Hlavní obsah

Jednoduchá slaná brusinková nádivka s vlašskými ořechy

Hodnocení:
(6)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Ať už použijete brusinky čerstvé, sušené, nebo zavařené, nemůžete udělat chybu. Mají tu výhodu, že skvěle chutnají ve sladkých i slaných jídlech. Tuhle nádivku můžete podávat jako přílohu k masu s omáčkou, jako samostatný chod nebo jako teplý předkrm a můžete jí také nadívat drůbež.

Ingredience pro:
4 porce
Na nádivku
  • 250 g bílého toastového chleba
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 g sušených brusinek
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 50 g másla
  • hladkolistá petržel
  • sůl a pepř
Na dokončení
  • máslo na vymazání
  • strouhanka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Toastový chleba nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Vajíčka rozdělte na žloutek a bílek, žloutky přidejte k chlebu. Jak rychle a čistě oddělit žloutek od bílku?

Krok 2: K namočenému chlebu přidejte nasekané brusinky, nasekané ořechy, sůl, pepř a vydatnou porci sekané petrželky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do hmoty. Jak z bílků ušlehat opravdu tuhý sníh?

Krok 3: Těsto na nádivku dejte do vymazaných a vysypaných formiček, můžete ji upéct i v jednom pekáčku. Navrch nádivky dejte trochu másla a pečte na 180 °C asi 30 minut dozlatova.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek