Hlavní obsah

Myslíte, že všichni mají lepší sex? Omyl!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Myslíte, že vám to v ložnici trochu hapruje? Že každý si užívá víc než vy? Nejspíš se mýlíte! Tohle je sedm postelových problémů, které vás trápit nemusí. Má je kdekdo!

Článek

Myslíte si, že váš sexuální život za moc nestojí, že všichni si milostných hrátek užívají častěji a vášnivěji než vy? Je to normální, ale realitu to většinou vůbec neodráží. Pravda je podle britské expertky na vztahy a sex Tracey Cox taková, že řada postelových problémů vlastně žádnými problémy nejsou, a že váš sexuální život je vlastně zcela srovnatelný se životy jiných lidí.

Udělejte si takovou rychlou kontrolu. Tohle je 7 věcí, které jsou zcela normální!

1. I když máte partnera, užíváte si solo sex

Pokud masturbací zcela nenahradíte sex s partnerem, je to vlastně plus. Neznamená to totiž, že je s vaším partnerským sexem něco v nepořádku, že ho je málo nebo že není dost dobrý. „Znamená to, že občas prostě máte chuť na sex, i když zrovna váš partner není doma nebo se mu do milostných hrátek z různých důvodů nechce,“ vysvětluje Tracey Cox.

Solo sex je jednostranný, často založený na nejrůznějších fantaziích, a hlavně je to vyřízené za pár minut. Je to snadný způsob, jak si zpestřit nudný den, uvolnit se a odreagovat se. Navíc to přináší i výhody pro váš partnerský sex. „Nejrůznější studie potvrzují, že lidé, kteří se pravidelně věnují masturbaci, mají vyšší libido, tedy více chuti na sex, a obecně si sex víc užívají,“ tvrdí Tracey Cox.

Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Masturbací podporujete svoje libido, aby nezakrněloFoto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

2. Nemáte sex dostatečně často

Každý pár má období, kdy má sexu spoustu, i období, kdy ho je méně. Pokud je vám dvacet, jste s přítelem půl roku, a přesto máte sex jednou za měsíc, může to být problém. Pokud jste spolu ale už pár let, máte dvě děti, uprostřed pandemie koronaviru řešíte finanční problémy a tchyně s vámi bydlí v domě, je v podstatě zázrak, že na intimnosti máte vůbec nějakou chuť. Je prostě normální, že frekvence sexu není stabilní a mění se.

Kolik sexu je tedy tak akorát? Je to individuální. „Pokud oba v páru máte nižší libido, sex jednou měsíčně je úplně v pořádku. Pokud ho máte vyšší, milujete se třeba denně. Stačí zjistit, co je váš normál, co vyhovuje vám dvěma,“ tvrdí Tracey Cox.

3. Při sexu s partnerem sníte o někom jiném

Podle jedné studie se tohohle dopouští až 80 procent lidí. I když svůj protějšek opravdu milujete, neznamená to, že vás už nikdy nikdo jiný nebude fyzicky přitahovat. Je to přirozená lidská vlastnost, že nás nové věci okouzlují. „A asi se shodneme, že dopustit se nevěry jen ve své hlavě je mnohem lepší a citlivější než se jí dopustit doopravdy,“ dodává Tracey Cox.

Je tu ale jedno riziko. Pokud sníte o někom, kdo je skutečný a dostupný i v běžném životě, a děláte to v podstatě pořád, mohou vést fantazie spíš k tomu, že neodoláte a dopustíte se nevěry doopravdy.

4. Při souloži nedosahujete orgasmu

Drtivá většina žen potřebuje k dosažení orgasmu nejen klasickou soulož, ale i stimulaci klitorisu. Tak to je a potvrzuje to kdejaká statistika. „Není to chyba vašeho partnera, velikosti jeho penisu, techniky, není to ani vaše chyba. Tak jsou prostě naše těla utvořená, tak fungují,“ říká Tracey Cox.

5. Ne vždy se cítíte žádoucí

Kolikrát si musíte přečíst nějaké přiznání známé celebrity, která je obecně považována za vysoce atraktivní a sexy, že i ona má někdy dny, kdy si připadá ošklivá, tlustá, nehezká. Ani vaše sebevědomí prostě není každý den stejné – jeden den si připadáte hezké, přitažlivé, sexy, a druhý den vůbec. Ovlivňují to hormony, to, v jaké fázi ženského cyklu se nacházíte, na náladě, kterou máte, na tom, jak jste se vyspaly, co jste snědly a podobně.

Pokud si ale připadáte ošklivé pořád, je to problém a měly byste zapracovat na svém sebevědomí.

Foto: Tatyana Dzemileva, Shutterstock.com

Nejsme každý den zrovna královny krásy. No a coFoto: Tatyana Dzemileva, Shutterstock.com

6. Sex není pořád vášnivý a divoký

Sex nám toho nabízí mnohem víc než jen fyzické uspokojení – je to láska, zábava, a také (a to především) emoční propojení s partnerem.

A platí to hlavně pro dlouhodobé vztahy. Tam není divoký, vášnivý sex plný chtíče normou, ale spíš výjimkou. V takovém vztahu je sex často způsob vyjádření lásky, sounáležitosti, ale také zábava, uvolnění a prohloubení intimity.

7. Každému z vás se líbí něco jiného

Nemáte stejné chutě? Už jen fakt, že tohle víte, znamená, že jste k sobě upřímní. Mnohem horší by bylo, kdybyste měli o sexu každý jiné představy, ale nedokázali o tom spolu mluvit.

Když si to totiž umíte říct, máte velkou šanci najít určitý kompromis. Pokud on miluje rychlý a tvrdý sex, kdežto vy pomalý a něžný, můžete se dohodnout, že jednou to bude podle něj, podruhé podle vás. Když si to ale neřeknete, minimálně jeden z vás bude opravdu strádat.

Jak často máte sex nebo jaké praktiky provozujete je jen vaše intimní věc a každému vyhovuje něco jiného. Tohle je ale jediná věc, která nesmí ze sexu zmizet nikdy a nikomu! 

Reklama

Související témata:

Načítám