Hlavní obsah

Milování na začátku vztahu. Tohle zabere

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Nový přítel, randění, láska a také sex. První milování na začátku vztahu bývá trochu ostýchavé a plné obav, abyste něco nepokazili. Co v posteli určitě zabere? Co vám zaručí, že o vás vaše nová láska neztratí zájem?

Článek

Seznamování, randění, zamilovanost a první sexuální sbližování. To vše je krásné, ale také poněkud stresující. Jak počáteční milování nepokazit? Jak si zajistit jeho či její trvalý zájem a touhu po dalším milostném dovádění? Tohle radí britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox.

Jděte na to pomalu

Všichni známe příběhy, kdy se první rande zvrhlo v sexy jízdu a nakonec to skončilo láskou a svatbou. Nicméně větší sázka na jistotu je nespěchat – o tom jsou odborníci přesvědčeni. „Pro většinu lidí je totiž počáteční sex tak trochu výzva,“ říká v britském magazínu Daily Mail Tracey Cox.

Překonat stud, uvolnit se, popustit uzdu vášním... To po první či druhé schůzce nedokáže každý. Vlastně to zvládne spíš málokdo. Proto je většinou lepší, když si dopřejete čas se seznámit a trochu se oťukat. „Proč neukončit první rande nesmělým polibkem, který vás oba uvrhne do sexy nejistoty typu ‚líbím se mu tak moc jako on mně’?“ radí Tracey Cox.

Podle ní je pozvolný začátek, kdy se od první pusy pomalu přesouváte s další a další schůzkou k vášnivějším polibkům a různým typům milostné předehry, v mnoha směrech výhodný. „Zaprvé to podporuje touhu,“ tvrdí. Když něco nedostanete hned, o to víc to chcete. A zadruhé je tohle období „před“ možnost, jak zjistit, co se komu líbí a nelíbí. A až dojde na sex, budete už vědět, co dělat a nedělat.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Nespěchejte, užívejte si přítomnosti toho druhého a pozorujte, co se mu líbí a nelíbíFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Obdivujte tělo protějšku

I když máte zdravé sebevědomí a víte, že vypadáte dobře, stejně je první sex plný alespoň mírných obav, co ten druhý řekne, až vás uvidí nahé. A slyšet, že se mu líbíte, že vypadáte úžasně a že vaše tělo miluje, to mu pomůže strach odbourat. Tak mu (či jí) to řekněte! Dejte najevo, že vám připadá sexy. Čím lépe se před sebou budete cítit nazí, tím bude vaše milování hezčí. Uvolněnější, spontánnější, bez stresu.

Dejte najevo, že se vám to líbí

Když už jste se dopracovali až k sexu, není třeba hrát hry. Být v posteli za ledovou královnu, aby si o sobě moc nemyslel, nebo naopak předvádět, jak umíráte rozkoší pod náporem jeho doteků? Zbytečné. „Najděte v sobě odvahu být upřímní,“ radí Tracey Cox.

Je-li vám sex příjemný, dejte to najevo. Nemusíte křičet, až budou praskat skla v oknech, ale spokojené vzdechy protějšku určitě udělají radost. A pokud to není ono? Buďte tolerantní a nenápadně ho naveďte správným směrem. Jednoduše spolu v posteli pomocí pohybů, doteků, vzdechů i slov komunikujte. A jestliže jste opravdu nadšení? „Klidně partnerovi řekněte, že je ten nejlepší milenec pod sluncem. Po téhle větě si bude chtít sex s vámi určitě zopakovat,“ radí Tracey Cox.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Sblížení si užijte a raději nehrajte žádné hryFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Mějte svou postelovou specialitu

„Zkuste zapátrat ve své sexuální minulosti a najít věc, kterou ocenili všichni vaši předešlí partneři,“ vysvětluje Tracey Cox. Může to být sexy způsob odhození svršků, milostná poloha, nějaký konkrétní dotyk či slova, jednoduše takový váš postelový podpis. „Pokud s některým ze svých ex vycházíte opravdu dobře, můžete se ho zeptat, co se mu s vámi při sexu nejvíc líbilo,“ radí odbornice. Protože když své nové lásce tuhle specialitku předvedete, je vysoce pravděpodobné, že bude toužit po zopakování.

Už je čas vyspat se s novou známosti? Kdy je na sex moc brzy a kdy už moc pozdě?

Reklama

Související témata:

Načítám