Hlavní obsah

Jak se v posteli přihlásit o to, po čem skutečně toužíte?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Toužíte po tom, aby vás stiskl jinak, jinde, déle, méně, více... Taky by se hodilo, kdyby před vaším klínem aspoň někdy dal přednost ňadrům. Jak mu to všechno říct? Víme, jak se zbavíte úzkosti i studu a zároveň tím zlepšíte svůj milostný život.

Článek

Kdyby muži uměli číst myšlenky, nikdo by nikdy nemusel psát žádnou sexuální příručku a neradil by jim, kam sáhnout a jak při sexu postupovat. Pánové nejsou telepati a potřebují popostrčit, ovšem tak, aby neutrpělo jejich křehké ego plné dominantního a soutěživého hormonu testosteronu. Takže jestli chcete v posteli zkusit něco, co v ní ještě nebylo, nebo máte v plánu nahradit nudné a staré techniky něčím lepším, držte se osvědčených a účinných manuálů.

Jak získat sebevědomí v posteli

Jeden postup nabízí australská psycholožka a sexuoložka Vivienne Cass ve své publikaci Opojný orgasmus. Jak milenci předhodit, že máte chuť na dvojitou penetraci, roubík, párový vibrátor, sex ve třech nebo anál? Nejprve si s pomocí několika výroků dodejte trochu sebevědomí a věci se tak stanou méně stresující.

5 kouzelných vět, které posílí vaše já

Následující věty opakujte nahlas a co možná nejčastěji. Den po dni, týden, dva týdny, ráno a ideálně i večer. Jedná se o prostý a zároveň účinný tip, jak se stát méně stydlivou a odvážnější a začít pozitivně přijímat svoje sexuální potřeby.

  1. Mám právo vyjádřit své sexuální potřeby.
  2. Vzrušení a dosažení orgasmu způsoby, které mi jsou sympatické, jsou součástí mé osobnosti.
  3. Je pro mě důležité, abych při sexu byla sama sebou. Zasloužím si to.
  4. Mé sexuální potřeby jsou stejně důležité jako sexuální potřeby ostatních.
  5. To, že chci změnu, neznamená, že jsem sobecká.

„Pokud vám to z nějakého důvodu činí potíže, zkuste zjistit proč. Ani tak si je ale nepřestávejte opakovat. Může vám to připadat divné, protože nejste na podobné věty zvyklé. Nenechte se však vyvést z míry. Denně něco takového určitě neslýcháte a zmíněným formulacím je třeba přivyknout,“ popisuje odbornice s tím, že nepotrvá dlouho a věty se vám zaryjí pod kůži. Nebude vám dělat potíže je slyšet ani přijmout.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Milování bez zábran a podle vašich přání? Získejte sexuální sebevědomí a pak to půjde (skoro) samoFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Vyčkejte na správnou chvíli

Poté co získáte víc sebevědomí, přišel čas na změnu. Opravdu není vhodné vytahovat svoje sexuální tužby ve chvíli, kdy partner přišel o práci, měl špatný den nebo je mu špatně od žaludku. V určitých momentech nemusí mít náladu vaše návrhy poslouchat anebo ho mohou zranit. Proto dbejte na správné načasování. Optimální podmínky pro lechtivou konverzaci si můžete zajistit předem: kupříkladu pozvat partnera na intimní večeři, kdy se jeden druhému díváte do očí. V duchu si zopakujte výše uvedené kouzelné formulace. Posílí vás.

Nabídka, která se neodmítá

„Až zase budeme sami, chtěla bych ti udělat radost. Vyber si, co vyzkoušíme. Bičík, tanec na klíně nebo nějakou erotickou pomůcku?“ Partnerovi nechte čas na rozmyšlenou a dejte mu volnou ruku v rozhodování. Získá tak dojem, že má situaci plně pod kontrolou. Do své příští nabídky zařaďte další plány a techniky, po kterých toužíte. Je to tak snadné! (Většinu milenec neodmítne, minimálně o návrzích bude přemýšlet, což je účel.) A jestli vás podobné tanečky okolo horké kaše moc neberou? Máte pocit, že partner snese přímé sdělení? Výborně, nádech, výdech, s nově získaným sexuálním sebevědomím vám to půjde samo.

Kdy radši držet jazyk na zuby?

Máte dojem, že jste na rozhovor vnitřně připravené? Zvažte, jak to provedete. „Je docela sexy svěřit se mu v posteli, během vzájemných dotyků a objímání. Třeba mu rovnou ukážete nebo pošeptáte, co byste rády. Nikdy to však nedělejte přímo při sexu, ale před ním. V zajetí opojení by vás nemusel vnímat a taky určitě nechcete, aby se urazil, že právě teď a tady dělá něco špatně,“ uzavírá Vivienne Cass. Tak co, přijde vám to jako věda?

Reklama

Načítám