Hlavní obsah

Jak vám zdravý sexuální život může vydělat víc peněz?

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý život sníte o vlastním domě, cestě kolem světa či zkrácené pracovní době. Nic z toho si však nemůžete dovolit, protože chtě nechtě musíte vydělávat, a to hlavně na složenky. Přemýšlíte, jak se svým přáním přiblížit a jak to souvisí se sexem?

Článek

Zřejmě by vás ani nenapadlo, že existuje souvislost mezi častějším sexem a lepším finančním zázemím, respektive vyšším příjmem. Na to poukázala studie vědců z britské Anglia Ruskin University.

Počáteční hypotéza výzkumníků byla, že lékařské, psychologické a fyzické pozitivní účinky sexuální aktivity by mohly ovlivnit také mzdové faktory. Domněnka se přitom ukázala jako správná. Podle výsledků této studie mají zaměstnanci, kteří se milují víc než čtyřikrát týdně, významně vyšší mzdy. Tedy aspoň v porovnání s těmi, jež mají sexu méně. Jak je něco takového možné?

Maslowova pyramida potřeb

Profesor Nick Drydakis, který za touto studií stojí, vycházel z tzv. Maslowovy pyramidy lidských potřeb, kterou definoval americký psycholog Abraham Harold Maslow v roce 1943. Udává, že člověk má 5 základních potřeb:

  1. Fyziologickou potřebu
  2. Potřebu lásky, přijetí a sounáležitosti
  3. Potřebu úcty a uznání
  4. Potřebu bezpečí a jistoty
  5. Potřebu seberealizace

Když jsou tyto základní požadavky naplněny, bývají lidé více motivováni k pracovním výkonům, tím pádem se jim zvyšují výdělky, vedou šťastnější a naplněnější život a prospívají ve společnosti.

I když existuje mnoho způsobů, jak splnit Maslowovy potřeby, zdravý sexuální život (nebo šťastný vztah) vyplňuje jejich podstatnou část. Důvěra v sebe sama a vysoká sebeúcta jsou přímo spojeny s aktivním sexuálním životem. Pokud se k tomu navíc přičte i lepší finanční stabilita, utečete hrobníkovi z lopaty!

Foto: Yuriy Maksymiv, Shutterstock.com

Mezi častým a kvalitním sexem je přímá úměra k vaší finanční situaci: čím víc, tím vícFoto: Yuriy Maksymiv, Shutterstock.com

Finanční problémy ničí vztahy

Již v minulosti se prokázalo, že páry, které mají problémy s financemi, potýkají se i častěji s konflikty vztahovými. Potíže s rozpočtem mohou podle Institutu pro výzkum finanční rozvodovosti až za 22 % rozpadů všech partnerství! Přitom vám stav konta může vylepšit prostě jen víc uspokojivého sexu.

Pokud na něj nemáte čas, zbavte se romantické představy spontánního milování a milostné schůzky začněte plánovat, tedy zapisovat do kalendáře.

Vybírejte dny, během kterých nemáte tolik povinností. Pochopitelně, že je třeba počítat i s tím, že vy si oblečete sexy prádlo, ale partner i přes vaši veškerou snahu na sex nebude mít náladu.

Nehroťte to, pusťte si film, napusťte vanu, připravte malé pohoštění. To správné naladění se třeba dostaví později. A když ne, užívejte si pouhé partnerovy přítomnosti. Ze začátku vám možná takový postup přijde moc nalinkovaný, ale později si zvyknete a přijdete na to, že plánování milostných setkání je pro vztah skutečně přínosem (udržovací sex zachraňuje manželství).

Sex je třeba plánovat

Americká univerzita Chapman vyzpovídala téměř 40 000 ženatých a vdaných lidí, kteří se svým partnerem žijí víc než tři roky. Výzkumníci je požádali, aby prozradili svoje ověřené tipy na sexuální štěstí.

K nejčastěji uváděným doporučením patřilo plánování sexu a zapisování si dne D do kalendáře. Jen by to nemělo vyznít jako povinnost. Okénko v sobotu v osm hodin večer berte jako prostor pro dva, to znamená, že žádané jsou všelijaké přípravy a hry, jako například smyslné masáže zadku, které zbavují napětí. Zbytek nechte na situaci, ať si plánovaný sex nezprotivíte. Cílem je totiž i emoční spojení, nikoli jen to fyzické! Tak buďte spolu a bohatněte…

Načítám