Hlavní obsah

Jarní detox pro vaše vlasy: Zkuste peeling

Foto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Foto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste svému tělu a pleti dopřáli jarní detox? Pak byste neměli zapomínat ani na vlasy. I pokožka a porost hlavy si zaslouží pořádný restart – a získají ho díky peelingu. Poradíme, jak na to!

Článek

Dopřáváte si na jaře očistné rituály včetně peelingu obličeje i těla? Pak se zaměřte rovněž na peeling pokožky hlavy a vlasů a udělejte si z něj pravidelný rituál. Kštici dodá ztracený lesk, objem i vitalitu, takže si už nebudete muset mýt hlavu každý den.

Odstraní lupy, mastnotu i prach

Jemný peeling zbaví hlavu prachu, nečistot a mastnoty. Důkladně prokrví kůži a odstraní jak zbytky stylingových produktů, tak odumřelé buňky včetně případných lupů. To všechno umožní pokožce lépe dýchat, a tím pádem vám porostou i zdravější vlasy, které se nebudou tolik mastit.

Peelingu se nemusíte obávat, ani když máte nabarvenou kštici – většina produktů je určená na všechny typy vlasů a některé obsahují i hydratační složky, které podpoří intenzitu barvy. Jediné, čemu se raději vyhněte, je použití peelingu v den barvení a pár dní poté.

Jak používat vlasový peeling

A jak často vlasový peeling nanášet? Stačí jednou, podle potřeby i dvakrát, týdně. U většiny přípravků se doporučuje peeling použít před nanesením šamponu. Proto nejprve do vlhkých vlasů přidejte dávku peelingu, pokožku hlavy masírujte několik minut a pak promněte vlasy až ke konečkům. Peeling následně pečlivě vymyjte a nakonec použijte šampon i kondicionér. U různých přípravků se postup může drobně lišit, takže se držte instrukcí na obalech. (Umíte si správně umýt vlasy?)

Během masáže se vyplaví všechny nečistoty a získáte čistou prokrvenou pokožku, která je ideálním prostředím pro růst zdravých a krásných vlasů. Pokud máte sklony k tvorbě lupů, zaměřte se na speciální peelingové produkty, které drobné šupinky pomohou odstranit. Najdete je v prodejnách kosmetiky i v lékárnách. A jaké jsou naše tipy na vlasové peelingy?

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Peeling reNeu Scalp Therapy značky Neuma odstraňuje toxické nánosy a odumřelé kožní buňky pomocí prášku z bambusových stonků. Rostlinné výtažky a esenciální oleje zintenzivní odstín vlasů. 100 ml stojí 675 Kč. Peeling Kérastase Chronologiste obsahuje meruňková semena, která mají jemný exfoliační účinek. 200 ml koupíte za 672 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Detoxikační scrub Anti-pollution značky Yves Rocher obsahuje přírodní sůl, exfoliační rostlinné složky a vyživující bázi. Zrnka soli se při kontaktu s vodou rozpustí a ochrání i barvené vlasy. 150 ml vyjde na 189 Kč. Scrub Oblepikha Siberica (prodává e-shop Naturasiberica) obsahuje olej rakytníku altajského. Přispívá k tvorbě keratinu, který vlasům dodává pevnost a lesk. 200 ml stojí 159 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mátový peeling na vlasovou pokožku značky Sephora obsahuje mořskou sůl a zastoupí i šampon. 100 g zakoupíte za 250 Kč. Peeling značky Matrix Biolage (prodává e-shop Pro-vlasy) má v sobě pro změnu čisticí krystaly cukru. Maxibalení o obsahu 520 ml vyjde na 479 KčFoto: Archiv firem

Znáte sedm nejhorších věcí, které si Češky dělají s vlasy? Když to opravdu přeženete, možná vám nezbude než se ostříhat dohola. Které herečky si vzaly vlasy strojkem?

Reklama

Načítám