Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Mám říct kamarádce, že ji muž podvádí?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otázka, jestli kamarádce prásknout, že jste jejího nastávajícího viděla s jinou, má váhu dotazu být, či nebýt. Neřeknu jí to, třeba to nic neznamená. Řeknu jí to, ať ví, co je to za chlapa. Obě varianty mají své velké plus a ještě větší minus. Co poradí čtenářce Janě náš lehce šovinistický poradce?

Článek

Čtenářka Jana (34) poslala na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz svůj příběh a požádala o radu.

„Pane Hausmanne, viděla jsem něco strašného, a nevím, co s tím. V polovině června mám svědčit mé nejlepší kamarádce na svatbě, ale minulý týden jsem viděla jejího nastávajícího s jinou ženou. Vím to jistě, když jsem totiž zahlédla jeho, jak vystupuje z auta, tak jsem mu chtěla zamávat a pozdravit ho, ale neudělala jsem to, protože nebyl sám. Z jeho auta vystoupila nějaká žena a věřte mi, opravdu vášnivě se začali líbat, to nebyla žádná pusa na tvář. Fakt nejsem ráda, že jsem to viděla, protože opravdu nevím, co s tím mám teď dělat. Mám to mé nejlepší kamarádce říct a zkazit jí svatbu? Nebo ne? Ale jak s tím budu moct žít, když o tom vím? Všude ve filmech vidíte tu scénu „promluvte nyní, nebo pomlčte navždy“. Pořád si říkám, chtěla bych to vědět já o svém partnerovi, kdyby něco podobného moje kamarádky věděly? Asi spíš jo, ale vážně nevím. Jsem z toho úplně šílená, nemyslím od té doby na nic jiného. Děkuji vám moc za radu, Jana.“

Vážená slečno

v zájmu vaší kamarádky by možná bylo, kdybyste jí to řekla. Ve vašem zájmu (kupodivu se oba zájmy rozcházejí) to ale není, a to ani kdybyste viděla víc než pouhou líbačku u auta. Obecně totiž platí, že se člověk nemá míchat do cizích vztahů. I když to dělá v nejlepším úmyslu, většinou se to nakonec obrátí proti němu.

Představte si, že vaše kamarádka na základě vaší informace svatbu odvolá. Její potenciální manžel (a ti se dnes shánějí zatraceně těžce!) jí pak v slzách vysvětlí, že prostě tímto způsobem za sebou před svatbou pálil mosty, protože byl rozhodnut být své manželce věrný. Ať už je to pravda nebo ne, kamarádka ho opustí a vám pak jednou vyčte, že kvůli vám přišla o milujícího a věrného manžela. Vím, i vy máte svou pravdu spočívající v nutnosti ochránit svou kamarádku před neštěstím. Ale i tyhle snahy zachraňovat někoho, kdo – jak se později může ukázat – o to vůbec nestál, se mnohdy zvrtávají proti zachránci. Ke všemu je dobře známo, že muži jsou v podstatě genetičtí nevěrníci a nikde není psáno, že i kdyby tento vykazoval nevěrnické prvky, ten příští nebude ještě horší. Možná někde žije tygr, který nekouše, ale je to pak ještě vůbec tygr?

Kdyby tedy mužská nevěra byla něco výjimečného a všude čekaly zástupy věrných a ženitby chtivých mužů, bylo by jednoznačně namístě, abyste kamarádce toho jejího „napráskala“, přestože jste ho in flagranti nenachytala. Ovšem s kartami, které Bůh rozdal lidem, rozmlouvat někomu svatbu kvůli tomu, že chlap byl viděn, jak se líbá s jinou (no dobře, tak vášnivě, když to na dálku poznáte), znamená dost velký hazard ve hře s Osudem. Navíc je tu spousta dalších nevyjasněných okolností, za všechny uveďme: Proč by se nějaká žena vášnivě líbala s chlapem, který si za týden bere jinou?

Sečteno a podtrženo – možná negativa z udání „provinilce“ převažují nad možnými pozitivy, takže být vámi, raději bych šel vyšeptat tajemství do vrb.    

Reklama

Související témata:

Načítám