Hlavní obsah

Partner fantazíruje o jiných mužích. Je snad gay?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Nikdy by vás ani nenapadlo, že se mu honí hlavou něco takového. Ale teď šel s pravdou ven. Máte se bát, pokud vašeho partnera vzrušuje myšlenka, že se miluje s mužem? Je rozvod na spadnutí?

Článek

Život umí překvapit. Žijete se skvělým mužem, kterého znáte od hlavy až k patě. Nebo si to aspoň myslíte. A jednoho dne za vámi přijde s tím, že neví, co si se sebou počít. Mívá totiž fantazie o sexu s jiným mužem a vzrušuje ho i představa, že se na to díváte, a dokonce kývnete na sex ve třech. Partner je zmatený a vy ještě víc. Co jste přehlédla? A máte se rozvádět? Americký psycholog a výzkumník Justin Lehmiller (40) uklidňuje, že něco takového rozhodně není neobvyklé.

Kdo sní o sexu se stejným pohlavím

Z průzkumu 4 175 Američanů, který provedl vědec pro svou knihu Tell me what you want, vzešlo, že představy o milování s osobou stejného pohlaví někdy mívá 59 procent žen a 26 procent mužů – heterosexuálů. Uvedený odborník se přitom poměrně často setkává s vyděšenými ženami, pro které je taková informace naprosto šokující.

Některé si myslí, že už se partnerovi nelíbí a je to jejich vina, další se cítí podvedené, protože mají pocit, že jim protějšek zatajil důležitý aspekt své sexuality. Přirovnávají se tak k americké herečce Fran Drescher (62) ze slavného seriálu Chůva k pohledání: když se 21 letech poprvé vdávala, vůbec netušila, že je její nastávající gay, a dozvěděla se to až několik let po svatbě. Může to být i váš případ?

Foto: Profimedia.cz

Když si Petera Marca Jakobsona (62) Fran Drechser brala, nenušila, že je gayFoto: Profimedia.cz

Je partner homosexuál?

Obvykle se podobné fantazie objevují jako zpestření stávajícího vztahu. Většina mužů je vlastně ani nechce uskutečnit, jen je baví prozkoumávat, kam je jejich mysl zavede. Pohrávají si s myšlenkou, zda by byli schopni si sex s dalším penisem „na place“ užít, a sami v sobě hledají odpovědi. Podle Justina Lehmillera je v takových případech vhodné jim pomoci se s tím vyrovnat.

Promluvte si o tom, co partner skutečně cítí a vnímá, nabídněte mu, že se s ním podíváte na nějaký pornofilm s touto tematikou, a pokuste se odhalit, do jaké míry se jedná o pouhý fantazijní zážitek vyvolaný zvědavostí či třeba nudou v milostném životě. Hlavně z toho nedělejte drama na pokračování. Ostatně, svěřil se vám s něčím tak intimním, tak to nepokazte nepřiměřeně odtažitou reakcí.

Něco zakázaného a hlavně nového

Třeba zanedlouho společně přijdete na to, že by partner další penis v posteli nesnesl. Tak co ho vlastně vzrušuje? Jakási zhýralost či zakázanost, která se dá do ložnice přenést i jiným způsobem? Pojměte to jako partnerskou výzvu! Jako další možnost se jeví skutečná přitažlivost vašeho muže k osobám stejného pohlaví, s níž se svěřil až teď. A tady už nastávají komplikace.

Může být řešením švédská trojka?

Záleží na nastavení vás obou, zda to chcete či nechcete akceptovat, tolerovat, nebo dokonce i v rámci nějakých mezí podporovat, jako v případě švédské trojky. Britská sexpertka Tracey Cox varuje, že skutečný život se od fantazie radikálně liší. Pro zamilované je většinou velmi těžké pozorovat partnera, jak souloží s někým jiným, a negativní emoce tělesnou rozkoš notně redukují.

Podle odbornice si téměř všichni lidé hlídají své teritorium, tedy i milence, a proto se jim nelíbí, když do jejich území někdo zasahuje. Nezřídka na povrch vyvěrá žárlivost. Proto si dejte pozor. Jak už samo liché číslo napovídá, tři lidé se někdy v posteli nemohou spravedlivě rozdělit. Mezi dvěma přeskočí jiskra a třetí to vycítí... Nevíte-li, jak se se situací ohledně milencových fantazií co nejlépe vyrovnat, obraťte se na terapeuta.

Reklama

Načítám