Hlavní obsah

Je větší než Bílý dům, má 49 koupelen a 5 bazénů a prodal se hluboko pod cenou. Pojďte na návštěvu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má vše, co od luxusní nemovitosti očekáváte, a to vždy několikrát. Bazénů má pět, koupelen rovnou 49. Podívejte se do opulentního sídla v Los Angeles, které se kvůli dluhům developera dostalo letos do dražby.

Článek

Nejdražší dům v Americe se zkraje roku dostal do aukce, kde se nabízel za neuvěřitelných 295 milionů dolarů. Byť se nakonec prodal v aukci hluboko pod cenou, na luxusu mu to rozhodně neubírá. Seznamte se s The One.

Velké oči, velké dluhy

Bývalý filmový producent a později developer Nile Niami (54) je dozajista mužem velkých vizí. Na projektu největšího a také nejdražšího domu v USA pracoval deset let. Jeho The One, jak se dům rozpínající se v lukrativní losangeleské čtvrti Bel Air jmenuje, je opravdovým zhmotněním luxusu.

Bohužel v jeho případě projekt dopadl fiaskem. Impozantní stavbu sice zrealizoval, svého vysněného bydlení si ale moc neužil. Nezvládl věřitelům splatit dluhy, které kvůli výstavbě udělal, a jeho firma Crestlloyd LLC musela vyhlásit bankrot. Letos zkraje roku se tak dům dostal do aukce s nabídkovou cenou 295 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Dům ve čtvrti Bel Air je dvakrát větší než Bílý důmFoto: Profimedia.cz

Výhodná koupě

O dům projevila zájem řada investorů. Na prohlídku se tak mimo jiné dostavili představitelé blízkovýchodní královské rodiny, členové nejbohatších rodin v Asii, ale i majitelé amerických technologických gigantů. Přesto se dům v aukci prodal pod cenou, a to za 126 milionů dolarů, respektive za 141 milionů dolarů i s provizí aukční síni. O tom, kdo byl vítězem aukce, a tedy i šťastlivcem s výhodnou koupí se dlouho spekulovalo, před pár týdny se ale jeho totožnost odhalila. Je jím módní magnát Richard Saghian (40), zakladatel a CEO sítě s rychlou módou Fashion Nova.

Foto: Profimedia.cz

Ložnice s výhledem na město i na jeden z pěti bazénůFoto: Profimedia.cz

Jediný mezi všemi

A co se slevou čítající 154 milionů pořídil? Především obří sídlo v prestižní čtvrti Bel Air zasazené do zelených kopců na úpatí pobřežního pohoří Santa Monica Mountains, která je, jak asi tušíte, mimořádně oblíbená u hollywoodských hvězd a další americké smetánky.

V „tom jediném “ domě, který je téměř dvakrát tak velký jako Bílý dům a ze tří stran obklopený příkopem, se ale určitě nudit nebude. K dispozici bude mít 21 ložnic, 49 koupelen a celkem pět bazénů, venkovních i krytých. Nachází se zde také soukromý noční klub, salon krásy s kompletními službami, wellness zóna, soukromá venkovní běžecká dráha, soukromé divadlo s místy k sezení pro více než 40 osob, dvoupatrová knihovna, vlastní bar, doutníkový salonek, bowlingová dráha, posilovna, tenisový kurt, garáž pro více než 30 aut nebo vinný sklípek, kde mohou obyvatelé skladovat na deset tisíc lahví.

Luxusní designové nemovitosti máme ale i u nás. Podívejte se na atypicky řešený byt v Praze. Vznikl jakoby ve věži.

Reklama

Související témata:
Los Angeles

Načítám