Hlavní obsah

Sex a prsa. Odhalte, jak moc máte vnímavé dvorce!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Erotická stimulace prsů je obvykle zdrojem velmi příjemných pocitů, přičemž centrem zájmu milenců často bývají dva jejich hroty. S trochou nadsázky se dá říct, že právě okolo bradavek se točí celý svět, což dvorce trochu mrzí. Přitom i ony mohou přinést hodně potěšení.

Článek

Vzrušení je zcela individuální – každý ho vnímá odlišně nebo na jiném místě. Při dráždění typických oblastí, jako je třeba klitoris nebo prsní bradavky, však ke vzrušení dojde skoro vždy. V obou případech se totiž jedná o klasické ženské erotogenní zóny. Co se děje s ňadry při sexuální stimulaci?

Je prsní dvorec citlivý?

Jako první se objevuje erekce bradavek, která většinu populace zajímá asi nejvíc. Při laskání hrudníku se toho však odehrává mnohem víc. Prsa se zvětší, dvorce zduří. To pokračuje i při orgasmu a poté bradavky ochabnou a dvorce se vrátí k normálu.

V různých příručkách a tahácích pro milence jsou k mání rady, jak s bradavkami zacházet. Proč se taková pozornost nevěnuje i kruhové oblasti okolo bradavky, které se v anatomii říká areola? Mnozí si myslí, že stimulace dvorců ženám vůbec nic nepřináší. Je to skutečně pravda? Katedra neurověd na Univerzitě La Sapienza v Římě má na věc jiný názor. Tamní vědci do své studie zahrnuli 150 žen: každé byl zaznamenán objem prsou, přičemž výzkumníci s pomocí senzorických zařízení prověřili, jak bradavka a dvorec reagují na tlak a stimulaci zvenčí. Už jste někdy zažily bradavkové vyvrcholení?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Ňadra patří mezi klasické erotogenní zónyFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Větší ňadra, méně vzrušení

A na co výzkumníci přišli? Bylo zjištěno, že bradavka je citlivější než areola a že existuje souvislost mezi velikostí prsou a tím, jak si užívají hýčkání. Větší ňadra jsou až o 24 procent méně citlivá než ta menší, neboť nerv, který přenáší pocity z bradavky, je napjatý. V této souvislosti se ukázalo, že méně obdařenější dámy, které nosí podprsenku velikosti A, mají z nějakého důvodu oproti svým kolegyním (košíčky B, C, D a E) dokonce vnímavější i prsní dvorec. Celkově jsou jejich ňadra 9,55krát citlivější. Záleží však i na velikosti dvorců. Obecně platí, že ty větší mají víc nervových zakončení, jsou tudíž lačnější, u malých dvorců je tomu naopak. Víte, že muži, kteří milují velká prsa, nesnášejí ženy?

Kde je bod největšího vzrušení

Z toho jistě mají radost i vědci z univerzity ve Vídni, kteří již v minulosti pečlivým bádáním zjistili, že nejcitlivější část dvorce se nachází mezi dvanáctou a druhou hodinou. Tak skloňte hlavu, podívejte na svá dvojčata a pověste si na ně pomyslný ciferník – za dvanáctou hodinu považujte bod nejblíž bradě.

A pak vyzkoušejte, jak zmíněná oblast reaguje na šimrání, hlazení či poklepávání prsty. Samozřejmě můžete zaúkolovat i partnera a jeho jazyk. Určitě bude rád, když se zúčastní experimentu také s kostkou ledu nebo hřejivým lubrikačním gelem, který zvyšuje prokrvení a citlivost vaginy, penisu, klitorisu, bradavek a samozřejmě i jejich okolí. Vyzkoušejte 5 nejlepších pozic pro stimulaci ňader!

Je to jenom na vás

Je stimulace příjemná? Výborně, využijte to v rámci předehry. Pokud však váš dvorec nepatří mezi ty nejcitlivější, nedělejte si s tím starosti. Celkové sexuální uspokojení to nijak neovlivní. A neděste se, když „koláčky“ změní barvu. To se stává hlavně v těhotenství, během něhož dvorce tmavnou. Co se týče bradavky, ta po porodu může znovu zesvětlit, anebo zůstat tmavá. Obojí je normální. Stejně jako to, že jeden prs (a bradavka či dvorec) je citlivější než druhý. A o tom lidská sexualita je. Zkoušejte, objevujte, bavte se. Vaše ňadra jsou fascinující, stejně jako zbytek těla. Znáte ho dokonale?

Načítám