Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: S cizími si píše žhavé sms, ale se mnou nic nového zkoušet nechce

Foto: REDPIXEL.PL, Shutterstock.com

Foto: REDPIXEL.PL, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řeší se to pořád dokola, a ještě nějakou dobu bude, protože zatím nikdo nezná odpověď. Je virtuální nevěra opravdová nevěra? To je ale jen část problému, který tazatelka Andrea řeší. Na mobilu s cizími je její muž za bejka, ale doma v posteli spíš za tuleně. Proč odmítá zkusit vášnivější sex se svou zákonitou, kdežto s cizími to rozjíždí ve stylu sado-maso?

Článek

Čtenářka Andrea nám poslala na jaktovidichlap@firma.seznam.cz svůj dotaz:

Dobrý den pane Hausmanne, je mi 27 a s manželem, kterému je 42, jsme již 4 roky. V hlavě mi běží jeden velký otazník. Několikrát jsem přišla na to, že si muž posílá s ženami erotické zprávy včetně fotek a videí. Měli jsme kvůli tomu několik výstupů, ale teď už jsem to nechala být, protože to zřejmě nemá smysl řešit, pokud nemám v plánu se rozcházet. Jelikož máme dceru, tak to opravdu nemám.

Když jsem do některé z konverzací nahlédla, nestačila jsem se divit, co vše by manžel chtěl dělat. Když máme sex spolu, tak ho na žádné novinky a hrátky člověk zrovna nenaláká. Když chci, aby byl tvrdší, většinou z toho taky nic není. Pak se ale dočtu úplný opak, jak by někoho rád plácal a podobně. Proč reálně je s ním sex skoro až nudný a stereotypní, ale přitom jsou jeho fantazie podle všeho jiné? Je tak odvážný právě jen ve světě zpráv?

Ráda bych, kdyby sex byl alespoň trošku takový, jako si píše ve zprávách s jinými, ale opak je pravdou. Nakonec by ty ženy snad byly zklamané. Jaký má tedy tohle všechno smysl? Děkuji Vám za názor. Andrea

Vážená paní Andreo, ve vašem podání je několik samostatných aspektů, tak popořadě.

1. Nedovedu si představit, že by si žena dlouhodobě vyměňovala erotická videa s někým, s kým není ve vztahu. Řekl bych tedy, že jsou to všechno profesionálky. Z toho plyne pozitivum, že váš vztah není rozvracen externími zájemkyněmi o trvalé partnerství s vaším manželem, ale i negativum, že to stojí rodinnou kasu prachy. Nevěřím, že by to ony dámy dělaly z lásky k věci v rámci šíření osvěty.

2. Svět fantazií nemívá s realitou mnoho společného. Kdysi jsem přeložil knihu Má tajná zahrada o ženských fantaziích. Mnohé si ve snu představovaly, že jsou znásilňovány (samozřejmě hezkým a hodným), a to dokonce na veřejnosti, v jednom případě na ploše zaplněného stadionu. Ve skutečnosti by dobrovolně něco takového nikdy nepodstoupily, ba ani si to nepřály. Můžete namítnout, že mnohé fantazie nemá člověk odvahu zorganizovat a prožít (často je v nich spousta rizika), ale doma s manželkou muži přece nic nehrozí. Jenomže ty profesionálky mu u toho zahrají takové divadlo (a on tomu věří!), jaké nesvedete nebo by vám bylo trapné sehrát. Tak si jde své fantazie prožít raději tam.

3. Pravdy trochu je na starém šprochu: „Cizí je lepší, i kdyby byla horší“. Nedivím se, že ženy popouzí. Tuto „moudrost“ rádi od půllitrů vykřikují pseudo-donchuanové, kteří sami nemají na to vyrazit na seznamovací trh a zakusit obtíže s realizací své honosné proklamace. Nicméně v každém chlapovi trocha toho donchuana vězí a každý se s tím vypořádává po svém. Virtuální způsob, jakým to dělá váš manžel, není zdaleka ten nejtragičtější. Navíc on mohl být do svých erotických prohlášení profesionálkami vmanévrován. Tak si to představte, jak to asi chodí. On někam zavolá nebo napíše, nějak si ho zkásnou o prachy, pak se ho jakási „nadržená“ dotáže (písemně nebo nějak přes video – jsem počítačový analfabet), jak to má rád, a on, aby konverzace vůbec mohla pokračovat, musí něco napsat nebo plácnout. No, a co tak asi má hned tak nahonem říci… Možná si užívá jen toho, že je s cizí, a obsah komunikace, kterou vy tak důkladně analyzujete, je mu ukradený.

4. Nahlížet do cizího mobilu nebo mailu je stejné jako roztrhnout obálku a přečíst cizí dopis.     

Načítám