoň zpomalí – zánětlivou reakci,“ radí vizážistka Linda Chudomelová. Pomůže také ke zmenšení otoku, který je někdy horší než začervenání. Než začnete nanášet produkty, chvilku počkejte, aby se kůže stihla prokrvit. Rozhodně se ale ráno nepokoušejte pupínek vymáčknout. Tím celou věc jenom zhoršíte a maskování bude mnohem těžší.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

První pomoc na pupínek? Led zklidní zánět a maskování pomocí kosmetiky půjde snadnějiFoto: puhhha, Shutterstock.com

2. Make-up v několika vrstvách

Pupínek a korektor je zaručená kombinace, která vede ke kýženému výsledku. Jenže někdy stačí i méně. „ Aplikujte na pleť nejdřív make-up. Pokud je potřeba, k nedokonalosti se ještě vraťte a produktu naneste víc,“ radí Soňa Šajdáková. Čiňte tak ale v tenkých vrstvách a použijte k tomu houbičku nebo štětec.

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Někdy stačí ke kamufláži i jen víc tenkých vrstev make-upuFoto: RomarioIen, Shutterstock.com

3. Korektor ve správném odstínu

Potom už vezměte na pomoc korektor, je-li to ještě nutné. „Nejlepší je nanášet ho tenkým štětečkem a jen tam, kde je potřeba, a pak poťupkat prstem, aby se rozetřel doztracena. Nejvíc produktu by mělo být přímo na pupínku,“ doporučuje Linda Chudomelová. Pozor ale na volbu odstínu! Korektor pod oči má být světlejší, ale na tváři by mohl pupínek „pěkně“ rozsvítit. Volte tedy takovou barvu, která koresponduje se zbytkem make-upu.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Korektor přichází na řadu až po make-upuFoto: Look Studio, Shutterstock.com

4. Pudr nakonec

Všechny vrstvy nakonec zafixujte pudrem. Štětečkem rozhodně nepřejíždějte sem tam, ale spíš jemně a důsledně ťupkejte na místa, která potřebují fixaci a zmatnění.

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Méně je skoro vždycky více a u pudru to platí dvojnásob!Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

5. Maskujte jen to, co je potřeba

Stejný postup doporučuje Linda Chudomelová i v případě, že vás trápí větší akné a pupínků je víc: „Chcete využít a ukázat co nejvíc krásné kůže, kterou máte. Takže naneste make-up a po něm teprve zakrývejte akné a vždycky opravdu jen ty části, které jsou potřeba. Často klientky říkají: Mám hroznou pleť, potřebuju absolutně krycí make-up a všude! Pak je ale odlíčím a zjistím, že mají třeba ostrůvek na tvářích, na čelisti a na bradě, ale na zbytku obličeje je pleť hezká.“

Těžký krycí make-up na celém obličeji vždycky působí jako maska, a když ukážete hezkou kůži, dosáhnete mnohem přirozenějšího efektu. Maskujte tedy opravdu jen místa, která to potřebují, a dejte přednost lehčí textuře make-upu. Pupínky a jiné nedokonalosti jsou normální součástí pleti. O to víc jí to nemůžete vyčítat, když musíte nosit roušky. To dalo vzniknout novému názvu: maskné. „Máme to teď všichni, nejste v tom sami!“ dodává Soňa Šajdáková na závěr.

Reklama

Související témata:

Načítám